Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Oporavak nakon vađenja umnjaka

Pozdrav! Vidim da ima puno tema o vađenju umnjaka, ali nigdje nisam pronašla ništa o tome kako rana zacjeljuje. Vadila sam 2 umnjaka (desna strana gore i dolje) prošli tjedan i za 2 tjedna idem vaditi druga dva… Preporučeno mi je vađenje jer donji rastu ukoso a gornji su izbili niti do pola. Razmišljala sam i staviti aparatić obzirom da su se donji jako skrivili. Međutim toliko sad žalim jer sam izvadila svoje zube i danima sam neutješna. Sve bi dala da se vrijeme može vratiti. I dalje imam lagane bolove u čeljusti jer mi se javio trizmus (grč mišića za žvakanje) i najviše od svega me muči ta praznina u ustima. Jako osjetim te ranice od šivanja, osobito dolje jer je to bio pravi operativni zahvat. Može mi molim Vas netko tko ima iskustva s time reći hoće li mi te ranice ikad splasnuti, voljela bi da sve bude glatko ponovno i da mi ništa ne smeta u ustima dok se smijem ili pričam… Znam da će se rupe popuniti ali ti veći rezovi i ta oteklina me baš brinu. Inače sam jako osjetljiva osoba i svaka sitnica me previše pogađa, neznam zašto me nitko nije upozorio i zašto nisam bolje promislila o svemu. Ispričavam se jer dramatiziram, ali nadam se da netko ima iskustva s ovime. :(
2023 09 22
Pozdrav, Isto sam vadila sve umnjake. 2 operativnim zahvatom i naravno poslje je bilo sivano, 2 na polugu uz anesteziju bez sivanja. Uzasno mi je bilo cudno jer se bas osjetila praznina, ali se covjek navikne poslje tjedan, tjedan i pol. Jos mi je najgori dio bio taj sto sam mislila da mi se svi zubi klimaju jer su se vracali na mjesto. Imam malu celjust i gore i dole, tako da kada su umnjaci krenuli svi su mi se zubi zguzvali. Poslje zahvata piti hladnu vodu i malo po malo mozda konzumirati led ako je oteklina u pitanju. Dobro je i ispiranje kaduljom poslje jela da si malo dezinficirate usnu supljinu. Prednost je ako niste pusac, jer onda normalno zacijeli pa cak i brze nego kod nas pusaca. Nadam se da ce makar led pomoc, ako nista drugo.
2023 09 22
Pročitajte si o protuupalnim namirnicama, čak pitajte i liječnika ako vas muči do te mjere. Ne znam koje su vam tablete preporučili nakon vađenja zubi. Zasad sam se riješila dva umnjaka, pila sam puno soka od ananasa i prije i poslije zahvata jer sam čula preporuke, sljedeći se dan probudila bez ikakvih problema i posebne boli. Je bilo osjetljivo mjesto par dana, ali u usporedbi s mukama koje sam imala s ta dva zuba, zbilja ništa strašno. Već sljedeći tjedan se čovjek navikne u potpunosti, kao što Ivana kaže. Doduše, imajte na umu da su oba moja bila samo vađenje, bez ikakvog rezanja i šavova, i sigurna sam da je znatno drukčije iskustvo :( A baš mi je žao jebemu miša, držim fige da se ne mučite dugo!
2023 09 22
> Ivana42o.: > Pozdrav, > Isto sam vadila sve umnjake. 2 operativnim zahvatom i naravno poslje je bilo sivano, 2 na polugu uz anesteziju bez sivanja. Uzasno mi je bilo cudno jer se bas osjetila praznina, ali se covjek navikne poslje tjedan, tjedan i pol. Jos mi je najgori dio bio taj sto sam mislila da mi se svi zubi klimaju jer su se vracali na mjesto. Imam malu celjust i gore i dole, tako da kada su umnjaci krenuli svi su mi se zubi zguzvali. Poslje zahvata piti hladnu vodu i malo po malo mozda konzumirati led ako je oteklina u pitanju. Dobro je i ispiranje kaduljom poslje jela da si malo dezinficirate usnu supljinu. Prednost je ako niste pusac, jer onda normalno zacijeli pa cak i brze nego kod nas pusaca. > Nadam se da ce makar led pomoc, ako nista drugo. Hvala na odgovoru! Također imam malu čeljust, a velike zube... Sada više nemam jake bolove i oteklina je prošla, još me samo muči taj trizmus, ali trebalo bi i to proći. Ispirem kaduljom više puta dnevno. Na sreću ne pušim, tako da se nadam da će mi te ranice od šavova i rupe od zuba glatko zacijeliti i da ih više neću osjetiti, jer kada pričam ili se smijem jako smetaju.
