Ja ga pijem jer je bogat svim vitaminima koji su našem tijelu potrebni, inače se pokušavam udebljati i čula sam da otvara apetit ali nisam nešto posebno primjetila. Imunitet mi je odličan, što prije nije bio slučaj a prištiće nisam dobivala od njega. Pijem ga dugo, sigurno godinu dana iako sam imala pauzu od par mjeseci i to samo jer sam bila lijena kupiti ga opet u ljekarni. -_-
Evo kopirala s neta sva njegova nutritivna svojstva:
Kvasac obiluje vitaminima skupine B a to su vitamin B1, B2, B5, B6, B12 i drugi. Samo jedan gram pivskog kvasca u sebi sadrži 150 mikrograma tiamina, odnosno vitamina B1, 50 mikrograma riboflavina, odnosno vitamina B2, te 400 mikrograma niacina, odnosno vitamina B3.
Pored navedenih u toj količini pivskog kvasca pronalazimo i 40 mikrograma piridoksina, odnosno vitamina B6, 100 mikrograma pantotenske kiseline, odnosno vitamina B5, 1.25 mikrograma biotina, 3.35 mikrograma kolina, 4.4 miligrama inozitola te 5 mikrograma folne kiseline.
Pivski kvasac je bogat i mnogim mineralima poput željeza, mangana, natrija, kalcija, cinka, kalija, bakra i magnezija.
Također, u pivskom kvascu pronalazimo i tragove selena, a selen je jedan od najpoznatiji antioksidanata koji štite stanice i tkivo od oštećenja slobodnim radikalima. Selen djeluje kao stimulans za imunološki sustav, tako što podupire proizvodnju antitijela u našem organizmu.
Kao izvor kroma pivski kvasac je među najboljim prehrambenim proizvodima.
Komponente germanija koje pronalazimo u pivskom kvascu imaju više zdravstvenih učinaka na ljudski organizam. Ove komponente jačaju otpornost našeg organizma prema virusnim infekcijama i gripi, te sudjeluje u reguliranju povišenog krvnog tlaka. Također, uz pomoć ovih komponenti, pivski kvasac jača naš imunološki sustav i djeluje antikancerogeno.
Ja ga pijem jer je bogat svim vitaminima koji su našem tijelu potrebni, inače se pokušavam udebljati i čula sam da otvara apetit ali nisam nešto posebno primjetila. Imunitet mi je odličan, što prije nije bio slučaj a prištiće nisam dobivala od njega. Pijem ga dugo, sigurno godinu dana iako sam imala pauzu od par mjeseci i to samo jer sam bila lijena kupiti ga opet u ljekarni. -_-
Evo kopirala s neta sva njegova nutritivna svojstva:
Kvasac obiluje vitaminima skupine B a to su vitamin B1, B2, B5, B6, B12 i drugi. Samo jedan gram pivskog kvasca u sebi sadrži 150 mikrograma tiamina, odnosno vitamina B1, 50 mikrograma riboflavina, odnosno vitamina B2, te 400 mikrograma niacina, odnosno vitamina B3.
Pored navedenih u toj količini pivskog kvasca pronalazimo i 40 mikrograma piridoksina, odnosno vitamina B6, 100 mikrograma pantotenske kiseline, odnosno vitamina B5, 1.25 mikrograma biotina, 3.35 mikrograma kolina, 4.4 miligrama inozitola te 5 mikrograma folne kiseline.
Pivski kvasac je bogat i mnogim mineralima poput željeza, mangana, natrija, kalcija, cinka, kalija, bakra i magnezija.
Također, u pivskom kvascu pronalazimo i tragove selena, a selen je jedan od najpoznatiji antioksidanata koji štite stanice i tkivo od oštećenja slobodnim radikalima. Selen djeluje kao stimulans za imunološki sustav, tako što podupire proizvodnju antitijela u našem organizmu.
Kao izvor kroma pivski kvasac je među najboljim prehrambenim proizvodima.
Komponente germanija koje pronalazimo u pivskom kvascu imaju više zdravstvenih učinaka na ljudski organizam. Ove komponente jačaju otpornost našeg organizma prema virusnim infekcijama i gripi, te sudjeluje u reguliranju povišenog krvnog tlaka. Također, uz pomoć ovih komponenti, pivski kvasac jača naš imunološki sustav i djeluje antikancerogeno.