Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Informacije za korisnike /

O korisnicima stranice mojekrpice.hr /

Šlampavo oglašavanje stvari

Prije svega - tema nema veze s prevarom ili nečim sličnim. Želim da prokomentiramo šlampavost u oglašavanju i konačno krajnji nemar pri suradnjama. Dakle, u zadnjih mjesec dana imala sam dvije suradnje u kojima su stvari oglašene pod krivom veličinom. Obje cure su mi vratile novac, ali nisu htjele da im stvar šaljem nazad. "Ne da im se sad plaćati povratnu poštarinu i s tim maltretirati." Da se razumijemo, obje su bile iznimno pristojne, nisu pravile problem oko povrata, ali me zanima - zašto je toliko teško oglasiti stvar onakvom kakva ona jest? Zašto staviti broj 40 kao deklarirani na cipelama, odgovoriti da je realan broj i onda kad cipele dođu da kupac vidi da su 39? I ne, nije da histeriziram, male su mi sandale, davno sam probala taj model i treba mi 40 broj. Druga situacija bila je haljina, oglašena kao 38. Nisam pitala za mjere jer znam da mi 38 mora odgovarati (kroj košulje pa nije prevažno ako je malo veća, samo ne smije biti mala). Dođe haljina, opa mala, pogledam na etiketu - 36). Mislim, je li takav problem napisati lijep opis, točne informacije o artiklu? Obje cure, ponavljam, nisu čak ni stvari uzele nazad, što je, po meni, apsurdno. Cipele sam poklonila prijateljici, haljinu ću kad operem susjedi. Jer ne planiram prodavati ono što sam dobila nesporazumom. Jeste li vi imale takvih slučajeva? Čini mi se da je sve više korisnica ovdje sa stavom - nema veze, ne treba mi, ne da mi se. Ne kužim.
2019 07 25
Nisam, jer ofrlje oglasenu stvar necu ni pokusat kupit. Prelijena sam uopce investirat vrijeme i novac u nesto sto nije vrijedno nijednog od prvog trena.
2019 07 25
nisam bila u takvoj situaciji ne kupujem ako stvar koja je oglasena nema mjere ovdje ima more profila koji su lijeni izmjeriti stvari prodaju stvari bez ikakvog opisa ako ja od nekoga moram izvlacit informacije o stanju artikla onda mi ni ne treba to
2019 07 25
Pa inače i ja pitam za mjere. U prvome slučaju pitala sam za dužinu gazišta, odnosno je li realni 40 (26 cm), rečeno je da jest. U obama slučajevima radilo se o artiklima koje sam svojevremeno probala u trgovini i znam koja mi veličina treba, a to je bila ona koja je oglašena. Ne znam, većina oglasa je bez detalja, čak ne moraju biti ni mjere, dovoljno mi je ponekad da cure napišu između 36 i 38. Onda otprilike znam na čemu sam i mogu pitati mjere za npr. bokove koji su mi najkritičniji kada kupujem hlače.
2019 07 25
Puno puta sam naletjela na takve oglase, iskreno, cisto se bojim od takvih osoba kupovati jer uvijek moram svaku pojedinost izvlaciti od prodavacice. Nedavno sam imala zamjenu s takvom osobom, lose iskustvo. Uglavnom, ona je dobila dvije nove stvari, a ja sam dobila jednu stvar koja je bila u dobrom stanju, ali prljava, a druga stvar vidno iznosena i također prljava i da ne nabrajam dalje. A opisi proizvoda su joj bili doslovno jedna rijec. Sve pojedinosti samo je ispitala i za obje stvari je rekla da su kao nove. Nakon sto sam dobila stvari koje mi je poslala, naravno, ne po dogovoru na dan koji smo rekle, ostala sam sokirana i javila sam joj da sam razocarana dobivenim. Nakon toga me ona, vjerovatno da bi se obranila, rekla da je moja odjeca neugodnog mirisa ( roba potpuno nova iz trgovine, samo etikete skinute). I jos mi je rekla da ja bezveze dramim, nek si operem tu odjecu koju je poslala i svi sretni. Nakon toga je doticna obrisala sve oglase i stavila samo 2 stvari na prodaju. Bezobrazluk na nivou. Znaci, ovdje se moze svasta dozivjeti, zato vise ne surađujem s osobama koje imaju besmislene opise jer je ocito da nesto ne stima ili je osoba lijena napisati normalan opis.
2019 07 25
> Tamara5485: > Pa inače i ja pitam za mjere. U prvome slučaju pitala sam za dužinu gazišta, odnosno je li realni 40 (26 cm), rečeno je da jest. U obama slučajevima radilo se o artiklima koje sam svojevremeno probala u trgovini i znam koja mi veličina treba, a to je bila ona koja je oglašena. > Ne znam, većina oglasa je bez detalja, čak ne moraju biti ni mjere, dovoljno mi je ponekad da cure napišu između 36 i 38. Onda otprilike znam na čemu sam i mogu pitati mjere za npr. bokove koji su mi najkritičniji kada kupujem hlače. A ti i dalje propitkuj o onome sto je trebalo bit navedeno vec u oglasu. U slici i tekstu. I ne se cudit kad dobijes odgovor koji zelis cuti, dae artikl bas tvoj broj.
2019 07 25
