Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

mojekrpice.hr /

Pomoć na stranici /

Plaćanje (vrste plaćanja)

Poštovani korisnici Mojih Krpica. Obzirom da sam prije dosta godina bila korisnica mojih krpica,sigurno prije 6+ godina,vratila sam se ponovno nedavno. Moram odmah napisati da sam tada nakon jedne prevare (2 parfema) rezolutno tražila da se mi se obriše profil jer nisam željela iskusiti ponovno tako nešto. Nisam željela se nadmagati sa time niti ovdje poslikavati tadašnju kronologiju pisanih razgovora jer niti sam imala volje niti želje gubiti živce. Nedavno sam se vratila na krpice.Ono što me je iznenadilo je slijedeće. Kada mi se je javilo par korisnica krpica sa ponudom i kada smo došle do načina plaćanja nastao je muk i velika doza nepovjerenja. Sada ja vas pitam jedno osobno pitanje,da li mi živimo u istoj zemlji tj. Republici? Da li netko možda ima ovrhu na tekućem računu a ima ih mnogo? Ja osobno ne pišem ovo jer imam ovrhu,a i da je imam ne bih sigurno bila jedina. HNB stoji iza aplikacije AirCash,ime prezime i OIB je u toj aplikaciji,ako netko nema tu aplikaciju može joj se poslati bar kod koji se pokaže na prodajnome mjestu recimo tiska,odmah skeniranjem se uplati iznos,i dobijete potvrdu kao da ste uplatili na bankovni račun. I upravo zbog toga možda korisnici koji imaju ovrhe ili blokade koriste takve aplikacije. Imam prepaid bankovnu mastercard karticu,aircash,paypal,te kripto wallet.Sve smo mi sumnjičave i ulazimo plaćanjem unaprijed za neki proizvod u domenu 50:50 % da će se sve odviti pozitivno i uspješno ali samo vas pitam,zašto sam ja sumnjiva sa nekim drugim načinom plaćanja a u tekuću/debitnu karticu niste sumnjičavi,prevara je prevara. Mogu biti shvaćena ili ne,niti se nešto mijenja u mojoj percepciji života samo nekada bi bilo lijepo da ljudi nisi dvodimenzionalni oko nekih stvari. Želim vam puno uspjeha kako u prodaji tako i u kupnji lijepih i istinih stvari bez negativnih iskustava. Ciao :)
2021 11 10
Pozdrav! Znam da su mnoge prevarantice koristile taj aircash i neka kupovina bonova se spominjala pa se to slalo ? Artikl/e nikad ne bi poslale. Tako da vjerujem da iz tog razloga mnoge sada pušu i na hladno. Možda (ako ste za) da pošaljete artikl prvo pa onda kupac uplati na taj način iznos?
2021 11 10
Pozdrav i Vama i hvala na komentaru. Imate potpuno pravo,najmanji je problem poslati i onda očekivati uplatu naknadno. Upite koje sam dobila su glasili da žele artikal,kada sam odgovorila na sva pitanja oko istog,traženi su podaci za uplatu. Kada sam napisala način uplate nastaje "muk" i tišina. E sada,neće nitko naravno sebe okarakterizirati sumnjivo ili negativno,ali zašto ja ne bih sa tom bilo kojom osobom bila "al pari" a ne da ja sada sama od sebe nudim nekakve druge uvjete jer sam ja kao sumnjiva. 90% prevara se je ovdje dogodilo putem bankovnih uplata pa se pitam zašto sam ja onda više sumnjiva? Koja je sigurnost povrata uplate sa bankovne uplate nakon prevare? Jedina satisfakcija je ocrniti tu osobu ovdje putem foruma i izbaciti frustracije ali novac se sa time ne vrati.
