Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Astigmatizam..pitanje??

Trebala bi pomoc..trebala bi nositi naocale zboga astigmatizma..dok mi je napisala dioptriju -0.25..isla sam gledati naocale i sad zanima me kod stakala da li moram stavljati svu tu kompletnu zastitu ili je dovoljno staklo s tom dioptrijom i antirefleksirajucom zastitom ili su potrebne i te dodatne zastite..hvala unaprijed na pomoci jer nemam nikakvog iskustva s tim
2019 02 17
Na kakvu kompletnu zastitu mislis? I ja imam astigmatizam i istu dioptriju. Ja sam kupila neka stakla kao zavisi jesi na ekranu kao 4 sata vise od 8 i vise od 12 tak nesto je islo i naravno da je svaki taj skuplji. Ako se dobro sjecam stakla sam platila oko 1500kn. Uglavnom dobila sam dojam da im je bitnije da ti uvale okvire i ta stakla nego sto im je bitan taj pregled i dioptrija. Ja i nisam nesto zadovoljna jer kad gledam tv onda mi se stvaraju sjene na slovima. Ne znam kako bi to tocno opisala al kad znaci citam one subtitlove kao da mi se iznad svih slova javlja sjena. Onako kao kad nacrtas kocku pa joj docrtas gornji dio kao da je 3d e to mi je tako sa tim slovima. E sad ne znam jel bi se mozda trebala naviknut na naocale il mi nisu dobro pogodili dioptriju nemam pojma. Ako imas isti problem javi da znam da odem na dodatan pregled. Inace sam lijena da ih nosi. Stoje otkad sam ih kupila i to su mi druge. Prve sam kupila prije par godina i isto su stajale i nije mi ih se bas nosilo. Ja koliko sam svatila kod njih je bitan neki kut gledanja nest takvo.
2019 02 17
Pa eto iskreno neznam ni ja..tako je i mebinona nabrojala nekih par zastita i stakla preko 1500 kn i naravno ja se sokirala..plus jos okvir..a iskreno ja sad tek prvi puta uzimam tako da nista neznam..tek sam isla pogledat naocale..a isla sam privatno kod dok i ona me upozorila odmah da ce mi trebat par mj dok se ne priviknem na naocale..nego buduci da mi je Bosna blizu isla sam tamo pitati samo za stakla u 3 opttike i rekli su mi da su do 300 kn..s tom antirefleksirajucom zastitom
2019 02 18
Naravno da ne zelim sad pogrijesit i stavit ta jeftina stakla ako ima velike razlike u tome..jer ja sam konkretno bila u getaldusu i ona je meni odmah sve te neka zastite spomenila i izracunala..zato me zanima da li moram imat sve te zastite..kao kad vozim po mraku pa odsjaj svjetla..pakkad kisa pada i evasta nesta tamo..
2019 02 18
Eh sad ne znam mrak.mi nitko nije spomenuo,a meni se desava kad sam u tunelu da.mi sva ona signalizacija bude mutna,mislim sva ona svjetla unutra. Doduse jos nisam nosila naocale u tunelu pa ne znam. A i to pred mrak mi je onak mutno. Jbg morat cu ih pocet nosit onda da vidim oce bit neke razlike. E sad nemam pojma iskreno da ti odgovorim na to. Al mislim da je bitno imat to kad vozis po noci,a sad ovo za ekran isto ne znam jel velim nisam nest svoje nosila pa ne znam koliko spasavaju za ekranom. Inace ja sam svoje uzela u optici Anda. I muz je isto uzeo njemu su za okvire i te za nocnu voznju naplatili 4000kn,a posebno je kupio jos kod njih za rad na kompu sa tim antirefleksnim zastitama. Zato i kazem ne znam da li to moze bit sve u jednom ili ih treba razdvajat,nista im ne vjerujem jer velim mislim da im je najbitnije uvalit svoj proizvod. Uglavnom veli da su mu te za nocnu voznju mrak i da vidi cudo tako da mislim da je i to bitno. Nadam se da ce se netko strucan javit na ovu temu pa da i ja nesto novo naucim. A trebala bi se bas narucit za pravi pregled i vidjet ima li kakve razlike i sta ce mi oni reci. Netko mi je davno pricao da oni imaju najjacu zaradu na tim okvirima ono tipa okvir ih kosta 15ak eura,a oni ga prodaju deset puta skuplje. Usput mozda se betko sjeti ovdje,ali postojala je neka stranica gdje se mogu ti okviri jako jeftino kupiti.
2019 02 18
> velimir: > Naravno da ne zelim sad pogrijesit i stavit ta jeftina stakla ako ima velike razlike u tome..jer ja sam konkretno bila u getaldusu i ona je meni odmah sve te neka zastite spomenila i izracunala..zato me zanima da li moram imat sve te zastite..kao kad vozim po mraku pa odsjaj svjetla..pakkad kisa pada i evasta nesta tamo.. Prve sam kupila u Gethaldusu i ista stvar je bila stakla skuplja nego markirani okviri,a isto ima je bilo bitno da se uzmu sto skuplja stakla.
2019 02 18
Ja sam uzela stakla za doslovno 300 kn tako da mi je 1500 suludo. Iako znam ljude koji plate naočale više tisuća kuna Više koristim leće pa mi naočale i nisu toliko bitne, ali svejedno mislim da ti nisu potrebne te najskuplje. Normalno vidim voziti i sve ostalo. No, činjenica jest da će te stakla za astigmatizam doći do 50% više od običnih Korina, vjerojatno su ti fulali cilindar, jer ta sjena je baš "simptom" astigmatizma, ako ju još uvijek vidiš onda nešto ne valja. A možda se i samo trebaš naviknuti. Ja godinama nosim istu dioptriju i stvarno mogu reći da s lećama vidim savršeno.
