Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Pitanje samo za mame

Pozdrav drage mame😀 Zanima me dal je koja od vas imala iskustva sa suznim i krmeljavim okicama kod beba. Naime, moj mali ima 7 mjeseci i od kad sam ga rodila desno okeco mu stalno suzi i krmelja. Naravno da sam bila kod ped i rekla da je to normalno za bebe a pogotovo za one rođene u zimi. Nije konjuktivitis niti bilo koja vrsta upale, ne otice i ne crveni se. Kapala sam mu sa tobrexom i nije se povuklo, znaci ds je upala povuklo bi se sigurno, ali nije. Sada mu par puta dnevno namazem kapke sa kantarion uljem (ulje od gospine trave i maslinovog ulja) pa cu vidjet rezultate. Eto, ako je koja od vas imala nesto slicno pa bi voljela cuti. Hvala 😊
2018 08 24
Ako ga dojite, dobro je ispirati mu okice Vašim mlijekom (to su mi preporučile i pedijatrica i patronažna). Kod nas se na kraju ispostavilo da je alergija koja se povlačila samo nakon Fenistil kapi. Sretno!
2018 08 24
treba provjeriti kod okulista radi li se o stenozi, mi smo imali taj slučaj, nekakav kanalić je sužen ili začepljen i treba masirati određenim načinom da postane prohodan
2018 08 24
Da, kao što Sanja kaže može biti sužen suzni kanalić uzrok.
2018 08 24
Ako je sužen očni kanalić, pomaže lagano masiranje kanalića. Postupila sam tako prema preporuci okulista i pomoglo je, riješili smo problem. ;)
2018 08 24
NIKAKO ovo sto je Meda81 rekla za vase mlijeko...mi smo imali problema sa zacepljenim suznim kanalicem u desnom oku i kad smo isli kod djecjeg oftalmologa rekao je ni slucajno majcino mlijeko ili kamilica, iskljucivo samo sterilna voda i masaza, kako su nam upale bile ceste i koristio je stalno antibiotike, kapi i masti preporucena je operacija suznog kanalica s 1 god i tri mjeseca i preporodili smo se, od tad potpuno zdravo oko a do tad non stop krmezljivo i sluzavo zeleno kao zabokrecina ili u boljoj fazi samo suzno. Mama koja je bila s nama u dnevnoj bolnici cekala je do 4.-e godine iako je rekla da joj je dr.preporucio operaciju s godinu i pol jer je to idealna dob i odbila, na zalost kod njih nije uspjela operacija i to joj je odmah receno te ce morat jos jednom, tad mi je rekla da joj je zao sto to nije napravila kad je dr.savjetovao, gotovo identicna situacija i s mojim kumcetom pa je s tri i pol isla na ugradnju cjevcice i to dva put...ne znam jel sam pomogla ili odmogla ali svakako odvedite dijete kod djecjeg oftalmologa da to pogleda i da vam da strucno misljenje
2018 08 24
Ma od kad sam skuzila da mlijeko ne pomaze odustala sam. Mislim da nije do zacepljenog kanalica, ali svejedno cu otic do oft. za svaki slucaj. Hvala na savjetima.
2018 08 25
A di se treba masirat taj kanalić? između nosića i oka? i koliko često?
2018 08 25
Nama su bas kod djecjeg oftalmologa fino pokazali gdje staviti prst (tako nekako izmedu spoja oka i nosa) i kojom jacinom masirati, moram priznati da sam se zacudila jer mi se ucinilo da to oni prilicno jako stisnu, cak i grubo ali oni su tvrdili da od onako lagane masazice kao sto sam ja masirala nema apsolutno nikakve koristi i rekli su sto cesce to bolje...ja sam osobno masirala kad sam ga dojila jel mi je jedino tad dopustio i onako iznebuha bih ga znala uhvatit ali tad nije bila moguca masaza nego samo pritisak. Mozda vam nije problem zacepljen suzni kanal kao kod nas sto je bio slucaj ali velika vjerojatnost po onome kako ste opisali da se radi o suženom kanalicu ali naravno ovo je misljenje laika svakako se obratit strucnoj osobi (otici do pedijatra i zatraziti uputnicu za djecjeg oftalmologa ili otici privatno).
2018 08 26
Nama je pomoglo samo masiranje, prst se stavi onako ukošeno na kraj oka i masira se "loptica". U početku smo masirali 2-3 puta dnevno, ali mi je pedijatrica rekla što više i stvarno je brže prošlo, znači možda 10-ak puta kroz dan po pola minute. Nikakve kapi, mlijeko ili nešto drugo, samo masiranje. Bebu nije ništa boljelo, eventualno smetalo što sad tu ja nešto "čačkam" kada ona nešto drugo radi/gleda. Suzenje trajalo možda sveukupno 2 ili 3 mj., ali poslije kada je prošlo više nemamo problema.
