Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Stomatolozi plaćanja

Zna li netko gdje pronaći onako crno na bijelo napisano što stomatolozi mogu/smiju/ ne smiju naplaćivati (nisam baš stručnjak u kopanju po netu..) uskoro moram kod svog, koji je kako čujem od poznanika( a i znam iz svog jedinog iskustva s njim) poznat po tome da trazi lovu za ali bas sve sto napravi, od ciscenja kamenca pa da ne nabrajam. Nisam u mogucnosto toliko brzo naci nekog novog, a zbog rupice moram ici za koji dan pa cisto da budem spremna reci da ne dolazi u obzir da placam nesto sto mi zdravstvo pokriva (samo bih voljela tocno biti sigurna oko toga sto mi moze naplatiti, svi mi kazu drugacije..) PS ako tko zna nekog dobrog cika zubu iz Osijeka koji prima nove pacijente neka kaze =)
2016 01 20
Treba pisati na njegovim vratima, ako ti nitko ne pošalje odi koji dan prije nego trebas ici uslikaj i doma u miru gledaj :-D
2016 01 20
Inace moj stomatolog mi je objasnio..da se na ciscenje kamenca ima pravo..tj besplatno je. Za plombe mi je rekao da ima vise vrsta..i ove koje se ne naplacuju nista, su losije kvalitete..tako da je kraci rok trajanja..tj brze ispadaju...za ovu bolju varijantu se nadoplati nesto..ali ne previse. Npr meni je lijecio 1 zub..za to sam imala 6 termina...zavrsno sa zadnjim..naplatio mi 100 kn. Injekcije se neke isto naplacuju..neke ne..(privatnik je..ima ugovor sa hzzo) Ako ces ici metodom da ga prijavis..nakon sto ti naplati..znas kako ide..
2016 01 20
Ma bas mi se ne da navlacit vise s njim, plombu bijelu mi je prije 3 god naplatio 200kn, i ja tuka platim. Moji idu kod nekog desetog, stalno plombe stavljaju (isto bijele, pretpostavljam nista losije od moje, nije da sam ja trazila neku specijalne) i nikad ni lipe nisu morali dat, samo je covjek nazalost popunjen
2016 01 20
Dakako da vise njih potkrada nego onih sto nisu.. Meni je bas tata rekao da su poceli naplacivati neke stvari i ovi stomatolozi u ambulanti..valjda se zakon promijenio. Imaju te bijele..losije i bolje..moj kaze da mu se dosta ljudi bunilo kada naplati..ali onda je objasnio razliku u samoj plombi..kao i za materijal kojeg on narucuje..tj. ovaj bolji i on sam mora platiti prilikom narudzbe..
2016 01 20
Mislim da se sve bijele plombe plaćaju, i to već duže vrijeme. Pred jedno 8 god sam je platila 80kn, pred par mjeseci 250 -.- Osim ako ti je na prednjim zubićima, onda je( mislim) besplatna. Ako netko zna ovo s injekcijama kak se plaćaju i kad se može tražit povrat, bila bih zahvalna. Jednom mi je zub na živo popravljan, nikad više -.-
2016 01 20
> Brdosuza: > Meni je bas tata rekao da su poceli naplacivati neke stvari i ovi stomatolozi u ambulanti..valjda se zakon promijenio. Je, mijenjalo se nešto...Al ježi ga, ne znam šta. Znam da nikad u životu nisam injekciju platila i sad zadnji put kad sam bila mi je rekao da je 100kn.
2016 01 20
Sara koliko znam na zivo se popravlja samo ako je pitanje lijecenja..tj umrtvljivanja zivca...jer mora znati dali je zivac mrtav. Za naplacivanje ne znam..ja osobno kada dobijem " laganu" ..ponekad prođem lišo..a ovu, sto je ja zovem "konjska" :) ..mi naplati uz plombu..od 50-80 kn.
2016 01 20
Naplaćuju se neke "bolje",ima one amalgramske(valjda sam dobro napisala) te su besplatne.Ima 2 vrste bijelih ove kakti bolje se naplaćuju cca 100-200kn.Ove druge su džabe. Za 1,2,3 zube bijele džabe,za ostale se plaća. Ja kod svoga nisam nikad ništa platila niti vađenje,niti plombu(bijelu) ovu kakti lošiju,niti čišćenje,skidanje kamenca inekciju ništa.. Ako radi "most,krunicu " is l,,to se naplaćuje prema cjeniku od hzzoa ima jeftinija varijanti za cca 2000kn i ona opet kakti bolja i skuplja za 5000kn..
2016 01 20
Mislim da je moj zubar saznao da mi živac nije mrtav nakon trećeg ono bzzz-a bušilicom kad su suze krenule :D A mamu mu, nije mi ni rekao da postoji džabe bijela : O Ni prijašnja zubarica. Da, "ruke" ni ja nisam nikad platila, samo plombe. Jesam, operaciju 2 puta jer sam kod privatnika išla, ali to se ne računa.
2016 01 20
ja također sto se tiče zibara svaki klinac mi naplati izda on i racun ali se naplati ,ne znam Majo tebi sta ništa ne naplati?
2016 01 20
ja imam jako nekvalitetne zube,stalno kod zubara. jedan mi zub skroz puko i to mi je samo stavio plombu jer bih morala rekonstrukciju,most i kaj ja znam radii e to se plaća to neću ...još.. inekciju mi da svaki puta kad bi me vidio,a znao je da će boliti ..,a ja sam dok njega nisam našla imala paničan strah od zubara,sad idem sa veseljem k njemu. i ne niš ne platim,niti inekciju,niti čiščenje kanala,niti skidanje kamenca ništa.
2016 01 20
Cure, da niste vi kod privatnika? : O Meni isto nikad nije rad naplatio, tipa čišćenje kamenca ili pregled...
2016 01 20
svaka mu dala :)) ovaj moj samo što ne plati ulaz ,majkemi,odem svako tolko ako imam karijes i to mi plombira i očisti ,puf 200kn,ako želim ciscenje opet platim,ali to godišnje jednom odem ....inekcije također mislim 70 tak kuna ,sada gledam naći nekog drugog ,ali kako kazu mijenjali su zakon pa da je to skoro kao u rangu privatnika i kazu ,ne u cijenam nego da se sve plaća
2016 01 20
ne zato i kazem preko zavoda i piše njemu sve lijepo na vratima sta i koliko košta
2016 01 20
1 2 3