Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Sport i dijeta /

Presađivanje kože nakon prometne nesreće

Pozdrav svima... Pa evo ovako. Uskoro će biti dva mjeseca otkako mi je prijatelj imao tešku prometnu nesreću. Sva sreća počeo se oporavljati i svaki dan ide na bolje. Uglavnom, s obzirom da znam koliko je uvijek volio frizure a njemu su transplantirali kožu na glavi zanima me hoće li mu s vremenom rasti kosa normalno na tom djelu glave..? (Naravno najbitnije je da je živ, ali eto pitam čisto jer ne znam ništa o tome) Ima li netko iskustva s time? Hvala svima na odgovoru.
2020 02 27
Rasti ce dlake koje su inace rasle na tom dijelu koze.
2020 02 27
> maza_8: > Rasti ce dlake koje su inace rasle na tom dijelu koze. Ne znam otkud su uzeli kožu za presađivanje na glavu, ali i dalje mi nije baš u potpunosti jasno kako to funkcionira... Znači ako primjerice uzmu kožu s noge,rasle bi dlačice koje inače rastu na nozi, ali tada bi to bilo dosta primjetljivo...
2020 02 28
Presadeno tkivo se u nekoj mjeri prilagodi novoj okolini, medutim kad se kozni transplantat seli na drugo mjesto gdje je i dalje u sluzbi koze, ponesto se promijeni, ali nazalost mislim da ne treba očekivati gustu pravu kosu na tom mjestu. Transplantati koze nisu svemoguci. Mozda bi dosla u obzir transplantacija kose i slicne tehnike kada to naravno kirurg koji je transplantaciju radio odobri.
2020 02 28
Najbolje pitajte liječnika..dermatologa..pretpostavljam
2020 02 28
> maza_8: > Presadeno tkivo se u nekoj mjeri prilagodi novoj okolini, medutim kad se kozni transplantat seli na drugo mjesto gdje je i dalje u sluzbi koze, ponesto se promijeni, ali nazalost mislim da ne treba očekivati gustu pravu kosu na tom mjestu. Transplantati koze nisu svemoguci. Mozda bi dosla u obzir transplantacija kose i slicne tehnike kada to naravno kirurg koji je transplantaciju radio odobri. Hvala, čula sam se jučer s njegovima. Pa sam to isto pitala. Rečeno mi je da je rađeno nekom novom metodom presađivanja kože (nisam pitala koja je) ali kažu da će rasti normalno...
2020 02 28
> Vikili: > Najbolje pitajte liječnika..dermatologa..pretpostavljam Mislila sam ako netko ovdje ima iskustva ali eto dobila sam ipak odgovor. Hvala svakako.
2020 02 28