Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Tjeskoba - kako je kod vas?

Kako se vi borite sa tjeskobom? Koje simptome imate i koji je najčešće okidač? Koristite li Helex ili Normabel, ili neke druge tablete? Imam često tjeskobu i obično se događa navečer, evo i sada. Pustila sam si glazbu ali je malo jača. Moji simptomi najčešće - osjetim bilo na cijelom tjelu, kucanje srca čujem kao zvono na vratima, imam strah od smrti i opći strah, imam osjećaj kao da mi netko sjedi na prsima, pritisak, nemirna sam, panična (osjećaj da će se nešto dogoditi). Počinjem u jednom trenutku osjećati i bol u prsima. Ne mogu se nikako namjestiti, ne mogu spavati, želim iskočiti iz svojeg tijela.....i to obično traje do oko 3-4 u noći. Zadnji put sam otišla kod doktorice i dala mi je vježbe. Ali još se nisam navikla na njih pa ne zna kako da započnem. Ponekad se želim baciti u zagrljaj tabletama. Imam doma Helex ali ga ne želim uzimati jer sam svjesna da to mogu riješiti na prirodniji način. Dali meditirati, što vam pomaže?
2016 01 11
[:poljubac] Meditacija-molitva...možeš li probati tako sto...ako ti je lakše ima na YOUtubu vodenih meditacija..Drž se-hrabro!!!
2016 01 11
odem spat, sutra bu bolje ne koristim te tablete za smirenje
2016 01 11
Btw-predivne su ti fotke..kad budem imala novčiće platim ti put da dodjes k meni povorkat nas
2016 01 11
Laty22 pokušaj izaći van na zrak...duboko udahni i diši...ako možeš prošeći...mirno i duboko dišući. ponekad je napadaj povezan s blagom klaustrofobijom. jednom sam imala napadaj tjeskobe tijekom vrlo teškog perioda u životu i to mi je pomoglo. nije mi se više ponovilo. drži se i ne brini, sutra je novi dan :) this too shall pass
2016 01 11
Kako želiš, ali još nisam čula nikoga da je riješio takve napadaje "na suho". Ovo što si ti navela, meni izgleda kao napad panike. Uopće te ne želim niti plašiti, ali niti tješiti (od toga nemamo ništa), ali upute doktorice bi morala slušati i kontrolirano uzimati terapiju koju ti je prepisala. Vježbe disanja kod takvih stvari mogu malo ublažiti simptome, ali najbitnije je osvijestiti u potpunosti problem i slušati upute stručnih osoba. Sad ti se to događa pred spavanje kad se smiriš, ali napadi panike ako se ne liječe, mogu se početi događati odjednom i nenadano i loše utjecati na kvalitetu života. Probaj se realnije suočiti s problemom. Strah od tableta je nepotreban jer sve što se uzima pod kontrolom liječnika, ne mora odvesti u ovisnost i sl.
2016 01 11
idi provjeriti štitnjaču, tj izvadi tsh hormone, obavezno,
2016 01 11
Ja cu se sloziti s Xavierom - ako je u tijeku baš onaj neizdrživi akutni napad panike kada ti se čini da gubiš kontrolu nad sobom (a tebi se to ponavlja), uzmi Xanax / Helex (djelovat ce prije ako ti se tbl odmah pocne topiti u ustima - za 15-20 min dobiješ olaksanje). Samo pazi na jednu stvar - ta tableta je po sastavu visokopotentni anksiolitik koji izaziva tešku ovisnost poput heroinske ukoliko se uzima svakodnevno duže od 3 tjedna i bez kontrole liječnika - to je činjenica i ne želiš da ti se to dogodi jer ce te onda antidepresivom skidati s anksiolitika. Oprez. Psiholog, ne psihijatar - orijentacija: kibernetičko bihevioralni ili gestalt pristup - trazi preporuku za dobrog psihologa. Vjezbe disanja, joga, sudarshan kriya + šetnja, trčanje, ples - tim aktivnostima se vraćaš u tijelo, a upravo to i trebaš da se prizemljiš. I molitva, meditacija...stogod tebi odgovara. Sretno i hrabro dalje :)
2016 01 11
Pilsevi se dobivaju od liječnika koji za to dobije provizijicu, oni su otrov - znam ljude koji se skidaju sa Xanaxa i Normića i ne bih to nikome preporučila jer je skidanje gore od napada. Teže je i napadi postaju grđi kad se skineš. Malo ti olakša i super je taj osjećaj, ali brzo se navikneš i kad više nemaš tableticu za sigurnost, stvarno ti nije lako. Ali da, definitivno provjeri štitnjaču ultrazvukom i izvadi hormone.
2016 01 11
Nemas tjeskobu nego napadaj panike
2016 01 11
Provjeriti prije svega hormone a onda se na bilo koji način fizički umoriti,nakon toga relaksirati...
2016 01 11
Sam napad toliko izmori da ponekad nije moguće stajati na nogama, a kamoli vježbati :) Ali da, puls je tada otprilike kao da je tijelo vježbalo :)
2016 01 11
Ja ipak mislim da je prvi korak otići kod liječnika i to opće prakse pa će on savjetovati što treba dalje :D :D
2016 01 11
Vježbe disanja i skretanje misli, pokušaj razmišljat o nečemu što te veseli, vježbanje svakako pomaže, nađi neki hobi. Kad shvatiš da od napada panike ti se ništa ne može dogodit (iako je grozan osjećaj) bit će ti lakše nosit se s time. Al ako imaš jaki napad rađe si popij tabletu nego da se toliko mučiš. Sretno :)
2016 01 11
Definitivno stitnjacu provjeri, ja sam imala napadaje panike, no sa norm. stitnjace su se smanjili, a potpuno su prestali nakon terapije Fevarinom. Treba puno strpljenja, izbjegavanje stresa, prihvatiti tjeskobu kao dio sebe, ne se previse opirati i brinuti o njoj i pridavati paznju jer je onda gore...izbjegavaj alkohol, kavu, cigarete..preporucam caj od maticnjaka ili kamilicu..drzi se..proci ce i to..samo treba malo vremena i strpljenja..meni je bilo jako tesko, ali nakon prestanka napadaja sam se preporodila 😘😘😘
2016 01 11
1 2