Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljubav, obitelj, djeca, psihologija /

Psihologija /

Koliko često

Pozdrav žene... Zanima me koliko mjesečno potrošite za hranu u prehrambenom dućanu, pa kozmetike i higijenu i ostalo ?
2023 08 07
Zašto je to bitno? Svačija financijska situacija je drugačija, a svi imamo drugačije afinitete i teško je usporediti. Kao i što se o ukusima ne raspravlja, tako ni o tuđem novčaniku. Prostreš se koliko si dugačak i to je to.
2023 08 07
Ne znam ni sama, ne vodim evidenciju.
2023 08 07
Previše ako usporedimo što se za neki iznos moglo sve kupiti prije nekoliko godina. Sad jedna obitelj s djecom ne može otići u trgovinu, a da ne potroši ispod 100 € kako bi kupila osnovne prehrambene namirnice koje nisu dovoljne ni za tjedan dana potrošnje. Samo ne razumijem pitanje. Tražite cifru s kojom netko ovdje raspolaže? To vam neće nitko napisati. I nema potrebe. Niti se možemo usporediti. Netko kupuje modne marke. Netko se odijeva u lokalnim buticima. Tako je i sa prehrambenim proizvodima, kozmetikom... Možda bi bilo bolje pitanje jesmo li zadovoljni koliko možemo potrošiti i možemo li pokriti sva polja koja nam trebaju.
2023 08 08
To mi je malo preintimno pitanje, zaviruje u moj novčanik i moj bankovni račun. Ovisi kakvi su nam zahtjevi i mogućnosti, svatko troši više na ono što mu je važno. U svakom ću slučaju prije dati veću cifru za hranu, školovanje i uređenje prostora nego za kafane, restorane i modne marke. Svatko slaže svoje prioritete i iznose prema svojim financijama pa se ne bi trebalo opterećivati tuđim ciframa..
2023 08 08
Mene vise zbunjuje naslov koliko cesto 😀
2023 08 08
> Elenchy: > Pozdrav žene... > Zanima me koliko mjesečno potrošite za hranu u prehrambenom dućanu, pa kozmetike i higijenu i ostalo ? Ne znam zasto je to intimno pitanje, i mene je zanimalo kad sam "odrastala", dobila prvu placu itd Moji roditelji nisu nikad stedili na hrani, a i opcenito se nije gledalo koliko se mjesecno trosi. Ja pokusavam biti odgovornija, ali covjek uci dok je ziv. Decko i ja imamo mjesecno budzet od 500 eura za hranu, kucanske potrepstine, kino, pokoja dostava, pokoja glupost, jos uvijek sredujemo stan pa jos uvijek ponekad trebaju sitnice. Ta cifra nam vecinom bude dovoljna. Ne znam koliko trosimo na sto, ja volim jednom mjesecno, Ili ovisi o popustima, otici u DM Ili Bipu i kupiti kozmetike i sredstava za ciscenje za naredni period. Pratim kataloge, vikend akcije u Bipi itd. Hranu najcesce kupujemo u Kauflandu, volimo meso pa i na to ode dosta. Naravno tko ima djecu sigurno ne zivi komotno kao mi
2023 08 08
> Desinićka: > Mene vise zbunjuje naslov koliko cesto 😀 :') I podforum psihologija.
2023 08 09
Ovo je kao neka antirecesijska tema. Pazimo šta kupujemo, bitno nam je da je hrana kvalitetna, sa tržnice ako je moguće, a kozmetika prirodna i za to damo malo više eur. Robe imam jako puno, tak da na nju malo trošim, obuća treba biti isto jako dobra i udobna, tu mi nije žao potrošiti. Budući da je cijene otišle gore, potrošimo dosta, a nemamo dijecu. Imamo fiksne i variabilne troškove. Fiksni su nam npr. mobitel, troškovi za stan, osiguranje, ... I onda znam koliko imam fiksno i preračunam koliko nam ostane od plaće :")
2023 09 21
> Desinićka: > Mene vise zbunjuje naslov koliko cesto 😀 Daaaa 🤣🤣🤣🤣🤣
2023 10 21
Dm poklon kartica 200€ prodajem za 180€. Preuzimanje u nekom od DM dućana.
2024 02 08