Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljubav, obitelj, djeca, psihologija /

O djeci /

Mlijecni zubi i karijes

Mali mi ima karijes gore na 3 prednja zuba. Citala sam da maslacno ulje pomaze u potpunom izlijecenju zuba. Jel netko probao? Jel to sta djeluje? Jeste vodili dijete zubaru? Taj karijes je nastao unazad 3 mjeseca i sve losije izgleda. Jedan zubic je cak sa straznje strane crn. Hoce li ti zubi sami po sebi ispsati ili ih treba lijeciti? Hvala unaprijed na odgovorima! Molim da se jave samo oni sa iskustvom. Mali mi ima 4 god. Dosad nije bilo nikakvih problema.
2015 09 30
Vodi maloga zubaru.Od frendice mala je isto imala karijes na prednjim zubićima i sve je morala vaditi van jer nije na vrijeme ju vodila zubaru.
2015 09 30
Uhhh,jao...kako je to proslo vadenje zubi??? Sigurno uzasno... [:sokiran]
2015 09 30
neće ga vadit ,treba ga popravit da čuva mjesto za trajni zub [:smijesi]
2015 09 30
Ok. Sto stavljaju djeci da budu mirna? Ne znam kako ce ti zubi proci...obzirom da ih 3 ima pokvarena...
2015 09 30
Njoj su vadili jer su maloj zubi skoro istrunuli,no tu je riječ i o nebrigi roditelja(tko je vidio djetetu od 3 godine prati zube) [:ljut] ,a i futrala ju je sokićima prije spavanja,tako da je to krivica roditelja.
2015 09 30
Odvedi dijete zubaru,ali neće mu vaditi zubiće jer je prerano.Možda mu samo probuši i napravi male rupice jer se može upaliti i nateći pa to može biti problem...U svakom slučaju morate mu pod hitno naći dobroga zubara kojega se neće bojati,jer je to jako važno za djecu.Govorim iz iskustva.Raspitajte se koji je dobar i strpljiv s djeecom i onda ga upišite.....lijep pozdrav i sretno
2015 09 30
Ne znam sad više detalje,to je bilo pred par godina.Zato je najbolje da dijete odvedeš zubaru.Moja nećakinja od 16 mjeseci ide na kontrole,a i zubići su joj brzo izrasli.
2015 09 30
Moj mora prati na silu. Imam borbe s njim. Ja mu ne dam da jede slatko i te sokove svakakve,ali koristi priliku kad me nema i eto ti problema.
2015 09 30
Ja idem privatno bas iz razloga jer nema zubara koji je ovdje ok. Vidjet cemo kod koga ga upisati pa makar isla privatno i s njim. Moram se dobro raspitati kome ga odvesti! Hvala! Nije nitko probao to maslaco ulje koje navodno prirodno lijeci karijes?
2015 09 30
ja imam dva dečkića i oba imaju plombe od treće godine na mliječnim zubićima. Imamo super zubaricu,prva dva tri puta smo išli samo na razgledavanje,sada su dječje plombe u bojama pa im je to fora(zelene,narančaste) svakako liječiti zubiće i redovno prati... također pranje nam je popračeno raznim kerefekama,četkicama koje svijetle..isl...ali redovito i uporno pranje...bez iznimke
2015 09 30
Slazem se [:smijesi]
2015 09 30
Ja sam kao mala imala tih problema a zubar mi je mama. Koliko god ja prala i održavala zube, jednostavno su bili loše kvalitete i kvarili se (voljela sam slatko, tako da ni to baš nije bilo od pomoći). Mama bi mi ih uvijek popravila (iako su mliječni), dakle imala sam plombice na njima i ne bi mi ih vadila dok mi se ne bi i sami počeli klimati zbog rasta trajnih. [:smijesi]
2015 09 30
Ok,hvala! [:zaljubljen]
2015 09 30
Treba dijete odvesti zubaru. Mislim da nema nikakvog čudesnog ulja (ni bilo kojeg drugog sredstva) koje može izliječiti karijes. To možda može djelovati kao preventiva - ali kad se karijes već pojavi, jedino zubar to može liječiti.
2015 09 30