Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Naočale koje olakšavaju blejanje u monitor

Pozdrav dame! Već niz godina imam problema sa blejanjem u računalo: užasno mi je naporno, peku me i suze mi oči, nekad i do te granice da izgleda kao da plačem, iako kratko gledam u monitor, ali dobro, to se ne događa često. Provjeravala sam vid, dioptrija mi je u redu, tako da ne nosim naočale. Čula sam da postoje neke naočale koje navodno olakšavaju gledanje u ekran... Zna li tko šta o tome? Funkcioniraju li? Gdje tog ima i kako se kreću cijene?
2017 05 31
Imam ih ja. Davno sam ih kupila, prije cca 7god.-mislim da su 500injak kn kostale na nekoj akciji. Stalno tipkam na laptopu i oci mi stradaju. A malo kao pomognu te naocale-oci me ne svrbe i ne zuljaju toliko. Recimo da mi kupe jos koji sat tipkanja. Kupila sam ih u nekoj optici u Pozegi i imala sam garanciju na njih.
2017 05 31
Naočale nosim od kad znam za sebe, sigurno nekih 35 godina i to zbog kratkovidnosti. Unazad 20 godina radim na kompjuteru i to svake godine sve više i više. Trenutno sam na nekih 10-12 sati dnevno na kompu (samo posao). Zadnjih godina su počeli moji problemi sa očima, upravo ovo što pokretačica teme piše...suzenje, pečenje, umor očiju... Uz progresivna stakla na naočalima imam sve moguće zaštite gore stavljene, tako da su me samo stakla došla 4000 kn :@ :@ Ali uz sve zaštite i dalje imam problema zbog previše buljenja u ekran. Pokušaj malo stavljati kapi za vlaženje očiju jer od previše buljenja u ekran svi mi premalo trepćemo i oči su jednostavno suhe. Kompletnom oftamološkom obradom treba obavezno provjeriti i očni tlak.
2017 06 01
Većina dobavljača nudi lagerske leće s vrhunskim doradama u smislu antirefleksa (slojeva protiv bliještanja), i dorade za kompjuter, tj. monitore općenito. Ta dorada ima karaktetističan plavo-ljubičasti odsjaj, neutralizira štetno plavo svjetlo od ekrana, čini sliku mekšom i sam posao ugodnijim. Konkretno bih ti preporučila Hoya Hilux 1,5 Bluecontrol. Izvrsne dorade u smislu najotpornijeg tvrdog sloja na tržištu (da se leća ne haba), vrhunskih antirefleksa te dorade za komp. Preporučena cijena je 386kn po leći. Ako nemaš nikakvu dioptriju, uzmeš bez, ali možda s obzirom na posao i simptome ne bi bilo loše otići baš na očni pregled (ne kontrola dioptrije) čisto da vidiš da je sve ok. Svakako i kapi za vlaženje pomažu (Blink je izbacio i vrlo praktične u spraju).
2017 06 01
Hvala cure :)
2017 06 02