Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Njega tijela, ljepota, kozmetika /

Blajhanje, farbanje i tome slično :)

Ovako, nigdje ne mogu pronaći odgovore na sve što tražim pa evo cure pomozite :) Najtočnije odgovore mogu pronaći kod frizera koji će mi predložiti da dođem kod njega, stoga mi odlazak frizeru NE predlažite. ostavila sam brdo novaca kod frizerke i rezultata jedva da je bilo jer ''TREBA IĆI POSTEPENO ZBOG ŠTO MANJEG OŠTEĆENJA...'', istina je da se kosa oštećuje ali frizerke uvijek gledaju na to da se minimalno ošteti jer ne znaju kako će vaša kosa to podnijeti. Dakle, 2 godine sam bila crnka i odlučila postati plavuša pa uz pomoć pramenova kod frizerke uspješno izašla iz crne i bila medeno smeđa. Zatim sam uradila drugi dio pramenova i totalno izašla iz crne, pa sam bila medeno-žuta. Bilo mi je rečeno kako se nakon mjesec dana mogu sama farbati i da neću odmah dobiti najljepšu nijansu, međutim ja sam se nakon mjesec dana ofarbala i ovo je katastrofa, uzela sam Garnier color naturals 111 i garnier color sensation 111, dvije predivno svijetle pepeljaste nijanse, međutim dobila sam ništa, nikakav pomak osim suhe kose. Za obnovu koristim lorealovu crvenu masku za kosu i kokosovo ulje i posao je odrađen sjajno. I da, vrlo sam strpljiva što se tiče kose i tog prelaska u plavušu, znam da to ne ide preko noći i ovaj post ne pišem zbog toga, nego zato što ne znam više što uraditi, znam da ako se nastavim bojati u pepeljasto plavu da neće biti pomaka jer boja boju ne posvijetljuje, a nemam više novaca za frizere. E sad, zanima me sljedeće: kakva su vaša iskustva sa blajh kupkama kod kuće? Kada si mogu sama dati blajh kupku nakon farbanja? I kada se mogu farbati nakon blajh kupke? Zanimaju me vaši savjeti, osim ''odi frizeru'' jer zbilja sam potrošila preveliku svotu novca i rezultati su dosta loši s obzirom na potrošeni novac.
2016 10 01
Također, znam koliko je teško dobiti svijetlo plavu iz bilo koje tamnije boje, ali ja sam nakon svega toga smeđa uz ružni žućkasti, bakreni odsjaj.
2016 10 01
ja sam se blajhala s tom kupkom. meni je iskreno odlična, imam tamno smeđu(skoro pa crnu) i posvjetlilo mi je na žutu, a neki dijelovi su bili i bijeli, ali to si odrediš sama jer kada namažeš ne stavljaš foliju pa vidiš koliko će ti posvjetliti, a ako ostaviš previše da ti se ne svidi nijansa samo prefarbaš bojom i tjt. Što se tiče farbanja nakon blajh kupke možeš kad želiš, ali najbolje je sutradan da kosa malo odmori od tog svega :)
2016 10 01
%i koristila sam hidrogen od 9%
2016 10 01
E hvala ti puno, takav sam odgovor tražila :) ja sam pramenove kod frizerke zadnje pramenove dala prije mjesec dana i pričekala mjesec dana do farbanja. Zbilja sam se rastrošila i osušila kosu a nikakav rezultat, dobila sam smeđu. A sve sam to mogla sama za cca 150 kn i u roku mjesec dana, a čula sam da i blajh kupka ne oštećuje ni približno kao blajh pa bi mi na kraju kosa bila zdravija nego sada. Hvala ti još jednom :D a još me samo zanima kada nakon ta moja 3 tretmana, odnosno 2 puta što sam dala pramenove i 1 se ofarbala mogu raditi tu blajh kupku? Jer sada mi se već osjeti da mi je kosa suha, zapetljava se dok je mokra, pa da mi još nebi krenula otpadati :)
2016 10 01
Ja si radim blajh kupku povremeno za izrast. Moja kosa je srednje smeđa i smućkam tako da tekući dio smjese ima oko 4% H2O2 i blajha stavim oko 1/6 te smjese. Kad sve nanesem zamotam glavu u vrećicu. To je slabo, ali meni je dovoljno da mi posvijetli kosu na nekakvu žutu nijansu. Na to stavim neku svijetlu pepeljastu boju (npr. Garnier 111, 110, Subrina 80/8) isti ili idući dan. Ako nemaš iskustva s blajhom i plavim farbama nemoj očekivati da će ti odmah ispasti dobro. Vjerojatno će ti kosa biti dosta oštećena, a boja neravnomjerna. Malo si prolistaj temu plava kosa na forum.hr ili pitaj za savjet, tamo cure imaju dosta iskustva s farbanjem kod kuće.
2016 10 01
Hvala. Da predivne su Garnierove 111. Imam iskustva, čitam već 3 mjeseca ali kažem ne mogu pronaći odgovore koji me najviše zanimaju pa sam otvorila posebnu temu. Ne bih blajh kupku sama ni radila, mamina prijateljica ima dosta iskustva s tim. Nisam nestrpljiva, zbilja nekim čudom imam strpljenja kad je kosa u pitanju i znala sam da u mjesec i pol ne mogu iz crne u pepeljastu, ALI ono što me ljuti je to što nakon brdo bačenih para frizeru moja kosa je smeđa, još mi je frizerka rekla da se od sada mogu sama farbati. I šta, uzmem 2 najsvijetlije nijanse i pomaka jednostavno nema, očekivala sam da ću bar ispasti žuta ili neujednačena (što i jesam, ali to je frizerkino djelo), no nema ni pomaka. Zato me zanima, ako me frizerka blajhala prije mjesec dana, jučer sam se farbala, kada mogu nanijeti blajh kupku na kosu?
