Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Svakodnevica /

Škola, fakultet, posao, karijera /

Pitanje - vezano za studentska prava i sanitarnu knjižicu

Bok cure :) Imam 2 pitanja koja me muče, a vjerujem da ovdje ima puno studentica pa da ce neka od vas sigurno znat :) Znači zanima me prvo kad diplomiraš, imaš pravo produžit studentska prava 3 mjeseca, e i sad da li je to 3 mjeseca od obrane diplomskog ili? I još važnije, kad to produžim, ako tipa nakon mjesec dana nađem pravi posao (dakle nestudentski) da li mi se to automatski poništavaju ta studentska prava ili moram ići u SC to poništiti? I drugo, zanima me za sanitarnu knjižicu, sad mi ističe još malo, a htjela bi jos 2-3 mjeseca raditi preko studentskog pa sam htjela pitati da li se može izvaditi sanitarna za 3 mjeseca ili pola godine? Umjesto za godinu dana jer mi je skupo da ju sama plaćam, a poslodavac mi sigurno neće platiti godišnju ako ću raditi još samo 2 ili 3 mjeseca ;/ Ako netko zna i ima iskustva, pliz odgovorite [:smijesi]
2015 11 10
zar ne traje sanitarna samo 6mj, tak je bilo prije 2 godine barem, možda se promijenilo.. a prava imaš samo što se tiče SC-a, imaš prava na ugovor.. sve ostalo od datuma obrane (taj datum se smatra datumom diplomiranja) moraš riješiti sama, zdrastveno u hzzo moraš, za pokaz imaš prava preko burze,itd..
2015 11 10
Nakon diplomiranja meni su tri mjeseca još dodatno produžena studentska prava. Zaposlila sam se i ranije i potom izgubila prava, jer sam prijavljena preko zavoda. Nisam išla u sc to poništiti. Ne treba, jer koliko sam upućena oni sami ponište sve one koji za novu akademsku godinu ne donesu potvrdu od faksa da i dalje studiraju i da su upisali novu godinu. Za sanitarnu knjižicu ne znam.
2015 11 10
Ja sam vadila sanitarnu prošle godine u 12.mjesecu i rečeno mi je da traje godinu dana, 120 kn sam platila, to je ona sanitarna za parfumerije. Pa bi sad izvadila na pola godine ak se može i ak je jeftinije :) Aha, e super, to mi i treba samo za ugovore :) znaci za pokaz isto ne vrijede ta studentska prava vise, a steta :/ Hvala cure na info :)
2015 11 10
Ovisi za koju grupu, tj. koji opis posla se vadi sanitarna. Za parfumeriju, rad sa kozmetikom traj duže, dok za prehrambene namirnice kraće. Pokušaj u googlu pronaći trajanje sanitarne knjižice i cijene. Izaći će ti par linkova okvirno za svaku kategoriju koliko što iznosi.
2015 11 10
Studentska prava za pokaz koliko znam više ne vrijede od datuma kada diplomiraš. Ja sam za sve morala vaditi potvrde s faksa čim sam upisala novi semestar kako bi dala u uvid da sam i dalje redovan student. Prestankom studiranja nema više ni potvrda. Za zdravstveno sam se morala sama prijaviti u roku mjesec dana od prijave na zavod za zapošljavanje. E sad pravo na dopunsko uz osnovno možeš ostvariti ukoliko u kućanstvu ne premašujete određen iznos primanja, ali to ti je najbolje da provjeriš kod njih na šalteru.
2015 11 10
Aha, da moguće. Jer za sanitarnu za parfumerije nije neki poseban pregled, tako da valjda zato dulje traje. Budem još proguglala ako nitko ne javi. Aha kužim. Ok, budem onda to za pokaz na burzi, a ovo za zdravstveno na šalteru kod njih. Hvala :)
2015 11 10