2021 11 10
iskreno danas puno nas ima mbanking (uključujući i mene) i taj sistem je super jednostavan... pošalju se podaci, preko aplikacije se odmah uplati i riješeno...nikakvi kodovi i slično Vaš način mi nije poznat i meni bi isto bilo na prvu to malo sumnjivo, što znači da bih onda trebala istražiti ako je aplikacija legitimna, kome dajem podatke itd., što je vjerojatno puno truda uzimajući u obzir i da imate 0 povratnih. moj savjet je da se prilagodite kako se trenutno najviše radi na krpicama. sigurno ćete tako brže prodati. sretno :D
2021 11 10
Hvala na komentaru. Svakako za taj svoj dio poslovanja imate potpuno pravo. Ja nisam previše niti otvarala temu vezano za sebe,koliko mi košta 4-5 arikala cca. 400-500 kn. Nekome puno ili malo nije niti to bitno. Ja sam otvorila temu što je sa ljudima koji ne mogu koristiti tekuće kartice? Kako oni da očekuju uplatu. Ja u bilo kojem trenutku mogu ponuditi plaćanje na moju prepaid kariticu u banci. Ali ja želim plaćanje putem AirCash aplikacije. Ako HNB(Hrvatska Narodna Banka) stoji iza nje,ako je mastercard kartična kuća im dala prava za karticu,ako sam ja morala skenirati svoje lice,priložiti osobnu iskaznicu,Proćitati svoj OIB,ako PBZ banka radi sa njima putem bankomata ne vidim zašto sam ja po tome gradjanin drugoga reda sa sumnjivom aplikacijom. Ja sam prevarena za 500 kn uplatom na tekući račun Zagrebačke Banke,i što sam ja trebala? Tko je meni tada trebao vratiti novce? Banka? Moje krpice? Policija? Osoba je imala pozitivne povratne. Što ako je namjestila i te pozitivne komentare. Ponavljam,ja neću postati siromašna ako artikle ne prodam ali neću se niti obogatiti ako ih prodam,ali ljudska dvodimenzionalnost je čudna stvar. Lijep Vam pozdrav :D
2021 11 10
> Foxtrot88: > Pozdrav i Vama i hvala na komentaru. Imate potpuno pravo,najmanji je problem poslati i onda očekivati uplatu naknadno. Upite koje sam dobila su glasili da žele artikal,kada sam odgovorila na sva pitanja oko istog,traženi su podaci za uplatu. Kada sam napisala način uplate nastaje "muk" i tišina. E sada,neće nitko naravno sebe okarakterizirati sumnjivo ili negativno,ali zašto ja ne bih sa tom bilo kojom osobom bila "al pari" a ne da ja sada sama od sebe nudim nekakve druge uvjete jer sam ja kao sumnjiva. 90% prevara se je ovdje dogodilo putem bankovnih uplata pa se pitam zašto sam ja onda više sumnjiva? Koja je sigurnost povrata uplate sa bankovne uplate nakon prevare? Jedina satisfakcija je ocrniti tu osobu ovdje putem foruma i izbaciti frustracije ali novac se sa time ne vrati. Novac se vrati na taj način. Osobno sam nebrojeno puta sudjelovala u takvim temama te su oštećene uspjele doći do svojih novaca. Ponekad traje danima razvlačenje po forumu, tipkanje u inboxu, a ponekad se riješi vrlo brzo. Poanta je da se ne dignu ruke i kaže: ""Ah, ne da mi se. Nek joj bude mojih 200, 500kn." i sl. već se za svoje novce bori. Razumijem Vas. Nije da morate pristati na način koji sam iznad navela. To je jedan od načina na koji osobe koje imaju 0 povratnih startaju ... Eto, blago rečeno, da zadobiju povjerenje potencijalnih kupaca. Možete u opis profila staviti link na stari profil pa je i to način kako će kupci biti "hrabriji".
2021 11 10
Išla sam vidjet Vam profil. Eto nemam strah od novotarija toliko (plaćanje preko aircash-a dosad nisam koristila) pa bih napravila transakciju s Vama rado. Usput i nešto novo naučim. Nažalost nemam djece, pa mi niti jedan artikl nije potreban... no ukoliko se ukaže što drugo, potrebno mi ili zanimljivo uskačem u tu priču. Možda štogod nađete za sebe pa i tako prikupite koju povratnu i malo po malo profil će svima djelovati pouzdano. 😊 Svakako Vam želim sreću!
2021 11 10
Hvala Vam lijepa na ljubaznosti i svakako se veselim našoj budućoj suradnji ako bude bilo nečg interesantnog za Vas. Svakako shvaćam da za povratne ocijene treba neko vrijeme i u to ne sumnjam. Imala sam ih kao kupac dosta u starome profilu koji je davno obrisan. Željela sam prvotno razbiti stigmu oko ovog načina plaćanja. Hvala još jednom i svako dobro. I možda nekako bez patetike doći do teme da možda netko zaista ne može korisiti račun pa da gleda neke druge naćine transakcija. Ali takodjer da u prevare ne sumnjam sa istim načinom ili načinima to stoji. Želim i Vama lijepu i ugodnu kupovinu i prodaju na krpicama bez neugodnosti. ;)
2021 11 10
Nisam shvatila..zašto onda imate zapreku za tekući ako nemate ovrhu? Sve što mi je novo i nepoznato trebam prvo dobro proguglati i proučiti, a često ispadne da za to nemam vremena...to bi kod mene bio razlog zašto nešto neću..