2018 08 27
Mi smo krivo masirali prema naputku sestre jer je doktorica bila preživčana da nam pokaže..tek kad smo došli kod okulistice u Klaićevu skužila sam da je to bio skroz krivi način masaže, već smo se bili naručili na operaciju i dobili termin, no meni je nešto govorilo da bi se pravilnom masažom mogla izbjeći operacija...tako je i bilo, jednostavno oko više nije suzilo i otkazali smo termin, a od te doktorice smo pokupili karton i prebacili se drugamo..
2018 08 27
Hvala vam puno na savjetima. Masirala sam mu danas i nastavit cu pa cemo vidjet. Sigurno me razumijete.. znate ono skepticno ponasanje.. "necu ja ic doktoru s njim na nikakvu operaciju vec cu mu sama to izljecit" haha. Ja bi voljela kad bi to tako bilo, ali ako ne bude pomagalo idem do oft.
2018 08 28
> brozovicana: > Pozdrav drage mame😀 > Zanima me dal je koja od vas imala iskustva sa suznim i krmeljavim okicama kod beba. Naime, moj mali ima 7 mjeseci i od kad sam ga rodila desno okeco mu stalno suzi i krmelja. Naravno da sam bila kod ped i rekla da je to normalno za bebe a pogotovo za one rođene u zimi. Nije konjuktivitis niti bilo koja vrsta upale, ne otice i ne crveni se. Kapala sam mu sa tobrexom i nije se povuklo, znaci ds je upala povuklo bi se sigurno, ali nije. Sada mu par puta dnevno namazem kapke sa kantarion uljem (ulje od gospine trave i maslinovog ulja) pa cu vidjet rezultate. Eto, ako je koja od vas imala nesto slicno pa bi voljela cuti. Hvala 😊 Pozdrav, nisam jos mama, ali sestra mi je pred godinu ipol dana rodila. Imala je isti, ako ne i identican problem kao i vas. Maleni je od prvog dana imao problema s okom, suzenje, krmelji, crvenilo cak bi mu i cijelo oko oteklo. Bilo je jako ruzno za vidjeti. Nakon spavanja kad bi se probudio, oko zatvoreno i oteceno kao kod malog boksaca (: Uglavnom isla okukistu, kapala Tobrex, mazala sa mastima i nista. Jednostavno kao sto je i pedijatrica i okulistica rekla to je normalno i do prve godine ce se povuci. Kako su rekli tako je i bilo. Od kad je napunio godinu vise nema tih problema...Opet netreba znaciti da je i kod vas isto... Nadam se da sam vam bar malo olaksala i pomogla... I jos jedan savjet posto sam i sama medicinske struke, oko nemojte mazati sa uljima. Mozete napraviti samo gore...Ako imate domace kamilice, ispirite u njoj i to je to..Lp, Antonela
2018 08 31
> Pozdrav, nisam jos mama, ali sestra mi je pred godinu ipol dana rodila. Imala je isti, ako ne i identican problem kao i vas. Maleni je od prvog dana imao problema s okom, suzenje, krmelji, crvenilo cak bi mu i cijelo oko oteklo. Bilo je jako ruzno za vidjeti. Nakon spavanja kad bi se probudio, oko zatvoreno i oteceno kao kod malog boksaca (: Uglavnom isla okukistu, kapala Tobrex, mazala sa mastima i nista. Jednostavno kao sto je i pedijatrica i okulistica rekla to je normalno i do prve godine ce se povuci. Kako su rekli tako je i bilo. Od kad je napunio godinu vise nema tih problema...Opet netreba znaciti da je i kod vas isto... Nadam se da sam vam bar malo olaksala i pomogla... > I jos jedan savjet posto sam i sama medicinske struke, oko nemojte mazati sa uljima. Mozete napraviti samo gore...Ako imate domace kamilice, ispirite u njoj i to je to..Lp, Antonela Tocno to. Napokon odnosno nazalost netko sa istim problemom. Ja sam isto to cula da ce se povuc do prve godine. Ajmo rec da mu po doktorima nije nista znaci definitivno bi se samo trebalo povuc. Znam, odustala sam od ulja jer sam vidila da nista od toga. Sa tobrexom ga vise ne mislim silovat jer kao prvo ne pomaze a kao drugo dok sam mu to kapala izgledalo je kao da mucim jadno djete... ugl katastrofa. Kamilice imam pa cu probat s njom barem malo da mu ublazim to. Hvala vam puno. Lp 🤗
2018 09 03
Ja sam i dalje misljenja da strucnjacima treba prepustit dijagnozu i terapiju i da ne treba izbjegavat odlazak i misljenje strucnjaka...kamilica nije sterilna te ima sitnih mrvica oku nevidljivih koje oku mogu stvoriti jos vece probleme stoga savjetujem ono sto sam bila i sama savjetovana od strane strucnjaka-iskljucivo sterilna otopina koju kupite u ljekarnoj (oko 20 kn pola litre) i koja takoder smiruje nadrazeno oko i naravno sterilne gazice al opet vi odlucite i zelim vam srecu da prode brzo i samo uz masazu. Ukoliko ne prode s godinu dana svakako odvedite dijete na pregled da ne bude prekasno.
2018 09 03
1 2