Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Informacije za korisnike /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Piroplazmoza

Zanima me ako je netko imao iskustva s ovom bolesti kod pasa. Nažalost,desilo se uz svu zaštitu >:( Njemačka ovčarka,dobila je terapiju ali je još nikakva pa neznam koliko treba da se oporavi.
2016 03 03
Meni su sva tri psa imala piroplazmozu, isto su imali svu zaštitu. Jedan je uginuo unutar 30 sati od dijagnoze, ostala dvojica su preživjeli. Ne znam sto bih ti rekla; meni se čini da nema pravila, otada ne koristimo nikakvu zastitu (već 3 godine) i nijedan ju otada nije dobio.
2016 03 03
Žao mi je za vašeg. Toga se i ja bojim😢ijako sam dosta brzo reagirala s obzirom da kod moja 3 još nisam imala to iskustvo. Vet. kaže da bi trebala biti bolje a ona jedva da se digne.
2016 03 03
Snježana, nadam se da će biti sve dobro. Treba joj vremena da odreagira na terapiju, sada miruje jer je iscrpljena i to je normalno. Ako počne krvariti, odmah pođite veterinaru. Za cca 3 dana bi trebalo sve biti u redu. Držim palčeve :)
2016 03 03
Hvala na podršci :") Nadam se da će se izvući, mlada je i jak organizam.
2016 03 03
Javite nam za dan - dva kako je, a mi cemo vjerovati u dobar ishod )))
2016 03 03
moj slatkić se nekako izborio, i to dok je bio mali. jedino što nam je veterinar rekao je da mješanci lakše prebole. evo ga, dan-danas veseljak sa svojih 10 godina! držim fige i šaljem dobre vibre <3
2016 03 03
Moj je 3 puta imao piroplazmozu, uz zaštitu naravno. Živimo u predgrađu, južnom Zg, gdje e sve puno krpelja i naravno da pokupi u sekundi u šetnji. Treći puta se jedva izvukao. Ako se je na vrijeme prepoznalo ne bi smjelo biti nikakvih problema. Problem je jedino što piroplazmoza ostavlja posljedice na unutarnje organe, ali to naravno ovisi o stadiju bolesti, dobi psa i sl. Od kada stavljam psima one (preskupe) ogrlice protiv krpelja (Adventix) u kombinaciji sa tabletom protiv krpelja koju dajem jednom mjesečno nemam nikakvih problema. Ogrlica je skupa, ali traje nekoliko mjeseci i vodootporna je. Pogledaj malo u veterinarskoj apoteci, a i pitaj za tablete protiv krpelja, to je relativno novo, ali se pokazalo jako djelotvorno. Naš veterinar je rekao da nije štetno kombinirati ogrlicu i tabletu jer ogrlica djeluje izvana, a tableta iznutra.
2016 03 03
Biti će ti nikakva nekoliko dana, ali nadam se da će sve biti ok. Terapija se daje nekoliko dana, ovisno o stadiju.
2016 03 03
A joj :/ nadam se brzom oporavku Sad san u strahu stiže proljeće a ova moja zvjerka ima bujnu dlaku, sto koristite za zaštitu od krpelja? Jedna teta (u šetnji smo ju sreli) nam je rekla da ona svog pospreja jabučnim octom sto joj se pokazalo kao odlicna zaštita od raznoraznih nametnika , jer ne zeli trovat psa sa raznim kemikalijama..
2016 03 03
> supermamica: > Moj je 3 puta imao piroplazmozu, uz zaštitu naravno. Živimo u predgrađu, južnom Zg, gdje e sve puno krpelja i naravno da pokupi u sekundi u šetnji. > Treći puta se jedva izvukao. > Ako se je na vrijeme prepoznalo ne bi smjelo biti nikakvih problema. Problem je jedino što piroplazmoza ostavlja posljedice na unutarnje organe, ali to naravno ovisi o stadiju bolesti, dobi psa i sl. > Od kada stavljam psima one (preskupe) ogrlice protiv krpelja (Adventix) u kombinaciji sa tabletom protiv krpelja koju dajem jednom mjesečno nemam nikakvih problema. > Ogrlica je skupa, ali traje nekoliko mjeseci i vodootporna je. Pogledaj malo u veterinarskoj apoteci, a i pitaj za tablete protiv krpelja, to je relativno novo, ali se pokazalo jako djelotvorno. > Naš veterinar je rekao da nije štetno kombinirati ogrlicu i tabletu jer ogrlica djeluje izvana, a tableta iznutra. Ima Bayer Kiltix ogrlicu koja je vodootporna i duže traje +ampule koje su 1mjesec. Nisam znala za tablete.
2016 03 03
> supermamica: > Biti će ti nikakva nekoliko dana, ali nadam se da će sve biti ok. Terapija se daje nekoliko dana, ovisno o stadiju. Baš mi je tužno koliko je to smlavilo doslovno >:( Terapiju je dobila,4 inekcije -imizol,za temperaturu (41'),antibiotik, vitamine...
2016 03 03
Ne brini pas je mlad i jak izvući će se izgleda lošije nego što je, moj hvala bogu nije imao, ali susjedov zlatni retriver je prošle godine imao, izgledao je strašno svi smo mislili da će uginut, dobio je terapiju i četvrti dan je već bio puno boje, držim fige da bude sve dobro, sretno
2016 03 03
Wizardica hvala na ovom članku. Pronašla sam šampon koji bi mogao pomoći mojoj drugoj,dugodlakoj pesici. Neka vrsta alergije, do sada nije bilo pomoći. Iz vašeg iskustva,a nažalost sad i mog,kemijska sredstva nemaju sigurnu zaštitu a štetna su. U kojem omjeru radite ovu otopinu?
2016 03 03
Snježana, nekada dodamo i eterično ulje lavande - može ići direktno na kožu. Jabučni ocat razrijedimo vodom u omjeru 1:1, neem je u prahu - 7-8 kavenih žličica, ulja odokativno :) - po 5-6 kapi od svakog; protresemo sve i nanesemo najčešće raspršivačem pa dodatno utrljamo u kožu. Izbjegavamo dijelove oko sluznice. I nismo pretjerano disciplinirani - prođe cca 6 tjedana prije nego što taj postupak ponovimo. Pokušajte :)
2016 03 03
1 2 3