2021 11 10
Možda prvo da kupite..ostvarite par pozitivnih..pa ćete steći povjerenje...Svaki početak je težak...❤
2021 11 10
Hvala na komentaru i takodjer imate i vi pravo,zašto bi ste nešto radili ako vam se ne da ili nemate vremena. Ali u mojem slučaju imam i ja pravo ne željeti obaviti transakciju putem tekućeg računa. I nije uopće poanta oko mojih stvari koje prodajem jer su to jedne male sitnice od moje kćerkice. Evo jučer sam napravila primopredaju kolica u Rovinju(to je bio najskuplji proizvod na mojem profilu) ali nebitno. Svaki novčić ima dvije strane zar ne? Pa me zanima zašto se po ovome gleda samo jedna strana? Ili se ide fazom manjeg otpora,a ja takva nisam. Obzirom da sam iz Istre,zaposlena sam u Sloveniji,tamo imam EU račun za plaću,u HR nema potrebe da bacam novce na nekakvo mjesečno vodjenje računa ili da u svojoj zadnjoj banci u HR (PBZ) imam smiješan limit za podizanje gotovine(vlastitog novca) u poslovnici bez najave. Okrenula sam se modernijim načinima transakcija,a pogotovo prema kriptovalutama. Ne vidim koju vi sigurnost recimo imate ako mi uplatite za neki proizvod na tekući račun da ću vam ja poslati kupljeno? A ako mi uplatite na neki drugi način(kompletno zakonski siguran) uvjereni ste da ću vas prevariti. Za mene je to nejasno ali opet imate potpuno pravo ići svojim ispravnim putem kako vi smatrate da je najbolje. Lp
2021 11 10
Hvala i vama na komentaru. Svakako razmišljam o kupnji mada ću takodjer tražiti da platim osobi koja ima istu aplikaciju na svojem mobilnom uredjaju jer mi je to najjednostavnije i toj osobi je transakcija u 10 sekundi vidljiva na računu aplikacije. Ne favoriziram niti reklamiram tu aplikaciju ali na kraju uopće nije bitno da li ću ja što prodati. Bitno mi je da mi netko objasni zašto je siguran u uplatu na bankovni račun a svaki dan je neka nova prevara sa istim. Lp ;)
2021 11 10
Okej mi je Aircash i koristim ga, ali novitete ne prihvaćaju svi odmah i to je sasvim u redu, nismo svi u istoj situaciji. Nemaju svi ni obično mobilno bankarstvo, a kamoli sve drugo. Do doze nepovjerenja je došlo jer se korisnice prvi put susreću s tim načinom plaćanja + u pitanju je novi profil bez povratnih informacija (ja u tom slučaju bez obzira na način plaćanja prodavačicu najljubaznije zamolim da mi artikl prvo pošalje, a onda joj uplatim). Dakle kod mene postoji doza nepovjerenja ako je riječ o novoj korisnici, ako mi ne želi poslati prvo artikl, odustanem od suradnje (svojedobno je i admin objavio temu - ne uplaćujte profilima bez povratnih). Da zaključimo, ne mislim da je u ovom slučaju Aircash bio problem, već čisto činjenica da je novi profil koji ih traži za način uplate s kojim nisu upoznate. Ništa strašno, vjerujem da čim dobijete povratnu informaciju s te primopredaje će situacija već biti drugačija. Sretno :")
2021 11 10
Meni piše na profilu da primam uplate i na revolut, keks pay i air cash. Još mi nijedna korosnica nije tako uplatila, uvijek samo klasično na tekući
2021 11 11
Mislim da je stvar u sporom prihvaćanju inovacija, još kad ih predlažete s novog profila. Aircash još nisam koristila, ali da surađujem s vama i ponudite mi tako, sigurno bih probala. Imam revolut i kekspay, koje više volim koristiti nego uplate na tekući i jedini put kad sam keks koristila je nedavno kad sam ja kupovala nešto. Ne vidim razlog zašto netko ne bi koristio aircash, jedino što ako vi imate 0 povratnih, onda bi bilo u redu da prvi pošaljete i zatim vam kupac uplati novce
2021 11 11
1 2