Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Informacije za korisnike /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Curke koje trče

Potaknuta svim Facebook reklamama za razne utrke, maratone i polumaratone, odlučila sam početi trčati! U srednjoj nisam mogla odraditi trk od 6 min za dvojku, mislim da je trebalo istrčati 900 m za 2 😂 Jučer sam ranom zorom ustala i prešla 5 km (u intervalima trčanje/hodanje) i osjećaj je predobar! Definitivno planiram nastaviti i pokušati popraviti vrijeme, trčati dalje i sa manje hodanja itd. Mislila sam trčati 2x tjedno tih cca 5 km po ravnom i nastaviti ići 1x tjedno na planinarenje. Ima li na Krpicama iskusnih trkačica? Koliko često vi trčite? Jel kombinirate sa teretanom ili drugom vrstom tjelovježbe?
prije 20 dana, 11:54
Pa, definitivno se nesmiješ ograničiti na jednu aktivnost, jer više aktivnosti poboljšava onu primarnu, tak da sve treba radit,jogging sam po sebi nuje dost. i trčanje se poboljšava i različitim udaljenostima i brzinama.pa, imaš onaj tempo kad mijenjaš brzinu u jednom treningu, tipa đogaš neku trasu, pa ubrzaš po minutu, pa šprintaš minutu, pa hodaš minutu, i to ponavljaš. Trebala bi negdje pročitati kako se ulazi u kondu.
prije 20 dana, 17:39
Znam trčat doma u mjestu jer to ne radimo baš na treninzima. Svakako sam za kombinacije, ne samo trčanje. Da, škole trčanja su sad baš zaživjele, čak i kod klinaca, može ih se vidjeti da trče po kvartu. Čitala sam da je najbolje trčati po zemlji ili nekoj podlozi koja nije asfaltna, a važne su i dobre tenisice koje će sačuvati nogu. Svakako paralelno treba vježbat i gornji dio tijela da se ne forsiraju najviše noge, da bude neki balans. Visoki skip je odlična vježba.
prije 20 dana, 20:15
Meni je asfalt super, nikad nisam kužila trčanje po travi...
prije 19 dana, 07:37
> Nitospitos: > Meni je asfalt super, nikad nisam kužila trčanje po travi... Pa jesam ti rekla da si zmaj-ica!
prije 19 dana, 11:28
Ja vježbam. Uvijek sam se divila onima koji trče maratone, ja nisam za trčanje.
prije 19 dana, 13:50
😂😂😂Pa, iskreno, mislim da je to s travom mit, pa i sa tenisicama, nisu mi jasne te tenke sa debelim džonom i tankim na prstima, kak se u tom trči? Mislim da se taj famozni stres na tijelo ublažava sa pravilnim trčanjem i da možeš trčat po kojoj god podlozi i u normalnim tenkama, po meni što tanje to bolje. Meni je brzo hodanje bolje od đoganja, mislim da je i brže. A, i gledam te maratonce na kaj liče, kost i koža, bez mišića. Volim brzo trčanje uzbrdo, ali kratke dionice i volim taj tempo jako,sporo, brzo, hod, po atletskoj stazi. Vikili, moraš probat ako im se diviš, možda ti i ide, neznaš dok ne probaš.
prije 19 dana, 15:15
Ja trcim! Sto se tice patika, meni je najbitnjje da im je peta cvrsta, da su zglobovi osigurani a pod bi trebao biti malkice meksi zbog pritiska, npr koljeno,zglobovi mogu stradati kad se nabija na tvrdo! Al to je teorija, ja trcim i po tvrdom i mekom i nemam problema! Zimi trcim u teretani na traci a ljeti vani! Kombiniram trcanje i vjezbe s kilazom (u teretani) Maratoni me ne privlace bas, trcim samo iz gusta i da imam kondicije!
prije 19 dana, 18:06
I treba pripazit na pravilno trcanje tj docekati se na prstima a ne petu
prije 19 dana, 18:07
Ne na prste! Nikako!
prije 19 dana, 18:54
I trčanje po kiši i snjegu je top! Koja sloboda...
prije 19 dana, 18:55
E, šta ne moramo prvo stat malo na prste da bismo spustili petu, tako mi se čini, a ne punim stopalom odmah??? Idem često savskim nasipom, škola trčanja tamo trči.... da, treba to sve proučiti.... gdje, kada, kako.....
prije 19 dana, 20:02
> sanjaurban: > E, šta ne moramo prvo stat malo na prste da bismo spustili petu, tako mi se čini, a ne punim stopalom odmah??? Idem često savskim nasipom, škola trčanja tamo trči.... da, treba to sve proučiti.... gdje, kada, kako..... Ja sam prvo pocela s individualnim treninzima pa sam naucila sve onako kako mi je trener pokazao (trcim sad vec 2,3 godine) i meni pase tako. Nikada nisam imala nikakvih ozlijeda i sl.. Mozda da sam placala nekog drugog trenera bi mi pokazao drugacije, ne znam, mozda je to sve individualno! Nisam strucnjak pa ne bi pametovala puno oko toga 8-)
prije 19 dana, 20:28
Ne trči se na prstima, to se kaže zato kaj ljudi drmnu cijelim stopalom o tlo odjednom, jer se muče i neznaju. Tene za trčanje zato i imaju debelu petu da bi ona ublažila prvi dodir sa podlogom i onda zapravo cijelo stopalo polako pređe prek podloge. Meni zato i smeta ta debela peta jer sam se naučila trčati bez da jako drmnem stopalom, tj petom po podlozi. Bitno mi je samo da su tenke jako mekane.
prije 18 dana, 08:08
Nemojte širiti neistine, netko će se ozlijediti!! Trči se tako da se dočeka na prste i normalno se cijelo stopalo zatim spusti na pod. Amortizira se udarac u podlogu i samim time su opterećenja manja.
prije 11 dana, 16:04
1 2