Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Nizak MCHC i MCH

Pozdrav svima Evo prosli tjedan sam radila lab.pretrage. Nisam stigla jos kod lijecnika pa me zanima ako netko zna sto znaci kad su MCHC i MCH nizi od referentnih vrijednosti.. Znam da je hematoloska slika u pitanju. Hgb, Fe i ostalo je potpuno uredno.
2019 04 06
Ako je i feritin ok, onda je to normalno kod Vas. Radi se o eritrocitnim indeksima, odnosno o koncetraciji hemoglobina u krvi i koncetraciji hemoglobina u eritrocitu Mnogi ljudi imaju to sniženo, nasljedno, urođeno...
2019 04 06
Hvala Tanci14! Feritin nije rađen. TIBC i UIBC su u redu. Mama je nedavno radila pretrage i njoj su oba parametra nesto niza. Inace se dugi niz godina patim sa IBS . Opcenito probavni sustav mi je koma. Bar jednom u godini uradim komp.kks.i nisam nikad imala nikakva odstupanja. Moram napomenuti da su mi probavne tegobe u zadnje vrijeme izrazenije, zbog toga sam i radila kks.
2019 04 06
Ako nemate nikakvu bolest crijeva i probavnog sustava, problem iritabilnog kolona može biti psiho- somatski. Ja sam ga imala godinama i kad sam konačno ustanovila koje osobe, da- osobe, mi ga izazivaju i odstranila ih iz svog života, problema više nema.
2019 04 06
Nazalost imam jos problema, u trudnoci sam imala 2 epizode ulc.kolitisa, zelucanu kilu, cstu na jajniku.. i btw 2 puta operirala endometricnu cistu na jajniku. Tako da me muci probava jos od srednje skole. Pod redovnim nadzorom gastrica i ginica. Uvijek mi je krvna slika bila uredna osim sad ovog sto sam navela. I jos da napomenem, osim gastro problema poput nadutosti, zgaravice, refluksa , bolova pod desnim rebrom imam cesto osjecaj zimice a nemam temp. Nekad me sve to skupa smeta u svakodnevnim aktivnostima i uopce funkcioniranju. 🙄
2019 04 08