Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Lokalna anestezija kod zubara

Pozdrav, Molim vas samo ozbiljne odgovore. Danas sam isla kod stomatologa i prilikom popravka zuba koristena je lokalna anestezija, cijeli dan nakon toga sam malaksala, samo mi se spava, glava me ubija, preznojavam se, ali nemam temperaturu, takoder imam i probavne smetnje. Prije ovoga anestezije sam dobivala kao klinka mozda jednom pa nisam sigurna kakve su reakcije drugih, ali vjerujem da to tako ne smije biti. Da li je netko imao slicne probleme?
2016 02 24
sezona je gripe, možda je od toga
2016 02 24
Ne vjerujem da je to od anestezije, pogotovo ne u tolikom trajanju.
2016 02 25
Ja moram ići vadit umnjak idući tjedan koji je čak dijelom u kosti i kažu da ga treba operativno vadit, a mene nije strah vađenja kao takvogveć anestezije gdje ti otrne pola glave i oštećenja živca?? Ima li tko iskustva, savjet, spoznaje il nešto u vezi toga???
2016 02 25
Majalike otkuda vam to da utrne pola glave? Oštećenje živca je moguće, ali s obzirom da idete na operativni zahvat, pretpostavljam oralnom kirurgu, u dobrim ste rukama i budite bez brige. Osobno imam iskustva s apikotomijom (ukratko, izbuše kost u razini korjena zuba i odstrane vrh korjena zuba). Izvodilo se u operacijskoj sali na oralnoj kirurgiji, istina bog dali su mi toliko injekcija da sam prestala i brojati, ali nikakvih neugodnosti zapravo nisam imala. Nakon operacije mi nije bilo utrnuto pola glave već samo područje koje su operirali, a i tada ste sretni da to traje što duže da izbjegnete tablete protiv bolova ;) Obavezno slušajte liječnika kada će Vam objašnjavati kako se treba ponašati nakon zahvata (držanje leda, što jesti, kada početi održavati higijenu i kako i sl.).
2016 02 25
Sjetila sam se sad da sam nedavno dobila lokalnu u živac u donjoj čeljusti (žao mi je, ne bih znala koji ni da guglam, ali bio je u blizini umnjaka), za što su me prije pitali da li sam taj dan doručkovala jer učinak puno dulje traje, a ponekad utrne i dio jezika. Zbilja je dulje trajalo i dio jezika utrnuo, ali čim sam izašla iz ordinacije pričala sam sasvim normalno (samo bi ipak bilo opasno jesti da se slučajno ne ugrizem).
2016 02 25
Vidiš, bila sam sigurna da te simptome ne treba povezivati s lokalnom anestezijom tako kratkog trajanja i - pretpostavljam, ne posebno snažne :o
2016 02 25
Hanami, razlikuje se lokalna i provodna anestezija, ja moram primit u donju čeljust gdje ide provodna i otrne ti doslovno pol glave,obraz, dio usta, jezik, sveeee....a ja i od one male za popravak zadnji put nisam pet sati došla sebi, a a bila samo oko zuba, otrnula mi isto usna i dio jezika a što će tek bit s provodnom.....obzirom da mi treba čupat operativno taj umnjak iz čeljusti i pilat i čačkat jako me strah da mi ne ostane tako sve ošetćeno jer jt to sve jako blizu živca...umirem od straha doslovno
2016 02 25
Majalike, najgore što možeš je bojati se, nemoj, sve će biti u redu, pričaj sa doktorima, ako oni smatraju da je to opasno za tebe, sigurno će nešto promijeniti. Po meni, svi ti strahovi se samo u glavi množe i bit će ti samo gore ako budeš na taj način mislila. Sretno :)
2016 02 26
Hvala LaLache na podršci, nemam izbora, što se mora mora se...a ja moram
2016 02 26
Koliko sam ja anestezija dobila,i nikada nista nekad utrnulo sve nekada samo nesto.....Da umnjak me bolio i pod anestezijom,htjela sam skociti do plafona...uh Da mozda ti drukcije regiras na anesteziju,nismo svi isti....
2016 02 26