Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Moda /

kako oprati suknju od brušene kože

imam suknju od prave brušene kože a morala bi ju osvježiti ? - neznam kako a da ne plaćam kemijsko na etiketi stoji bez perilice a vidim da neke dame pišu da ubace u perilicu. na googlu piše svašta - ima li netko tko zna
2023 10 30
Ja bi ju na ruke oprala na brzinu i onda obrisala sa onim mikro krpicama i zamotala u ručnik da upije svu vodu da se sto brže osuši i ostane mekana. I nikako sušiti blizu radijatora nego vani.poslje ju možeš namazat nekim losionom
2023 10 31
Ja imam jednu torbu od brušene kože, inače nemam baš stvari takvih, a razmišljam da je našpricam onim sprejem za cipele za brušenu kožu. Meni ta koža uvijek izgleda malo neuredno pa to ni ne kupujem. Kod cipela mi to donekle prolazi, ali kod odjeće i torbi baš i ne. Što mislite?????
2023 10 31
uh ja nisam pametna...ali je jako ljepa boja i baš mi je nekako u zimskom điru ali mi se savjet @Nitospitos čini logičan.. pa ili ću plakat ili širiti dalje :)
2023 10 31
Meni je ta torba baš bila dobro pokisla i nakon toga nije više tako mekana kakva je bila, nisam pametna....znači i google brljavi u savjetima....samo da vam ispričam kako sam prošli tjedan očistila jedne traperice, najdraže skoro, imale su 3 mini flekice...mrzim jesti van kuće i u odjeći koja nije za po doma, ali nekad je čovjek stvarno gladan, uglavnom idem ja očistiti flekice nepoznatog sadržaja sa sredstvom za mrlje, natopim to i ostavim preko noći. To sredstvo je pojelo boju, fleka nema ali su ogromni bijeli krugovi ostali i još se preslikali i na stražnje nogavice, urnebes, eno ih u smeću!!
2023 10 31
upravo to-gooogle svašta priča i nema mi logike a da ne pričam koliko majica je stradalo zbog toga što sam jako gladna i ne stignem se presvuć odsad nema šanse jeeer sam naučila lekciju. koje je to sredstvo da ga nikad ne kupim? :) Možda je to sredstvo za "stvaranje mrlja" očito :)
2023 10 31
Urbanica, kad pada kiša skidaš cipele i trpaš ih u vreču zajedno sa jaknom i torbom u kojoj nosiš rezervne japanke u kojima trčiš doma ili u prvi haustor, ak nemaš japanke, onda bosa😂😂😂! A, kaj se tiče fleka od pekara i fast fooda il kaj god je već u modi, bolje oprati par puta na normalo nego koristiti te pseudo skidače fleka, današnje trapke nisu izdržljive ko one stare, sto ih više pereš to bolje izgledaju, nema toga više😂😂😂a da ne spominjemo trapke koje puštaju boju na tenisice, torbe, to mi je vrh!
2023 10 31
Nitospitosica, to nije išlo dolje u pranjima, nitko normalan ne bi vidio te točkice osim mene, da, to nije pravi traper pa loše reagira na sredstva, pravi traper trebao bi biti 100 % pamuk, razmišljam da si kupim jedne prave levisice da ja vidim tu kvalitetu..onaj tko je uspio uništit levisice znači da je stvarno non-stop bio vani i nije u ničem drugom hodao....i kaj ti ja sličim da se hranim hamburgerima s puno umaka????????? Al sviđa mi se ovo....skidaj sve i trpaj u vreću......
2023 10 31
joooj da imala sam te hlače iz H&Ma koje jel nisu baš ni jeftine...i obujem bijele starke..nije bilo ni kiše ni ničeg ...ali mi hlače pofarbale i gače i tenisice..i majicu...
