Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Njega tijela, ljepota, kozmetika /

Njega lica /

Kantarianovo ulje**

Pozdrav svima! [:smijesi] Zanima me dal ovdje postoje cure/žene koje koriste kantarianovo ulje za lice? Ovdje ciljam na akne, prištiće i mrljice. Ako da, kako vam se čini i dali vam pomaže?
2015 05 13
ja koristim za ranu i jako pomaze dobro za vene po nogama liječi [:zaljubljen]
2015 05 13
Zanima me više za lice [:smijesi] Kod rana vrlo brzo djeluje, da.
2015 05 13
mene zanima ovaj dio sa venama... tj je li i za kapilare kod stopala i kako se koristi/djeluje?
2015 05 13
samo, ne na sunce! da, poslje, da umiri kožu, ali ne se mazat kantarionom pa na sunce! za sve je pa i za lice, a sada, za taj tvoj problem, mislim da bi bilo bolje neko drugo ulje, možda na bazi čajevca, ali dobro provjeri koja je njihova osjetljivost na sunce!
2015 05 13
Ne izlazim na sunce nakon tog ulja. Mažem ga ako sam cijeli dan doma ili prije spavanja. Ponekad mi se preko noći sve povuče ako je izbilo, a ponekad baš izađe pa trebam mazati više puta na dan (ukoliko sam doma) da se opet to isto povuče sljedeći dan.
2015 05 13
Mažeš li njime cijelo lice ili samo problematičan dio?
2015 05 13
Sve osim područja oko očiju.
2015 05 13
Nije ga preporučljivo stavljati svaki dan jer zatvara pore. Naravno kako su žene rekle sunce nikako. Najbolje po ljeti 1x tjedno i to navečer. Po zimi 2-3x tjedno. Vise je za rane, ubode insekata.... Ginekologica mi je rekla da je odlično za žene koje imaju problema sa gljivicama na intimnom području. Dovoljno je samo par dana staviti par kapljica na dlan i utrljati dolje
2015 05 13
Kantarionovo ulje je macerat znači nije ulje što znači da je jako bitno znati u kojem ulju se radi macerat. Macerat gosipne trave tj kantariona može biti osim tradicionalno upotrebljavanog maslinovog, i ulje sezama, badema, suncokreta, lješnjaka i marelice. Može u i u drugima ali radi nestabilnosti ne preporučava se. Ulje lješnjaka i badema je super ali pošto je skupo onda je velika rijetkost iako bi takva ulja bila najbolja ako se želi primjeniti za njegu kože. Kako većinom se radi od jeftinijih ulja poput maslinovog koje jako sporo je upijajuće onda se kantarion upotrebljav isključivo kao dodatak za ostale uljne mješavine. Za problematičnu kožu koja ima prištiće , akne sugerirao bih ulja koja su brzo upijajuća poput badema, lješnjaka ali za takvu kožu najbitnija su eterična ulja koja bi svakako trebala imati aromaterapeutsku vrijednost a preko kemotipa eteričnog ulja to se pokazuje kroz različita djelovanja. Što se tiče mrljica ne znam dali si ciljala na hiperpigmentaciju tj smeđe mrljice ili bijele tj početak promjene pigmenta tj vitiliga, svakako jako je bitno dobro postaviti ananmezu da se može što djelotvornije utjecati na pigmentaciju. Ako imaš bilo kakvo pitanje slobodno mi se javi bit će mi drago da ti mogu pomoći. U svakom slučaju vjerujem da će ti ubrzo pročistiti koža na licu.
2015 06 02