Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

mojekrpice.hr /

Pomoć na stranici /

Pod hitno uvesti prijavu s OIB-om!

Drage korisnice, Je li i vama puna kapa jedno te istog lažnog profila : " javite u eurima i odgovorite na mail? " Jedino rješenje koje moderator nudi je blokirati 1001 profil i tako u krug. Mislim da je vrijeme za promjene na stranici. Brisati profile ne prijavljene godinu dana i više, poredati krpice po visini cijene..... Imale ste još dobrih ideja na zadnjoj takvoj temi prije, čini mi se, dvije godine? Tko se slaže? I možemo li nešto dobiti?
2020 10 30
> Isabell: > Drage korisnice, > Je li i vama puna kapa jedno te istog lažnog profila : " javite u eurima i odgovorite na mail? " > Jedino rješenje koje moderator nudi je blokirati 1001 profil i tako u krug. > Mislim da je vrijeme za promjene na stranici. Brisati profile ne prijavljene godinu dana i više, poredati krpice po visini cijene..... > Imale ste još dobrih ideja na zadnjoj takvoj temi prije, čini mi se, dvije godine? > Tko se slaže? I možemo li nešto dobiti? Tek tada bih odustala od prodaje/ kupnje ovdje. Radije bih da me neko za*ebe za 50/100 kuna nego da netko hakira stranicu i pokrade nase oibe. To da je obvezno upisati oib pri registraciji moze funkcionirati tek kada netko ozbiljan preuzme ovu stranicu i pocne stititi svoje korisnike.
2020 10 30
Na njuškalu se kao upisuje OIB, ali možeš upisati broj OIB-a koji god želiš, znači krivi, pa šta bi onda njuškalo trebalo isto imati bazu OIB-a i kad bi ti upisao krivo ne bi ti dali da se registriraš ili? Jako teško za kontrolirati! Ja prva imam račun na Njuškalu i nema šanse da upišem točan OIB iz istog razloga kojeg je navela Monika0309.
2020 10 30
Manje više to s mailovima, veći su problem stvarne osobe iz Hrv koje varaju. Poruke s mailovima samo ignorirate. Ima ta jedna od prije dvije godine i ima doslovce jedna od prije nekih dva-tri tjedna, ali nećemo dobiti ništa. I to što kaže @monika, ne znamo kako bi to zapravo ispalo budući da su svi, od adminke preko tehničara pa sve do vlasnice beskorisni i ne obavljaju svoj posao kako bi trebali. Spominjalo se prije par mjeseci da će se preći na taj sistem prijave preko OIB-a, to se spomenulo jednom i gdje smo? Napravit će promjene na stranici jednako kao što brišu krive tagove, tj. oće malo sutra.
2020 10 30
A jel bi išlo kakvo drugo rješenje da se ista osoba ne javlja 1001 put?
2020 10 30
Jednostavno uvesti opciju bloka da vam korisnik ne može slati poruke (predlagano devedeset puta, neće uvesti). Ili zakomplicirati postupak registracije da se spriječe botovi.
2020 10 30
PigmyPuff. : blok isto, da nemam posla sa ženama koje ptekompliciraju stvari (kad nas netko na forumu upozori) I odmah doći do negativnih ocjena, da vidimo jel negativna opravdana ili netko dramatizira ;) I staviti filtar korisnica koje su za zamjenu, a ne da po forumu 10 puta pišemo: ja! ja!
2020 10 30
https://mojekrpice.hr/forum/t/2954/kako-poboljsati-kvalitetu-stranice-i-zdovoljstvo-korisnika?page=1& Ovo je tema s OIB-om iz 2012...8 godina je prošlo, prije 8 godina se netko (od korisnika, naravno) dosjetio da bi možda mogao postojati bolji način registracije. I te ideje koje ste spomenuli su isto dobre, ima još daleko više mogućnosti za optimizaciju stranice, ali džabe kad je vode debili.
2020 10 30
Nadalje, 2019. su počeli svi ti mailovi, u drugom mjesecu će biti dvije godine kako korisnice redovno zaprimaju spamove i pokušava ih se prevariti. I u dvije godine se nitko nije udostojio riješiti taj problem. Tema je natukla 17 stranica, zadnja prijava spama je od prije dva dana. I koliko ih je nasjelo jer oni dvije godine ne znaju riješiti problem edit: ispravak, *ne žele riješiti problem ![](http://upload.mojekrpice.hr/hr/images/message/fcd5c4e977358502a8b74650882d4811.jpg)