> cipelitza: > > Tamara5485: > > Pa inače i ja pitam za mjere. U prvome slučaju pitala sam za dužinu gazišta, odnosno je li realni 40 (26 cm), rečeno je da jest. U obama slučajevima radilo se o artiklima koje sam svojevremeno probala u trgovini i znam koja mi veličina treba, a to je bila ona koja je oglašena. > > Ne znam, većina oglasa je bez detalja, čak ne moraju biti ni mjere, dovoljno mi je ponekad da cure napišu između 36 i 38. Onda otprilike znam na čemu sam i mogu pitati mjere za npr. bokove koji su mi najkritičniji kada kupujem hlače. > A ti i dalje propitkuj o onome sto je trebalo bit navedeno vec u oglasu. U slici i tekstu. I ne se cudit kad dobijes odgovor koji zelis cuti, dae artikl bas tvoj broj. Ako postavim pitanje: "Možete li mi reći kako su cipele deklarirane?" ili: "Možete li mi reći koja je dužina gazišta?" ne znam baš kako mogu one znati koji je "baš moj broj". Osim toga, kažem da nema veze s prevarom, cure su ispale fer i vratile novac. Samo me zanima zašto je toliko teško napisati oglas kako spada... Jer velika većina oglasa je upravo takva.
2019 07 25
> Tamara5485: > Ako postavim pitanje: "Možete li mi reći kako su cipele deklarirane?" ili: "Možete li mi reći koja je dužina gazišta?" ne znam baš kako mogu one znati koji je "baš moj broj". Osim toga, kažem da nema veze s prevarom, cure su ispale fer i vratile novac. Samo me zanima zašto je toliko teško napisati oglas kako spada... > Jer velika većina oglasa je upravo takva. Ne kuzis me. Ta, al brate elementarna pitanja ti uopce ne bi trebala biti u situaciji postavljati. Bikoz bi trebala bit navedena u oglasu. Toe ono sto ja zovem elementarno postovanje prema drugoj strani, kupcu. Povrsnost, nemar, lijenost u oglasavanju? Ok, nek ti stoji u ormaru do sudnjeg dana. Ima di cemo pare potrosit, to nikad ni bil problem.
2019 07 25
Ja sad prakticiram da odmah kod postavljanja artikla napisem koja je deklarirana veličina i koje su mjere. Pa nitko ne moze fulati da li ce mu pasati ili ne
2019 07 25
Tamara5485 mene ste potakli da detaljnije opišem svoje predmete,premda zbog prirode posla i obaveza nemam kad se s time baviti no svaki dan da popravim po artikal,dva bit će dobro...evo meni na izgradnju ova tema Priznajem ja sam jedna od polu ljenih buba za opisivati detaljno... ;)
2019 07 25
> NelPis: > Tamara5485 mene ste potakli da detaljnije opišem svoje predmete,premda zbog prirode posla i obaveza nemam kad se s time baviti no svaki dan da popravim po artikal,dva bit će dobro...evo meni na izgradnju ova tema > Priznajem ja sam jedna od polu ljenih buba za opisivati detaljno... ;) Pa svi smo ponekad, ali kad-tad uhvatimo vremena i možemo to napraviti bolje. Šanse su veće i da će ti se netko javiti za kupnju ako mora što manje ispitivati o artiklu, čisto zbog praktičnosti. Mislim, u ovim mojim situacijama prodavačice su ostale bez dijela novca i artikla, a ja sam stvari proslijedila dalje. U principu, iznimno bezvezne situacije od kojih nitko (osim mojih bližnjih 😂) nema koristi.
2019 07 25
> Minnie: > Ja sad prakticiram da odmah kod postavljanja artikla napisem koja je deklarirana veličina i koje su mjere. Pa nitko ne moze fulati da li ce mu pasati ili ne Prakticiras li jos i prodaju artikala ranije opisanih kao smrdljivi ili su kupci pak fulali s snjofanjem
2019 07 25
> sonja90: > > Minnie: > > Ja sad prakticiram da odmah kod postavljanja artikla napisem koja je deklarirana veličina i koje su mjere. Pa nitko ne moze fulati da li ce mu pasati ili ne > Prakticiras li jos i prodaju artikala ranije opisanih kao smrdljivi ili su kupci pak fulali s snjofanjem Nema potrebe za bezobrazlukom, meni se jos nitko od kupaca nije žalio na miris prodane robe.
2019 07 25
Hvala Tamara5485 :-)
2019 07 25
@Minnie, ne ulazi ovo u kategoriju bezobrazluka. Mnoge od vas se olako razbacujete "teškim" izrazima. Ovo je jedna manja, potpuno razumljiva provokacija. Podsjetit ću: sama si otvorila temu "Smrdljivi artikli" u kojoj si tražila i dobila potporu foruma, između ostalog i moju. U temi si detaljno opisala svoje gađenje smrdljivom jaknom kupljenom od jedne korisnice. Neko vrijeme nakon što ti je novac vraćen, jakna završi u izlogu tvog ormara. Naravno, prodaješ ju. Istu tu jaknu koja je nesnosno zaudarala, a tema o tome s negativnom etiketom zalijepljenoj prodavačici dugo stajala na forumu. Tema je nestala nakon što se spomenulo da prodaješ tu istu smrdljivu poklonjenu jaknu. Tak da... Kaj si mislila da će se to zaboraviti? @Tamara5485, nisam (još) imala takvu situaciju jer dosta ugnjavim pitanjima prije kupovine, ali se slažem da je mnoštvo oglasa krnje.
2019 07 25
1 2 3 4