2023 10 31
> Vicky1: > upravo to-gooogle svašta priča i nema mi logike > a da ne pričam koliko majica je stradalo zbog toga što sam jako gladna i ne stignem se presvuć > odsad nema šanse jeeer sam naučila lekciju. > koje je to sredstvo da ga nikad ne kupim? :) Možda je to sredstvo za "stvaranje mrlja" očito :) mislim da je iz DM neko za mrlje sa špricaljkom, ali špricaljka mi se pokvarila pa sam taj ostatak preselila u neku mini staklenku. Mislim da sam možda stavila previše sredstva i da sam ga predugo držala.... al više nemam kako se zovee
2023 10 31
Pa, kaj ja znam kaj se jede vani, al brijem da je majoneza kriva😂😂😂(salim seee) Ma, trapke za 30 eura ili 300 eura isti k., jedno im je zajedničko, a to je da imaju etiketu s upozorenjem o prelasku boje na druge odjevne predmete, pa čak i stolice, da, stolice! A, baš nisam sigurna ni da je levis bolji. Ja imam samo jedne koje nisu farbane tom indigo metodom i te imaju postojanu boju.
2023 10 31
Nemam pojma o takvim etiketama, nikad čula! Sitna su mi ta slova i čitam ih samo kad moram. Tako, dođem u dućan i onda pogađam koliko je viskoze, pamuka ili poliestera. Uvijek u dućanu gledam kako ću stvar održavati/prati jer što će mi nešto što ne mogu oprati??!!! Tako ne kupujem: bijele stvari u kombinaciji s ijednom drugom bojom, bijelo je bijelo, nedavno mi je muz sam sebi kupio bijelu Lee Cooper majicu s crvenom trakom na unutrašnjem ovratniku. Zamalo se nismo rastali zbog te majice, eno je u smeću. Trebam li dodati da mu je bila i premala??!!! Naravno, to ne bi priznao ni pod prijetnjom nožem. Naravno da je pustila boju u hladnoj vodi na ručnom pranju. Nadalje, te našivene šljokice, razni dijamanti, blabla, nula bodova, umjetna koža također mi je na listi, torbe sam sve bacila, još mi je ostala jedna jakna koja će, kako stvari stoje, isto u smeće, špagerice također na listi, ne mogu se pošteno oprati, brušena koža, isto izbjegavam kupovati zbog održavanja..
2023 10 31
Da, da, ma to kad vidiš trapke u dućanu , a unutarnja etiketa ofarbana u plavo sve ti je jasno. Ja nedavno uzela sram me i reći koji brend i upozorenje vrišti!oprala ih par puta al još ih nisam probala na bijele tene. E, da, sto se tiče te majice, znam da se nesmije takvu robu namakati, niti ostaviti u mašini jer onda pusti boju. Ja isto ne kužim tu robu od imitacije kože, kaj će ti to kad se samo od sebe raspadne u ormaru? Viki, od topline tijela se počne odpuštati boja, netreba ti kiša😂😂😂 Ja sam skužila da mi je lan najdraži materijal, stvarno još drži kvalitetu.
2023 11 01
Ne nosin bile tene! Pa nisan u problemu! Od 15 pari nijedne nisu bile! S vremenom sam savladala što trebam kupiti, a što ne. Ako krenete malo po dućanima, sve vrvi od poliestera i poliamida. Teško je uopće shvatiti u čemu je razlika, ali većina stvari na policama i vješalicama ima toga u sebi. Ako ima više od 10% istoga, ne kupujem. Viskoza je nešto bolja. Lan mi je također idealan, ali ljetni period je puno kraći od zimskog. Pamuk volim, ali pamučni artikli nisu tako moderni, modernije stvari ne mogu se napraviti od pamuka. Ako trebate nešto svečano, često to neće biti ugodan materijal. Duge pamučne haljine su vjerojatno jako ugodne, ali nije mi se svidjela nijedna. U zadnje vrijeme mi se sviđaju vuneni kaputići, asimetrični i 2 su mi se prodala pred nosom od jedne korisnice tako da sam se zadovoljila kupivši 3 kožne torbice. Vicky, kaj ćete sa suknjom???
2023 11 01