Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Svakodnevica /

Dom /

Selidba u mali stan, kako?

Živim s suprugom i 2 sina od 7 i 3 god u svom stanu od 105 m kv. Radi posla kojeg ovdje za mene nema smo se odlučili na selidbu u ZG u 8 ili 9 mj odnosno kad suprug dobije premještaj. Već smo napravili prijavu preb. kao i našli jedan stan od poznanika koji nas je i prijavio. Stan je oko 55 m kv , ima i neka ostava za bicike.Svidilo nam se što je odmah kraj škole a i blizu vrtića i dj.igrališta i trenutno se kompletno renovira. Sad kad vidim koliko stvari imam u dj.sobi, i opčenito u našem stanu ne znam kako ćemo srezati što nositi, što ne jer stvarno imamo more igračaka, robe, suđa, zaliha namirnica, hig.potrepština..... Naravno radi troškova ćemo naš stan morati isprazniti da ga možemo rentati. Planiramo ostaviti 1 malu sobicu gdje ćemo natrpat višak stvari za koji nisam ni sigurna da će nam stati unutra. Taj manji stan u koji idemo je kratkoročno riješenje dok ne kupimo svoje , al to može potrajati 1 do 2 god, ne znam, a do tada se treba nekako stisnuti i odlučiti što nositi, što ne. Svaki savjet je dobrodošao.
2017 05 16
Teško je tu dati neki pametan savjet. Neki se ljudi lakše organiziraju u malo prostora, neki drugi teže (stvar karaktera i navika) :-) Dobro bi bilo pogledati neke savjete o uređenju interijera, pa problem riješiti inovativnim pokućstvom (na rasklapanje), pažljivim iskorištavanjem svih slobodnih kutaka (police, kutije za pospremanje), tako da krajnji rezultat ne bude pretrpanost i zagušenost. Ali, prije svega, potrebno je osvijestiti da većina nas ima gomilu stvari koja nam zapravo nije neophodna - i bez milosti se treba riješiti većine toga. Sretno!
2017 05 16
Bila sam u sličnoj situaciji. Jednostavno, kad budete birala stvari koje ćete uzeti sa sobom, pitajte se: da li mi je to stvarno potrebno? Npr.imate doma nekoliko kompleta posuđa, uzmite samo jedan komplet od 6 tanjura, 6 čaša, itd. nećete uzimati sve čaše, sve tanjure ....nego samo ono šta vam treba. Mali stanovi zahtijevaju veliku organizaciju, ne smijete se pretpavati. Onda posteljina, ja sam se i s time mučila. Imala sam nekoliko deka, plahti, itd., ali morate uzeti samo nužne stvari. I takvo pravilo mora biti za sve. Teško je, ali jednom kada prihvatite, čak je lakše tako i manje vas opterećuje. Nadam se da sam malo olakšala.
2017 05 16
Ja kod svakog seljenja pobacam ili podijelim puno stvari.... Zapravo je činjenica da svi imamo previše svega i da nam dobar dio stvari zapravo nije potreban. Uzmi ono što često koristiš. Ono što nikada ne koristiš i što samo stoji u ormarima jer ti je žao baciti ili "će možda nekad zatrebati" ostavi u maloj sobici 😃 Sretno!
2017 05 16
Evo i ja kroz mjesec dana selim u puno manji prostor...bacam sto je bacati,nešto darujem...a najveći problem su mi isto igračke i dječja robica.Muka me hvata.😅
2017 05 17
Hvala cure, za suđe ste u prvau,samo moram ostavit bar 8 kom jer na nas 4ero dođu nekad i gosti. Posteljine isto, probati ću tako s manje, pa lako po potrebi još dofuram iz male sobice, nešto ću baciti, nešto pokloniti, nešto od većih igračaka možda i prodati.
2017 05 17
Ostavite stan namjesten, koliko-toliko, tj. sve sto ne nosite ostavite po sobama jer mozda ce te iznajmiti stan studentima ili mladim ljudima koji nemaju svoj namjestaj, te ce im bilo sto od kauca do stolice dobro doci. Jedino ako dogovorite iznajmljivanje stana ljudima koji vec imaju svoj namjestaj. Stariji sin ti je relativno velik. Mislim da njega toliki igracke ne zanimaju, vise bicikl, laptop i sl. I mlade dijete, pokusaj mu sama izabrati 10-15 igracaka za koje znas da voli. Za godinu dana ni njega to vise nece zanimati, a osim tog vjerujem da ce i kad se preselite dobiti koju.
2017 05 18
Mi smo se selili iz kuce u stan. Ponjeli smo sto nam je nuzno, ostatak smo prevezli u kucu mojih roditelja (kolica, sjedalica...vansezonska odjeca, sudje...). S vremenom vidite sto vam treba pa se vracate po to. Vjerujem da je vas sin dio igracaka 'prerastao' pa to isto nije potrebno nositi. Kao opcija je i iznajmljivanje skladista. S druge strane, neke djecje stvari mozete posuditi (primjerice kinderbett, malu odjecu....ili pokloniti). Ako ste u mogucnosti bilo bi dobro prvo pogledati stan i vidjeti broj i velicinu ormara, uzeti mjeru prostorija i po tome se ravnati sto sve ide unutra.
2017 05 29
Hvala Vam svima,nažalost stariji sin je vezan dosta za igračke, sve je jako čuvao i najrađe bi sve ponio sa sobom. Suđe sam doslovno prepolovila što nosim a što ne, sad slijedi još isto i sa odjećom. Zimsko sam odvezla u SB kod mame kao i stvari što su klincima velike pa ću to pokupit po potrebi,nadam se da ću uspjet odvojiti se i od dijela svoje odjeće i da nosim puno manje jer vidim da samo za po doma i piđama imam 2 police, a bar to mogu smanjiti...
2017 07 13