Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Slobodno vrijeme i hobiji /

Putovanja, odmori /

Amsterdam putovanje

Idem na 4 dana u Amsterdam sa obitelji. Bilo kakve ideje muzeji, restorani, hoteli slobodno recite neke prijedloge..vidjela sam da ima nekakva kartica sa kojom mozes u sve muzeje i javne prijevoze pa me zanima ako je netko bio da li se to isplati ili je bolje kupovati karte za sve posebno..?
2018 10 28
Kartica je dobra jedino ako ćete je stvarno i iskoristiti :) , tj. ako tako isplanirate vrijeme posjeta muzejima uključenim u ponudu, da ih i imate vremena sve obići, računajte da skoro za svaki treba po nekoliko sati. Možete ući na stranicu svakoga posebno, pogledati koji želite posjetiti, zbrojiti cijenu ulaznica i onda usporediti sa Amsterdam card, jesu ti u koji želite ići uopće uključeni u card ili je samo neki mali popust, jeli sa card-om uključeno "skip the line" ili morate svejedno čekati red, jer npr. za Van Gogh se čeka po sat vremena. Najbitniji su Van Gogh i Rembrandt tj. Rijksmuseum i možete on line kupiti ulaznice, ali sa točno određenim datumom i vremenom dolaska, i imate "skip the line". Ja obično putujem preko airbnb, daleko je isplativije i komotnije, a restorani su stvarno dobri, razne kuhinje iz svih krajeva svijeta i pristojne cijene. Javni prijevoz je odličan i povoljan, ali je šteta ne pješačiti po kanalima, to mi je najdraže, arhitektura je fenomenalna, možda se provozati brodom, ima predivnih dućana :D ....
2018 10 29
Hvala puno 😘
2018 10 29
Bila prije 3 tjedna u Amsterdamu. sve znate za ova neka poznata mjesta, ja bih preporučila par stvarćica izvan tog poznatog. Vožnja trajektom (koji je besplatan) na drugu stranu i posjetiti kafić/restoran Pllek. Prekrasno mjesto sa prekrasnim pogledom. Savjetujem jedan dan unajmiti bicikli i obići što više s njim. Najam na 24h 10 eura (depozit osobna ili vozačka ili 50eura). Mi smo prošlo kroz cijeli Vondelpark koji je prekrasan. Također, blizu Central Station ima dječji muzej popularnog naziva Nemo na vrhu kojeg se nalazi vidikovac koji je dosta kul. Javni prijevoz je 7,50eura za 24h, naravno za paket više dana može se dobiti jetinije nego uzimati za svaki dan posebno. Plaćaju se isključivo kreditnim karticama u tramvaju. To je jedna stvar isto koju mogu napomenuti, dosta se stvari plaća baš karticama, pa nemojte previše keša nositi. Karte se kupuju kod vozača u tramvaju za jedan dan, a ove za više na posebnim mjestima (npr na Central Station). Preporučam svakako vožnju brodom(ako bude lijepo vrijeme, onim brodom bez krova). Cca 13eura. Mi smo smještaj rezervirali preko Bookinga pa smo imali mogućnost kupovati kojekakve izlete po sniženim cijenama ako kupimo preko Bookinga. Tako je nas vožnja brodom izašla 8eura. Ručak po popularnim dijelovima u restoranima cca 12-15eura. Piva 6eura, kava 2-4 eura (2,60 npr espresso) Lijep provod i sretno. Amsterdam je prekrasan grad :)
2018 11 04
Supeer hvala :")
2018 11 07