2023 09 23
> kucni_bog: > Pročitajte si o protuupalnim namirnicama, čak pitajte i liječnika ako vas muči do te mjere. Ne znam koje su vam tablete preporučili nakon vađenja zubi. Zasad sam se riješila dva umnjaka, pila sam puno soka od ananasa i prije i poslije zahvata jer sam čula preporuke, sljedeći se dan probudila bez ikakvih problema i posebne boli. Je bilo osjetljivo mjesto par dana, ali u usporedbi s mukama koje sam imala s ta dva zuba, zbilja ništa strašno. > Već sljedeći tjedan se čovjek navikne u potpunosti, kao što Ivana kaže. > Doduše, imajte na umu da su oba moja bila samo vađenje, bez ikakvog rezanja i šavova, i sigurna sam da je znatno drukčije iskustvo :( A baš mi je žao jebemu miša, držim fige da se ne mučite dugo! Hvala puno! :) Nadam se i ja da će što prije ovo sve proći. Drago mi je čuti da vas nije jako boljelo i da je sve prošlo u najboljem redu. Pila sam tablete za bolove prvih 5 dana, sada mi više ne trebaju. Vjerujem da je malo lakše vađenje bez operativnog zahvata, ali i toj rani sigurno treba vremena da zacijeli u potpunosti.
2023 09 23
Bok, Vadila ih tri i bez brige, "popune" se rupe, ranice se povuku, oteklina splasne i vrlo brzo se navikneš na novu situaciju u ustima :)
2023 09 25
Ja vadila 2 po 2, gornje su samo isčupali, donji su rezani, trgani, šivani (ugl operacija). malo je bljak osjećaj prvih dana, i bome boli (pila sam tablete protiv bolova prva 3 dana), ali poslije je stvarno sve ok. rupe zarastu i zaboravis da je ikad bio zub,... zaraste ti zubno meso preko, ne osjeti se da je ista bilo prije. gornji su zarasli kako kažeš "glatko", a na donjima imam malu kvrgicu, ali stavrno ne boli, ne smeta, ne znaš da postoji. Isto sam se jako dvoumila i dobijala ić na operaciju, ali su mi previše smetali umnjaci i morala sma na kraju otić - nije mi sad nimalo žao.
2023 09 25
Pozdrav, vadila sam 2 umnjaka u 2 puta, prvi put je sve prošlo super, nije bilo bolova, ali zato drugi put je bilo koma, plakala sam od muke, bila sam skroz zatečena Ali nemam nikakav osećaj rupe, iako moji nisu izrasli, tak da je bila operacija. Imam sam i datum za vadjenje trećeg umnjaka, ali dok mi ne bude smetao ne idem na operaciju.
2023 09 28
> Jazzy8: > Bok, > Vadila ih tri i bez brige, "popune" se rupe, ranice se povuku, oteklina splasne i vrlo brzo se navikneš na novu situaciju u ustima :) Hvala puno na odgovoru! Prošlo je skoro mjesec dana i još uvijek mi smeta taj osjećaj u ustima, ali nadam se da kada to u potpunosti zacijeli neću ništa osjetiti i da ću moći normalno jesti :)
2023 10 06
> Nathaniel13: > Ja vadila 2 po 2, > gornje su samo isčupali, donji su rezani, trgani, šivani (ugl operacija). > malo je bljak osjećaj prvih dana, i bome boli (pila sam tablete protiv bolova prva 3 dana), ali poslije je stvarno sve ok. > rupe zarastu i zaboravis da je ikad bio zub,... zaraste ti zubno meso preko, ne osjeti se da je ista bilo prije. > gornji su zarasli kako kažeš "glatko", a na donjima imam malu kvrgicu, ali stavrno ne boli, ne smeta, ne znaš da postoji. > Isto sam se jako dvoumila i dobijala ić na operaciju, ali su mi previše smetali umnjaci i morala sma na kraju otić - nije mi sad nimalo žao. Znači slična situacija kao kod mene. Nadam se da će i meni čim prije u potpunosti zacijeliti i da ništa neću osjetiti... Hvala, svaki odgovor mi puno znači, utješno je.
