Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Svakodnevica /

Dom /

Čime očistiti?

Lijep pozdrav 😊 Zanima me čime čistite fuge u kupaonici? I kako smanjiti plijesan? Probala sam s bijelim domestosom, ali je u mojoj to dosta tvrdokorno i nije otišlo sve do kraja. Pa ima li neka prirodna metoda.. soda bikarbona ili nešto? 🤷 I koristite li skupljač vlage? Ako da, koji i gdje ste uzeli? Otvaranjem vrata ta plijesan baš i ne odlazi pa sam mislila ovako ju probati smanjiti..
2020 12 10
> jackrussel: > Klor, varikina. Može se kupiti u gotovo svakom dućanu. > U štrcaljku i naprskati. > Ostavim 15-ak minuta da djeluje i isperem. > No, važno je zaštititi se. Koristim masku i rukavice i obavezno otvoriti prozor i kidnuti van. > Ne zadržavati se u prostoriji. > Maska koja se kupi u trgovinama boje i lakova.
2020 12 10
Varikina (Cekina, ambalaža od 1L) svakako, sve istopi i dezinficira, možete ju nabaviti za 5-6 kn gotovo bilo gdje. Ja ju prebacim u bocu sa sprejem, tipa prazna ambalaža od sredstva za pranje stakla, lakše mi ju je nanositi. Pripazite na odjeću dok radite sa njom, ja sam si na jednim traper-tajicama napravila galaxy uzorak :s Problem je što će Vam se vratiti sve nazad kroz tjedan-dva, pa ćete morati ponoviti postupak, iznova i iznova što je frustrirajuće. Problem je možda u materijalu zida u kupaonici ili možda postoje negdje pukotine gdje se voda zadržava i onda ostaje u zidovima, nema šanse to istrijebiti prozračivanjem, iako neće odmoći. Ja sam podstanar i fuge nisu lijepo urađene oko pojedinih keramičkih pločica i u tim rupicama možeš čačkalicom vaditi plijesan, odvratno nešto! A trpiš, jer nemaš svoj prostor, a nisi lud da ulažeš u tuđe! Ako Vam se pohvatalo još i po silikonu uz kadu, nema Vam druge pomoći nego da ga sastružete i maknete, osušite mjesto gdje je bio i stavite novi i ostavite makar pola dana da se osuši, nemojte da pada voda po njemu. Isto se može kupiti u bojama i lakovima, ali pripazite da uzmete onaj koji može izdržati vlagu, ima više vrsta. Meni to moj partner bauštelac rješava, nadam se da i Vi imate mušku ruku u kući :)
2020 12 11
> Mia2405: > Lijep pozdrav 😊 > Zanima me čime čistite fuge u kupaonici? I kako smanjiti plijesan? > Probala sam s bijelim domestosom, ali je u mojoj to dosta tvrdokorno i nije otišlo sve do kraja. > Pa ima li neka prirodna metoda.. soda bikarbona ili nešto? 🤷 > I koristite li skupljač vlage? Ako da, koji i gdje ste uzeli? Otvaranjem vrata ta plijesan baš i ne odlazi pa sam mislila ovako ju probati smanjiti.. Sto se same pljesni tice kupili smo sto su i cure rekle bas sredstvo za to koji je neki totalni otrov i moras razracit cjelu prostoriju i pobjec. To smo 3 puta napravili i rijesilo je stvar ali naravno kupili smo sakupljac vlage i to na Aliexpressu 😁 stavim screen pa da vidite o kojemu je rijec. Konkretno ovaj seller vise njega ne prodaje tj javlja mi da je proizvod nedostupan ali iste takve sam vidjela kod drugih sellera i cak jeftinije pa si skicnite! Stvarno je dobar! Bude puna casica vode u njemu za par dana!! (inace sam iz Rijeke 🙄) I sa sellerom sam dogovorila da napise manju cijenu na paketu i carina nije ni posumnjala 😉 i doslo je bez problema. (i da krivo sam napisala package na engleskom znam 😂) ![](http://upload.mojekrpice.hr/hr/images/message/3ce68dafe34b0857f742b277299cb2b1.jpg)
2020 12 11
Meni se zna pojaviti na fugama i na silikonu, ali nema mi boljeg od DenkMit sredstva protiv plijesni. Kupim ga u Dm-u i imam jako dugo, a pokazao se nekako najuspješniji za skidanje plijesni. Našpricam ga i ostavim 15ak min pa prođem sa četkicom, ako se ne skine od prve onda opet našpricam i ostavim malo duže, a na silikon nakon toga stavim bijeli Domestos da mi izblijedi one flekice koje ostanu od plijesni. ![](http://upload.mojekrpice.hr/hr/images/message/29c79dbe073f16e97add337a74de7af9.jpg)
2020 12 11