Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Dermatitis, alergija, koji vrag više??

Opisujem pa tko se pronađe ako se susreo sa sličnim neka pomaže Vec par mjeseci imam problema sa svrbežom po cijelim nogama, posebno na mjestima pregima (koljeno, zglobovi, čak i na rukama na podlaktici).. s vremenom sam toliko izgrebala kožu zbog nepodnošljivog svrbeža da sam si napravila kraste, rane zbog kojih mi noge izgledaju kao da sam prošla dva svjetska rata (ne zezam se, stvarno tako izgledaju). Obavljene pretrage bubrezi, jetra, krv, nije bakterija nisu gljivice..sve je u redu. Kontala sam prvo da je od alergije, pa od brijanja, pa sam prestala brijat noge, pa nije ni to pomoglo. Trošila od antibiotskih krema, bepanthena, cinka, ekstrakta aloe, obične nivee.. Sad trenutno mažem s nekom prirodnom kremicom, svi ju hvale da im pomaže oko tih psorijaza i dermatitisa, a mene ta masnoća ubija. Ozbiljno ne znam što mi je gore, pustiti noge da budu suhe i bez ičega ili ih namazati s nečim, u oba slučaja osjetim kao da mi konstantno milijun mravi maršira po nogama. Doktorica mi više nema što pametno reći osim da prestanem češati, ali tko je doživio ovakav svrbež zna da je to nemoguće. Sigurna da pogoršavam stanje sa svojim povremenim češkanjem, koje pogotovo dolazi do izražaja preko noći kad maltene nisam svjesna što radim i najednom se samo uhvatim da sam se izrebala do krvi, ali kako uopće učiniti da sam svrbež prestane :(. Da mi je barem pronaći nešto što će njega umiriti i ublažiti, to bi bilo super Već više mislim da mi je u glavi sve, da probam meditirati, možda sam preveliki živac :,'(
2016 06 03
Meni je ove godine tako po licu počelo i isto sam sve moguce pretrage napravila i onda su rekli da je vjerojatno dermatitis jer kada ne znaju sto je, kažu da je dermatitis :') . Prvo su mi dali kremu s kortikosteroidima i povuklo se u roku par dana, ali se vrlo brzo vratilo a krema se ne smije prečesto korititi. Za dermatitis inače nema baš velike pomoći, tako da se nadam da je nešto drugo i da ćeš se brzo riješiti toga.
2016 06 03
Imam seboroični dermatitis i ne bih rekla da je to to. XY osoba ima problema s nemirom u nogama i također nešto slično tvojim tegobama. Njemu pomaže da stavi noge u hladnu vodu ili da ih tušira par minuta hladnom vodom prije spavanja. Kao da ih smiri. Pokušaj. :) Meni pak puno više svrbež olakšavaju hidratantne kreme, a ne masne. To me samo dodatno iritira.
2016 06 03
Vidim da si iz Os! Odi do dr Davora Bubalovića, privatnog dermatologa, u Vukovarskoj ulici. Ne testiraj sama na svojoj koži. Ja sam godinama imala nedijagnosticiram seboroični dermatitis i on mi je na prvom pregledu dao tablete i kremu s kojima se stanje popravilo bar 80%. P.S. Hvala za preporuku na mojoj temi!
2016 06 04
Jesi bila na alergološkom testiranju?
2016 06 04
Svakako idi dermatologu. Al za početak probaj izbacit proizvode koji sadrže sapun, ima u DMu Babylove gel za tuširanje za bebe, plava boca s pumpicom (od glave do pete), 500ml 20kn. Mazanje kremama obavezno, meni su se pokazale najbolje ljekarničke (Uriage Xemose za atopičnu kožu mi je najbolji).
2016 06 04
Hvala ti MilaElena na preporuci, ako se stanje ne poboljša morat ću potražiti drugo mišljenje, samim time što će ljeto sad, ova vrućina je još podnošljiva koliko toliko, ali ne znam kako će biti kad počnu one pasje vrućine. male8886, bila sam, ali nisam alergična ni na što novo, sve ovo je od prije, jabuke/breza/neke trave, ali nikada mi se alergiju nisu pojavile na takav način (ako je alergija u pitanju) samo u vidu kaslja, kihanja i svrbeža očiju. RiverNakit jučer sam probala hladni tuš po nogama, i fino su mi kao utrnile, mogu ti reći da mi je olakšalo svrbež, samo sam se jednom tokom noći počela češkati, što je znatan pomak. gea1508, probat ću svakako =). sad kad spominješ sapun, stvarno dosta upotrebljavam tih proizvoda za tuširanje koji su previše agresivni Cure puno vam hvala na savjetima, držite fige :))
2016 06 04
Sigurno dermatitis a sad koji oblik to ti je najbolje otić dermatologu jer ih ima više vrsta .. Probaj uzet u ljekarni mast na biljnoj bazi s kamilicom pa se namaži na tim mjestima da ti smiri to upaljeno područje. Također, mani se stresa, stresnih situacija, nervoze, to je prvi okidač dermatitisa ..
2016 06 04
Po opisanome može biti atopijski dermatitis. Moju malenu je izlječila homeopatija(dr. Šimetin).
2016 06 04
I ja sam imala slično po cijelom tijelu i nestalo je nakon tri mjeseca, imala sam urtikarije i dermatitis koji nije razjašnjen u potpunosti pa sam si nabavila prirodnu kremu od gaveza, s tim sam se mazala,počela piti čistu 100% sodu bikarbonu da očistim tijelo od nečistoća i promijenila prehranu na lagano i kuhano i pretalo samo od sebe...Izgleda da ti je prezakiseljen organizam i onda to tako reagira...I meni su pucale ruke do krvi i svrbilo me strašno i peklo...Svi su mi se čudili...Ali eto kad ne pazim što jedem povremeno mi se zna desiti da opet počne,ali pošto sam sada svjesnija što sama sebi radim,onda stanem i prestanem jesti gluposti...Sretno!
2016 06 05
Ako ti se svrbež javlja nakon zime kad zatopli, kao i meni, moguće da si alergična na sunce (fotodermatitis)
2016 06 06
Potražila sam još mišljenja i kažu alergijski dermatitis, bilo na neki deterdzent, omeksivac, znoj. Pretpostavila sam odmah da je na znoj zbog mjesta na kojima se javljao najviše (pregibi). Dobila sam smiksanu kremu beloderm u belobazi, mažem 3.dan i fino prolazi. Niti jednom me nije uhvatio gore opisani svrbež. Doktorica kaže da ne smijem mazati dulje od 7 dana, nadam se da će do tada skroz otići. Eto koliko god sam poklonik prirodne kozmetike u mom slučaju nije pomogla :/ , ali barem je nešto pomoglo makar i kemija čista :)
2016 06 10
> MilaElena: > Vidim da si iz Os! Odi do dr Davora Bubalovića, privatnog dermatologa, u Vukovarskoj ulici. Ne testiraj sama na svojoj koži. Ja sam godinama imala nedijagnosticiram seboroični dermatitis i on mi je na prvom pregledu dao tablete i kremu s kojima se stanje popravilo bar 80%. > P.S. Hvala za preporuku na mojoj temi! Doktor Bubalović je genijalan. Spasio me, imam neurodermatitis i odkako sam pocela koristit terapiju sve se povuklo. :)
2016 07 22