Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Informacije za korisnike /

O korisnicima stranice mojekrpice.hr /

Molim hitno savjet

Vjerovatno je vec bilo sto ovakvih tema, ali ne znam jesu se mjenjali zakoni, a meni treba hitno savjet. Narucila bih iz Turske kopiju, cijena proizvoda je 300 kn, sto je s pt, koliko bi ona dosla? Hoce li mi carina otvoriti paket i naplatiti mi kaznu ili mogu biti bez brige? Usput, paket bi bio imenovan kao da ga salje fizicka osoba, a ne firma. Jos jedna stvar sto me brine je sto ta stvar ima oznake originala, kutiju, certifikat... Zelim cuti vasa iskustva. Hvala svima!!!❤️🙏🏽
2018 01 16
Pozdrav ☺ Nisam narucivala nikad.. Za postarinu to morate vidjeti sa prodavacem, a sto se tice kazne od carine za kopiju-ako imate srece, pa da ne otvore bas vas paketic...a ako ga otvore-onda mozete dobiti kaznu. Tako sam barem cula.
2018 01 16
> Vangemi4: > Vjerovatno je vec bilo sto ovakvih tema, ali ne znam jesu se mjenjali zakoni, a meni treba hitno savjet. > Narucila bih iz Turske kopiju, cijena proizvoda je 300 kn, sto je s pt, koliko bi ona dosla? Hoce li mi carina otvoriti paket i naplatiti mi kaznu ili mogu biti bez brige? Usput, paket bi bio imenovan kao da ga salje fizicka osoba, a ne firma. Jos jedna stvar sto me brine je sto ta stvar ima oznake originala, kutiju, certifikat... Zelim cuti vasa iskustva. Hvala svima!!!❤️🙏🏽 Turska nije u EU, tako da je lutrija, mogu i ne moraju otvoriti paket. Tako da mogu vam naplatiti carinu ili pdv (ili oboje) +kazna ukoliko dokažu da je fake. No opet ne moraju, lutrija. Šta naručuješ? Znaju otvarati i od fizičkih osoba pakete (meni otvarali pakete iz Usa, Rusije i EU zemalja).
2018 01 16
Remen. Ne znam sto da radim 😤 A sto ako narucujem iz zemalja EU? Onda placam samo pt bez straha?
2018 01 16
> Vangemi4: > Remen. Ne znam sto da radim 😤 A sto ako narucujem iz zemalja EU? Onda placam samo pt bez straha? Mislim da ima neka cifra, nakon koje carine ili pdv. ali da onda bi trebalo biti samo cijena+pt. Kopije su najveći problem, no nekako mislm ako nije neki očiti like tipa "dolčebregana" kako ne bi trebala biti u strahu.
2018 01 16
> Kopije su najveći problem, no nekako mislm ako nije neki očiti like tipa "dolčebregana" kako ne bi trebala biti u strahu. Ne znam sto mi je gore, da otkriju’ kopiju, pa da me odalame po dzepu jer ih kupujem ili da mi prode kao original pa procjene veliku vrijednost pa da i to moram platit.
2018 01 16
I gdje mogu naci tu granicu do koje vrijednosti? Sto mi uopce to znaci ako ja imam “original remen”?
2018 01 16
> Vangemi4: > Remen. Ne znam sto da radim 😤 A sto ako narucujem iz zemalja EU? Onda placam samo pt bez straha? Sigirno to što narucivate imate i u nas ..nemoj riskirat dobivaju se kazne velike za fake stvari
2018 01 16
Bolje nemoj kupovati, imate sjajne, kvalitetne parfeme u univerzalnoj amblaaži za jako malu cijenu i kod nas
2018 01 17
> GirlFashionGuru: > Bolje nemoj kupovati, imate sjajne, kvalitetne parfeme u univerzalnoj amblaaži za jako malu cijenu i kod nas A vidi ovog bisera. Žena kupuje reme, a ova joj nudi parfem. K'o da za probušenu gumu na autu nudiš volan.
2018 01 17
Ako namjeravaju naplaćivati pdv na sve pakete, onda će ih i pregledavati. Tako da kopije naručivati putem neta - no no.
2018 01 17