Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Svakodnevica /

Škola, fakultet, posao, karijera /

Filozofski ili ekonomski?

Upisati engleski s ruskim, svedskim, latinskim, portugalskim ili povijesti na FFZG-u, ili poslovnu ekonomiju? Zanimaju me jezici, no sto bih tocno mogla raditi s tim osim u skoli(sto nikako ne zelim) ili biti prevoditelj? Ekonomija me bas i ne zanima, tj. Cini mi se kao dosadan faks, no jednog dana bih voljela raditi u uredu, na salteru i slicno, a isto tako kazu da ima previse ekonomista u hrvatskoj.... Nisam vise pametna. [:vrti] [:place] Do 18. 6. moram odluciti jer do tada mogu uplatiti za prijemni na ffzg
2015 06 05
Odaberi jezike i kasnije konkuriraj za rad izvan Hrvatske...a s ekonomijom isto možeš van,ali ćeš vjerojatno onda morati na tečaj određenog jezika...
2015 06 05
Uz ekonomiju bih sigurno upisala tecaj, ali ne znam bas kako bi se snasla (da upisem jezike)u tom poslovnom svijetu bez imalo znanja iz ekonomije?
2015 06 05
Ako mislis ostati u Hrv., nemoj upisivati filozofski jer nikad neces naci posao (govorim iz iskustva), s druge strane svi za koje znam da su zavrsili ekonomiju rade vec par godina. Zato ja nazalost moram ici van u potragu za poslom [:tuzan]
2015 06 05
Ako želiš raditi u uredu upiši pravo [:sramezljiv]
2015 06 05
Meri sto si studirala na filozofskom? MeLinda ma nisam bas za pravo, pretesko a jako podcijenjeno [:tuzan]
2015 06 05
Kod mene nitko s ekonomskim ne moze nista naci. Muz je diplomirao prije 4 godine i nista. Radi ko informaticar. I ja imam jos par ispita na ekonomskom i ne nadam se poslu. Dok s druge strane sve frendice koje su zavrsile filozofski, moje su pedagogija/hrvatski, rade i stalno ima posla u skolama/vrticima. Ako pogledas na hzz, stalno se traze nastavnici. prije ces s filozofskim naci posao.
2015 06 05
ima već nekoliko tisuća diplomiranih ekonomista koji ne rade u struci ili su na burzi više od 2 jezika ne zna baš svatko nakon naučenih jezika bjež van u inozemstvo
2015 06 05
S pedagogijom i hrvatskim su nasle posao i stalno ima posla u vrticima i skolama? Evo prvi glas [:sokiran] Ja sam vec godinu i pol na burzi poslije strucnog osposobljavanja i niti na jedan jedini razgovor nisam bila pozvana! U međuvremenu čuvam djecu, ali strpljenja vise nemam i poslije ljeta odlazim van jer nema smisla.
2015 06 05
No dobro ja nisam za rad s djecom i zaista ne zelim raditi u skoli tako da mi to ne znaci bas nesto [:sramezljiv]
2015 06 05
Ja sam na ekonomskom u Zagrebu i ako mislis da je lagano, stvarno nije, ako ti ne ide matematika namucit ces se, a sto se posla tice ako si voljna ici raditi van grada u kojem zivis neces imati problema.
2015 06 05
Da,s pedagogijom i hrvatskim. Jedna frendica radi za stalno u vrticu ko pedagog. A druga je otisla u njemacku i tamo radi u skoli. Treca frendica radi u osnovnoj skoli ko nastavnik hrvatskog. a imam i jos jednu frendicu koja je zavrsila uciteljsku i radi od 1-4 razreda u skoli. Znaci sve imaju posao u struci.
2015 06 05
Da, ako nisi talentirana za matematiku, informatiku i slicno namucit ces se gadno na ekonomiji. Ja nisam, pa se grdo mucim heheheeh. Na filozofskom strebas s razumijevanjem i naucis. Nije ni on lagan, daleko od toga. Znam kolko su se moje curke namucile.
2015 06 05
Ja sam završila engleski i pedagogiju i nude mi posao u školi,vrtiću, školi stranih jezika,turističkoj agenciji (jer sam završila i tečaj za vodiča) i na još par mjesta. Raditi u školi je po meni super posao ali ako te to ne zanima, uvijek možeš otići vani konkurirati na tržištu, s jezicima su izbori širi daleko više nego što misliš. Meni je prijatelj završio pedagogiju i engleski prvostupnički i potom upisao Ludwig Maximilian University ( u Njemačkoj , američki tip sveučilišta) politologiju,a sada radi u veleposlanstvu. Nikad nisam zažalila svoj studij,bilo mi je divno i da još mogu bih studirala, a vidjela sam kako su prošli moji kolege koji su nakon srednje upisali pravo i ekonomiju..mislim da je u mojoj generaciji samo 2 diplomiralo, ja ću biti 3. Ne želim time reći da su to loši fakulteti, dapače, no upisati nešto što ti je dosadno i ne zanima te i upisuješ samo da eto nešto upišeš je najgori mogući razlog za ići na fakultet i svaka obveza će biti duplo teža za ispuniti, gaditi će ti se učenje predmeta...vjerujem da to ne želiš. Učenje predmeta ne može biti užitak (mada je za neke predmete meni bio), ali kad uključuje gradivo koje te barem donekle zanima i potiče znatiželju, onda je svakako lakše pronači valjanu motivaciju za rad. Dobro razmisli što ti za sebe želiš u životu.
2015 06 05
Ne znam na kojem si faksu studirala gdje podcjenjuju engleski ali po mom iskustvu i iskustvu prijateljica u Zagrebu, Osijeku i Splitu nigdje nisam nikad čula da se podcjenjuje engleski..
2015 06 05
1 2