Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Prehrana, recepti, ekologija /

amaranth i quinoa za bebe

Drage moje molim vas da li je ijedna od vas koristila ove zitarice za kasicu bebi ? Da li ste ih prije potapali i na koji nacin ili ste ih samo kuhali normalno ?
2016 01 11
Hej! Ja sam koristila maličkom i jedno i drugo, za kašice i umjesto riže za "rižoto". Nisam ih potapala, samo bi isprala pod mlazom vruće vode, i dalje kuhala prema uputstvu :) Kombinacija ima mali mlijun ;)
2016 01 11
Super .hvala mozda se jos neko javi ko potapa . Koliko puta tjedno npr.se smiju dati ?
2016 01 11
I ja sam koristila i jedno i drugo. Nije potrebno namakanje, samo dobro isprati, dok voda ne bude čista. I dalje kuhate po želji. Stavljala sam umjesto žitarica u obrok, s time da amarath zbog sitne zrnaste strukture moj mali nije obožavao na početku dohrane. Uglavnom, jako zdravo i brzo gotovo, meni su bile odlične te žitarice.
2016 01 11
Hvala ;-)
2016 01 11
Nije obavezno. 4 mjeseca je donja granica za uvodjenje dohrane, a 6mj gornja. Negdje u tom periodu bi bilo optimalno, naravno sve zavisi od djeteta. Moja curica je iskljucivo dojena i sa 4 i pol mj je vec slinila dok bi gledala kako mi jedemo tako da smo tada pomalo krenuli. Krenuli smo sa povrcem, mrkvica, korabica, tikvica.. Od voca zasada samo jabuka. Najbolje je poceti sa povrcem jer je voce dosta sladje pa je moguce da se beba privikne na slatko i odbije nesto bljutaviji okus povrca. Zitarice neki cak ne preporucaju do navrsene godine dana, iako ja mislim da cu pratiti nas kalendar dohrane i dati joj iza 6 mjeseci. Naravno, sto manje psenice, a vise ostalih zitarica; tipa proso, amaranth, zob itd. Nadam se da sam pomogla. Ukoliko imas jos pitanja slobodno se javi porukom. :)
2016 03 10