Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Slobodno vrijeme i hobiji /

Putovanja, odmori /

Hrana na putovanju

Bok, uskoro se spremam na more, mislim doma kupiti neku hranu, uglavnom meso jer je na moru fakat jako skupo, i zanima me ak imate kakav savjet/iskustvo kako da odrzim meso hladnim da se ne pokvari i da li pomazu one vrecice kaj ima upiti za odrzavanje topline/hladnoce? I da, putujem autobusom i ne budem mogla sa sobom nositi frizider-torbu, samo jedan poveci kofer. :")
2016 06 18
Mislim da bi ti te vrećice pomogle onako...na sat vremena možda. Osobno se ne bih zezala s time. Pogotovo ako to misliš u bunker dolje staviti, računaj da je dolje dodatno vruće zbog motora. Probaj iskombinirati svakako frižider torbu jer ako ti se meso slučajno pokvari, ili ćeš se a) otrovati ili b) morat ćeš ga baciti pa tamo kupiti i op, dupli trošak :/
2016 06 18
zašto ne bi mogla nositi hladnjak? staviš ga dolje s koferom u bus..
2016 06 18
te vrecice su za odnijeti od ducana do doma, a ni to nekad ne izdrze ako je jako vruce :) sigurno mozes uzeti frizider i staviti ga s koferom u bus. zamolis vozdaca da ga stavi negdje u sredinu da se ne prevrne i to je to. ili nadi nekog tko putuje na toj relaciji i zamoli ga da ti doveze :D
2016 06 18
I kod nas ima trgovackih lanaca sa akcijama i po manjim mjestima.Ako nemas hladnjak nista ne nosi od svjezih i suhomesnatih proizvoda.Moze te to ljetovanje kostat najskuplje i ostat dugo u sjecanju Cuvaj se :(
2016 06 18
ako već moraš nositi meso sa sobom, onda ga svježeg zamrzni u manjim paketima, znaš već koliko ti treba za obroke, stavi ga u putni frižider, ubaci unutra zamrznute blokove (ima ih za kupiti) i tako možeš očuvati zamrznuto meso nekoliko sati. sigurnije je i bolje od prijevoza svježeg mesa, ja sam već na taj način transportirala meso i stiglo je na odredište kao da je sada izišlo iz ledenice :")
2016 06 18
> FlyGirl5: > ako već moraš nositi meso sa sobom, onda ga svježeg zamrzni u manjim paketima, znaš već koliko ti treba za obroke, stavi ga u putni frižider, ubaci unutra zamrznute blokove (ima ih za kupiti) i tako možeš očuvati zamrznuto meso nekoliko sati. sigurnije je i bolje od prijevoza svježeg mesa, ja sam već na taj način transportirala meso i stiglo je na odredište kao da je sada izišlo iz ledenice :") Ovako sam i ja uvijek radila.
2016 06 19
ne znam di idete, ali znam da je kod vas sve puno skuplje nego kod nas, tako da ne znam baš koliko ćete uštedit
2016 06 19
a da budeš na maloj bezmesnoj ljetnoj dijeti? probudiš se rano i prošetaš do obale gdje vrijedni ribari prodaju svoj noćašnji ulov, malo se cjenkaš (to pali!) i imaš ručak, skuhaš malo povrća ili napraviš salatu, to je puno laganiji ručak za ljeto 8-)
2016 06 19
> KreativnoSelo: > > FlyGirl5: > > ako već moraš nositi meso sa sobom, onda ga svježeg zamrzni u manjim paketima, znaš već koliko ti treba za obroke, stavi ga u putni frižider, ubaci unutra zamrznute blokove (ima ih za kupiti) i tako možeš očuvati zamrznuto meso nekoliko sati. sigurnije je i bolje od prijevoza svježeg mesa, ja sam već na taj način transportirala meso i stiglo je na odredište kao da je sada izišlo iz ledenice :") > Ovako sam i ja uvijek radila. Idem na more od kad znam za sebe na otok,znači duže putujem nego netko tko ljetuje na obali. Ne nosim frižider jer mi je to teško nositi,nemam prijevoz od busa do broda i od broda do kuće tako da sve zamrznuto stavim u kofer! Znači zamrznuto omotam sa više slojeva novina(novine su isto odličan izolator!),dobro zaljepim i stavim u izolacijsku vrečicu koju si spomenula u prvom postu i stavim frigove,te zamrznute blokove za frižider! Do sad mi se nije desilo ,koliko god bila temperatura u busu i van busa,da se odledilo skroz! Odledilo se je malo ali niš strašno; stavila sam natrag u zamrzivač kad sam došla na otok. Do sad se nisam ni otrovala niti bacila meso! Kada idem autom onda uzmem putni frižider,inaće ovak busom nema šanse!
2016 06 20
Hvala vam puno na pomoci :D Ma nisam ja niti mislila nositi velike kolicine mesa, onako koji komad jer na otoku u Konzumu je pola kile pilecih prsa 60-70 kuna, a kod nas je duplo, ako i ne vise, jeftinije. Prosle godine sam se bas zazeljela jedne milke i reko kupila budem odmah veliku, nek se nade, usetam se u Konzum i vidim obicna velika milka 48 kn :o tak da sam se doma vratila nesto tanja :D ,a nije ni bezmesna dijeta losa ideja :D Probati cu ovo sa novinama i ledenim blokovima, hvala puno! :
2016 06 22
> hecati: > Hvala vam puno na pomoci :D > Ma nisam ja niti mislila nositi velike kolicine mesa, onako koji komad jer na otoku u Konzumu je pola kile pilecih prsa 60-70 kuna, a kod nas je duplo, ako i ne vise, jeftinije. Prosle godine sam se bas zazeljela jedne milke i reko kupila budem odmah veliku, nek se nade, usetam se u Konzum i vidim obicna velika milka 48 kn :o tak da sam se doma vratila nesto tanja :D ,a nije ni bezmesna dijeta losa ideja :D > Probati cu ovo sa novinama i ledenim blokovima, hvala puno! : Obavezno! Nemreš fulati! ;)
2016 06 23
To za novine sam se sama uvjerila da djeluje. Ne sjetih se podijeliti savjet.. :s
2016 06 23