2019 02 18
> TinTina987: > Ja sam uzela stakla za doslovno 300 kn tako da mi je 1500 suludo. Iako znam ljude koji plate naočale više tisuća kuna > Više koristim leće pa mi naočale i nisu toliko bitne, ali svejedno mislim da ti nisu potrebne te najskuplje. Normalno vidim voziti i sve ostalo. No, činjenica jest da će te stakla za astigmatizam doći do 50% više od običnih > Korina, vjerojatno su ti fulali cilindar, jer ta sjena je baš "simptom" astigmatizma, ako ju još uvijek vidiš onda nešto ne valja. A možda se i samo trebaš naviknuti. Ja godinama nosim istu dioptriju i stvarno mogu reći da s lećama vidim savršeno. Hvala puno na osgovoru. Jer nisam ni znala da treba bar 3 mjeseca da se naviknem. U svakom slucaju otici cu jos na dodatni pregled pa cu vidjet. A nis obda ih od sutra pocinjem nosit stalno.
2019 02 18
Kupila naočale u Getaldusu jednom i nikad više. Nevjerojatno kako tamo uvaljuju šrot stvari i koliko ih skupo naplaćuju. S ovako malom dioptrijom ti vjerojatno nitko ne bi preporučio niti da nosiš naočale. Recimo moj muž ima -0.75 na jednom i 0,25 na drugom i rekli su mu da mu ne trebaju, ali ako baš hoće da si uzme. Njemu se brzo umaraju oči jer radi na pc pa si ih je kupio. Po meni za tako malu dioptriju su ti dovoljne ne sad najosnovnije, nego jedne više. A prije svega bih ti savjetovala da odeš u bilo koju drugu optiku po stručnije mišljenje od ovog mog i cijena iz Getaldusa.
2019 02 18
> Katarina84: A prije svega bih ti savjetovala da odeš u bilo koju drugu optiku po stručnije mišljenje od ovog mog i cijena iz Getaldusa. Slažem se u potpunosti. Oni stvarno oderu bezveze Btw preporučam Optiku Optotim kod hotela Dubrovnik (Zagreb), nisu skupi, nekad bude i kupon na Ponudi dana. Oprema im je vrhunska i stvarno se posvete pacijentu
2019 02 18
Ma iskreno ja sam nasla u getaldusu okvir guess predivan za 830 kn a stakla mi preko 1500 kn i ja sam ostala sokirana..pa sam rekla da cu razmislit..onda kad sam izlazila ona mi je dodala usput kao pa dobro mogu stakla bit i povoljnija bez nekih zastita dodatnih..ja sma samo rekla razmislit cu. I na kraju odemdo Bosne u 3 optile da pogledam i pitam da li bi kogla donijeti okvir i koliko bi me kostala samo stakla i gospoda kaze do 300 kn kao jer to nije neka dioptrija..nalaz sam joj pokazala..a dok mi je rekla da bi mi bioo dobro da josim naocale samo kada sam za kompijuterom ili mob i kaf vozim..
2019 02 18
Da da odmah mi je dok rekla da ce mi trebat barem 2 do 3nmj da ih nosim da se priviknem..uglavnom mislila sam kupitu taj okvir u getaldusu jer mi se stvarno svida a stakla onda staviti u drugoj optici..neznam eto nisam pametna..jer me zanima da li bas moram imati svu tu zastitu..
2019 02 18
> Katarina84: > Kupila naočale u Getaldusu jednom i nikad više. Nevjerojatno kako tamo uvaljuju šrot stvari i koliko ih skupo naplaćuju. > S ovako malom dioptrijom ti vjerojatno nitko ne bi preporučio niti da nosiš naočale. Recimo moj muž ima -0.75 na jednom i 0,25 na drugom i rekli su mu da mu ne trebaju, ali ako baš hoće da si uzme. Njemu se brzo umaraju oči jer radi na pc pa si ih je kupio. > Po meni za tako malu dioptriju su ti dovoljne ne sad najosnovnije, nego jedne više. A prije svega bih ti savjetovala da odeš u bilo koju drugu optiku po stručnije mišljenje od ovog mog i cijena iz Getaldusa. Za dalekovidnost ili kratkovidnost ne, ali za astigmatizam i kod tako male dioptrije potrebno je nositi naočale.
2019 02 18
Ja od kada znam za sebe nosim naočale znači već jako puno godina :") Kvalitetne leće za naočale jesu skupe, ja kupujem već godinama Zeiss-ove leće za naočale sa raznim zaštitama i izdrže mi 3-4 godine (ako mi se dioptrija ne mijenja, a najčešće se ne mijenja) tako da u principu platim manje nego da kupujem naočale svake godine zbog oštećenja leća.
2019 02 18
Ja imam astigmatizam, i stakla sam platila cca 450, plastična lagana stakla sa cilindrom i zaštitom za ekran, i to u Getaldusu splitskom, ima i zagrebački. (to su naočale za blizu), za daljinu imam druge. Vama su vjerojatno ponudili progresivne leće koje se prilagođavaju na blizu i daleko i one du dosta skuplje.
2019 02 18
1 2 3 4