2016 10 01
> Aleks36: > Imam iskustva, čitam već 3 mjeseca ali kažem ne mogu pronaći odgovore koji me najviše zanimaju pa > sam otvorila posebnu temu. Pod "iskustvo" sam mislila blajhanje svoje kose, a ne čitanje tuđih iskustava. > Zato me zanima, ako me frizerka blajhala prije mjesec dana, jučer sam se farbala, kada mogu nanijeti blajh kupku na kosu? Ne znam. :/ Ne želim ti ništa savjetovati jer ne poznajem tvoju kosu.
2016 10 01
Nisam mislila samo na čitanje tuđih iskustava nego zbog tog što sam ja sama blajhana 2 puta, znam o blajhu i kako mi ga kosa podnosi, ali blajh kupku svakako neću raditi sama, nisam se nikada ni farbala sama iz razloga što imam gustu i dugu kosu pa se uvijek utrapim drugima da me ofarbaju. Ok, što je sigurno sigurno je :) zapravo imam vrlo zahvalnu kosu koja svašta podnosi, ali mislila sam otprilike jer to dvoje nije isto Bilo bi super kada bi od frizera dobila odgovor, no svi kažu da se to ne radi kod kuće, da se treba prepustiti profesionalcima u ruke, blabla...
2016 10 01
> Aleks36: > Hvala. Da predivne su Garnierove 111. > Imam iskustva, čitam već 3 mjeseca ali kažem ne mogu pronaći odgovore koji me najviše zanimaju pa > sam otvorila posebnu temu. Ne bih blajh kupku sama ni radila, mamina prijateljica ima dosta iskustva > s tim. > Nisam nestrpljiva, zbilja nekim čudom imam strpljenja kad je kosa u pitanju i znala sam da u mjesec i pol ne > mogu iz crne u pepeljastu, ALI ono što me ljuti je to što nakon brdo bačenih para frizeru moja kosa je smeđa, > još mi je frizerka rekla da se od sada mogu sama farbati. I šta, uzmem 2 najsvijetlije nijanse i pomaka jednostavno nema, > očekivala sam da ću bar ispasti žuta ili neujednačena (što i jesam, ali to je frizerkino djelo), no nema ni pomaka. > Zato me zanima, ako me frizerka blajhala prije mjesec dana, jučer sam se farbala, kada mogu nanijeti blajh kupku na kosu? Dugo sam bila plava.Iz tamnosmeđe sam jednim blajhanjem postigla plavu(kanarinac žutu) nijansu i stavila preljev (neznam koji više).Preljev i bilo koja farba za kosu samo sklizne sa blajha tako da moraš prati kosu sa silver šamponom koji isto isušuje kosu. Bez obzira na sve maske koje sam isprobala kosa je bila oštečena.Sad sam u svojoj boji i kosa mi je opet mekana i neoštečena.U pravilu je bolje ići postepeno,no ako se kosa blajha ona bude oštečena.Nemoj koristiti hidrogen veći od 9%.
2016 10 01
Da, meni je nakon pramenova odnosno blajha naravno bila oštećena, bila sam uporna maskom i uljem i kosa mi nikada nije izgledala ljepše i bila mekša do farbanja jučer pa mi je sada naravno opet suha. Nije strašno, ali inače vječito feniranja, peglanja i kosa mi nikada nije bila oštećena pa mi ovo sada smeta. I da, koristim silver šampon ali na ovu nekakvu više bakrenastu ne daje baš super efekt, bit će bolje kada je ponovno posvijetlim, onda ću vidjeti kako zapravo djeluje. Da, definitivno se slažem da treba postepeno, ali ne mogu nastaviti kod frizera. Ma nikako, kosa mi je ipak vrlo izdržljiva ali za početak 6%.
2016 10 01
Ma nema veze, hvala, svaki savjet je dobro došao :D Da, baš mi jučer zapela za oko :) od dosta njih sam čula pohvale, a ima i onih koji su rekli da jako isušuje pa me bilo strah, a kako sam čula pohvale i za garnier ipak sam se odlučila za njih, ali nakon blajh kupke definitivno je uzimam, ići ću polako pa mi se kosa stigne oporaviti :)
2016 10 01
Da, istina je da jako isušuje ali posto vec dugo vremena samo izrast farbam a ne cijelu kosu onda mi nije toliki problem.. Meni maske i regeneratori pomažu u oporavku kose nakon ove farbe, samo treba biti uporan :D
2016 10 01
Slažem se, zato tog razloga sam se ja odlučila da si sama radim blajh kupku jer da se sada stalno farbam u svijetlije na kraju dođeš na isto - suha kosa. Slažem se, ja sam masku koristila kod svakog pranja, držala je 15 min iako piše 2 i u 2 tjedna mi se kosa oporavila i bila ljepša nego ikada :)
2016 10 01
Ja sam nekad isto isla iz crvene u plavu i kad je boja dosla do neke smeđe med sam koristila kenue ultra biserno ljubičasto mislim da su bile tri jedinice broj i ispala sivo ljubičasta ali ljubičasta vise na sivo i to se ispralo i ostalo sivo na to sam poslije stavljala sve žive farbe i uvjek ispala bijela.tu i tamo bi ponovo kupila tu kenue da ubijem ako je bilo sta zuto,ali imam sivi pigment a ne crveni pa to nije bilo cesto
2016 10 01
1 2