Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

mojekrpice.hr /

Ideje /

Pomoć! Ose, pčele, bubamare na tavanu....

Pozdrav. Proslu sezonu kroz zimu na tavan nam se uvuklo tisuce pcela i bubamara, vecina je tamo uginula, mi gore nismo nista spremali pa dugo nit nismo znali. Kasnije smo to očistili .. Sad sam spremala neke djecje stvari u vreca pa smo nosili gore kad ono malo zahladilo vani i vec je nutra gore bio roj osa... Kuca nam nema fasadu, jos su neke i stare cigle od prije i sigurno ima neka rupa ili vise gdje se one uvuku. E sad. Dajte ideju kako ih se rijestiti? Sta staviti , neku tekućinu, nesto? A da ih miris ne privuce jos vise..... Hvala !!!
2021 09 19
Nek je jedna ostala, vraća će se. Morate naći dva gnijezda i uništiti i gnijezdo i pobiti sve ose. Možda onaj raid u spreju.
2021 09 19
Mislite da imaju gnijezdo? Hmmm budemo potrazili!!!
2021 09 19
Sigurno ako se vraćaju. Možda čak i više. Tražite u rupama u cigli gdje je suho i nije propuhu. Nek 1 preživi, vraća se u gnijezdo i nastavljam nova generacija
2021 09 19
Kod nas je svake jeseni najezda bubamara u kuću, dođu, prezime i odu dalje. Kuća je drvena, dolazile su prije nas, dolaze i dalje. Nisu naporne, ne napadaju niti uništavaju drvo pa ih pustimo da prespavaju zimu, a kasnije ih preselim u staklenik :') One nisu problematične, ose jesu. Ose uredno rade gnijezda na olucima, kutevima prozora, između crijepova, ispod solarnih ploča....Cijelo ljeto ih uklanjamo. Pregledati svaki zakutak gdje bi se mogli skriti, pošpricati gnijezdo, skinuti. Najbolje sredstvo, koje djeluje trenutačno je Effect, protiv osa i stršljena. Kod mene ništa čudno što ih ima jer sam u šumi, ali mami u Zg-u su ose napravile gnijezdo u kutiji rolete. :o Zato velim - sve moguće lokacije dobro pregledati.
2021 09 19
ja sam pomislila da se tu nutra zavlace samo kroz zimu sada, dok vani zahladi..... potkrovlje nam je izolirano pur pjenom sve.... izgleda da negdje ipak rupa :/
2021 09 19
Naprave si one dom i na kutu gdje se 2 grede spajaju. To su vam viseća gnijezda puna bijelih jajašaca. Jer za razliku od pčela, svaka žena nese jaja, ne samo matica.
2021 09 19