2023 10 06
> miss11: > Pozdrav, > vadila sam 2 umnjaka u 2 puta, prvi put je sve prošlo super, nije bilo bolova, ali zato drugi put je bilo koma, plakala sam od muke, bila sam skroz zatečena > Ali nemam nikakav osećaj rupe, iako moji nisu izrasli, tak da je bila operacija. Imam sam i datum za vadjenje trećeg umnjaka, ali dok mi ne bude smetao ne idem na operaciju. Hvala! Najviše me i muči taj donji zub koji je operiran, imam osjećaj da su to loše zašili i da će mi krivo zarasti...ali stvarno kada vidim koliko vas je to prošlo i da je na kraju sve u redu nadam se da će i meni tako biti!
2023 10 06
Bude sve OK, samo treba vremena da dodje sve na svoje :*
2023 10 11
> miss11: > Bude sve OK, samo treba vremena da dodje sve na svoje :* Još jednom hvala :* stvarno se nadam da će biti sve u redu kroz par mjeseci :)
2023 10 11
Izvadila sam 2 i čeka me vađenje još 2. Meni su gornji ok rasli ali mala vilica pa sam ih morala vaditi. I dobro je da jesam, bili su nikakvi. Što se tiče daljnji rasli su u obraz, nisu ni do kraja izrasli, nisam ih mogla dobro očisti tako da vadim i taj jedan što je ostao. Ako ti smetaju, ako ne možeš ih očistiti, ako i malo bole ja preporučujem vaditi. Vise su me oni bolili, da ne govorim koliko me uho bolilo cijela vilica, nego to vađenje. Izdrzis, cudno je pridržavas se uputa i brzo prođe. Meni su rekli od tablete paracetamol ili brufen. nikakvo pranje zubi tj trljanje i mučkanje nikakve slamke drzat hladan oblog poslje drugog dana sam isprala lagano kaduljom i otopinama iz ljekarne Ništa neće krivo zarasti, konci će ti opasti, i biti će kao da tamo nisi imala zub. Treba vremena da se zubno meso oporavi, a kad se oporavi biti ce sve dobro. :)
2023 10 27
> arya25: > Izvadila sam 2 i čeka me vađenje još 2. Meni su gornji ok rasli ali mala vilica pa sam ih morala vaditi. I dobro je da jesam, bili su nikakvi. Što se tiče daljnji rasli su u obraz, nisu ni do kraja izrasli, nisam ih mogla dobro očisti tako da vadim i taj jedan što je ostao. Ako ti smetaju, ako ne možeš ih očistiti, ako i malo bole ja preporučujem vaditi. Vise su me oni bolili, da ne govorim koliko me uho bolilo cijela vilica, nego to vađenje. Izdrzis, cudno je pridržavas se uputa i brzo prođe. > Meni su rekli od tablete paracetamol ili brufen. > nikakvo pranje zubi tj trljanje i mučkanje > nikakve slamke > drzat hladan oblog > poslje drugog dana sam isprala lagano kaduljom i otopinama iz ljekarne > Ništa neće krivo zarasti, konci će ti opasti, i biti će kao da tamo nisi imala zub. Treba vremena da se zubno meso oporavi, a kad se oporavi biti ce sve dobro. :) Hvala puno na odgovoru! :) Izvadila sam sva 4, ako ništa bar je gotovo s tim mukama hahah. Još mi nije skroz zacijelila lijeva strana, ali obzirom da desna je vjerujem da će i ova.
2023 12 12