2020 10 30
> Monika0309: > > Isabell: > > Drage korisnice, > > Je li i vama puna kapa jedno te istog lažnog profila : " javite u eurima i odgovorite na mail? " > > Jedino rješenje koje moderator nudi je blokirati 1001 profil i tako u krug. > > Mislim da je vrijeme za promjene na stranici. Brisati profile ne prijavljene godinu dana i više, poredati krpice po visini cijene..... > > Imale ste još dobrih ideja na zadnjoj takvoj temi prije, čini mi se, dvije godine? > > Tko se slaže? I možemo li nešto dobiti? > Tek tada bih odustala od prodaje/ kupnje ovdje. Radije bih da me neko za*ebe za 50/100 kuna nego da netko hakira stranicu i pokrade nase oibe. To da je obvezno upisati oib pri registraciji moze funkcionirati tek kada netko ozbiljan preuzme ovu stranicu i pocne stititi svoje korisnike. Ovo funkcionira samo ako nemate nekretninu na sebe niti jednu (stan. kuća, pola kuće..itd) jer ako imate bilo što upisano na Vaše ime, OIB se nađe na internetu i svatko ga može vidjeti. Ako nemate ništa, onda vam je oib koliko toliko zaštićen.
2020 10 30
Umjesto preko OIB-a predlažem prijavu preko IP adrese. Jedan korisnik, jedna IP adresa, bez puno filozofije.
2020 10 30
Za zastititu od prevara najbolje bi bilo uvodenje "sigurnog posrednika" gdje bi novac isao na racun "moje krpice" recimo i bio isplacen prodavacu kada artikal sigurno stigne do kupca. Ali onda stranica vise ne bi bila besplatna, posrednik bi uzimao neku proviziju, jer to nije jednostavno, to je potpuno drugacija vrsta stranice, i mozda se desi nekad u buducnosti, ali jedino tako, nikakav oib i nikakve ip adrese nece zastititi pojedinca od prevare. Ovo je besplatna stranica i takva je kakva je i ne mozemo ocekivati puno od nje
2020 10 30
IP adresa nije unikatna kao što je npr. OIB Po vama npr. nitko iz iste firme ne bi mogao otvoriti accounte na stranici - otvori Ankica iz računovodstva pa ne može Marica iz kadrovske - jer eto, ista IP adresa Ajmo reći da Ankica i Marica ne idu na Krpice kad su na poslu, ajmo reći da su sestre... Mogu li iz svog stana otvoriti svaka sebi račun? Ne mogu, jer eto vi bi limitirali jednu IP adresu po računu Postoje dinamičke i statičke IP adrese i u nekoliko klikova se daju zamaskirati, nikakve koristi od vaših prijedloga. Informirajte se malo, već godinama se spominju IP adrese i OIB. Ni jedno ni drugo na Krpicama ne bi riješilo ništa! Pa ne može se tek tako svaka stranica na netu nakačiti na APIS-ovu provjeru OIB-a. Pogotovo Krpice koje su stvarno neozbiljna stranica. Kad se registrirate npr. na PSK stranicu - ime + prezime + datum rođenja + OIB se šalju na provjeru APIS-u i Ministarstvu financija... Nema PSK bazu svih tih podataka, zaboga Postoje neka pravila i kriteriji gdje i kako i zašto se iste provjere mogu vršiti. Što se tiče krivih tagova, spama, 101 tehničkog problema na stranici - sve stoji. Organizacija ne postoji, podrška isto, ali koliko para - toliko muzike. Nitko nas ovdje neće zaštititi od prevara, osim zdravog razuma - u većini slučajeva i malo sreće. Vlasnike apsolutno nije briga i ne misle ni kunu uložiti u stranicu. S druge strane - nas nitko ne tjera da je koristimo, dobrovoljno smo tu
2020 10 30
Uvijek mi je šašavo kad netko predlaže kontrolu IP adrese kao sredstvo za kontrolu prevaranata....ljudi ne znaju kako IP funkcionira, a, u biti, ni što je. :(
2020 10 31