Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Sport i dijeta /

Test intolerancije na hranu

Pozdrav svim damama 😊 Ukratko da li je tko isao na ovaj test, gdje i da li je pomoglo? Neki kažu da je okej, neki da je bacanje novaca pa me zanima vaše mišljenje 😊 Riječ je o želučanim problemima. Svako mišljenje je dobrodošlo.
2016 11 06
ja planiram ici, pa bi isto voljela znati iskustva drugih znam da se test radi iz krvi, moze se obaviti u zavodu za javno zdravstvo Andrija Stampar gdje se radi i higijenski minimum, sanitarna, ostala kontrola hrane i moze li se to obaviti preko hzzo-a ako se racimo nakon gastroskopije utvrdi da je problem s probavom pokriva li to hzzo ili ne iako npr. postoji neka dijagnoza zbog koje bi to trebalo napraviti
2016 11 06
Ja imam kronični gastritis,GERB i hijetalnu herniju i mislim da mi nema sta izazivati ove simptome osim hrane.
2016 11 06
samo pazite da to radite u medicinskoj ustanovi, te da se test radi iz uzorka krvi ili stolice. oni "testovi" koji se znaju naći na Ponudi dana i sličnom, koji se kao rade iz vlasi kose, zaista jesu glupost i bacanje novaca. imala sam i sama užasnih problema s probavom, a pomogla mi je radikalna promjena prehrane. sad jedem uglavnom po LCHF principu, uvela sam zdrave začine, primjerice kurkumu i đumbir i pravi kefir od kefirne gljivice. sestra je nedavno radila taj krvni test, ali mislim da je morala ići privatno, odn. nije pokrivao HZZO. u svakom slučaju, sretno cure.
2016 11 06
Isto imam kronični gastritis.Test nisam radila jer koliko sam čitala i ne "pomaže" previše.Sama sam skužila kaj mi ne odgovara a to je : ljuto, općenito prezačinjeno, neke vrste alkohola pa to izbjegavam. Izbaci cigarete ako pušiš, alkohol ako ti smeta, i probaj svaki tjedan izbaciti nešto iz prehrane pa ćeš sama vidjeti.
2016 11 06
E da i stres je veliki okidač za gastritis.
2016 11 06
Ne pijem, ne pusim, ne pijem kave i nisam pod stresom i opet isto. Konstantno me svaki dan boli zeludac, a ne znam od čega. Ne Jedem ljuto,začinjeni, masno. Ne Jedem sirovo voće i povrće osim zelenih salata i od voca samo banane. Ostalo je sve kuhano ili peceno pod folijom sa mrvicom masl.ulja I sve opet po starom 😠 jedino sto Jedem bas dosta mliječnog, voćni jogurt, puding, čokolino i sl 😂
2016 11 06
možda te smeta laktoza, probaj izbaciti mliječno na neko vrijeme, avoćni jogurti su puni šećera (i još gore umjetnih šećera) Meni je jogurt i kefir super, pogotovo kad napravim domaći, no nekome odgovara, a nekome ne.
2016 11 06
Inace kada npr pijem kakao koristim mlijeko bez laktoze. Kada si Kuham puding koristim obično jer ipak mi je ovo malo preskupo za tako neke stvari, npr.da stavljam u kolač i sl. Ali koliko sam primijetila smeta mi i jedno i drugo. Zato bi bas htjela napraviti test i tolerancije jer ne znam postoji li uopće mogućnost da mi smetaju npr. Svi kravlji proizvodi (sir,mlijeko,jogurt) ili npr.kruh, gluten i sl.
2016 11 06
Ja sam isla u Polikliniku Sunce, vadjenjem krvi se ustanovi na koju si hranu intolerantan. Možeš birati testiranje na 22 namirnice, na 90, ili 221 namirnicu koja uključuje sve živo. Nakon 8 dana stignu rezultati i knjižice s uputama kako dalje se hraniti. Moj odlazak na test intolerancije potaknut je time što imam autoimunu bolest i meni su nalazi puno bolji nakon promjene prehrane poslije testa. Preporučujem, test samo pomaže, nikako ne odmaže.
2016 11 06
Taj od 221 namirnicu košta 3185kn. Cijene se u svim poliklinikama (boljim) kreću jednako ili? Zna li itko?
2016 11 06
Ja sam isla na taj od 221. 3200kn na 6 rata :)
2016 11 06
Radila sam ga prije par godina, dobila rezultate i stvarno se strogo pridržavala onoga što sam mogla a što ne jesti...za pola godine strogog pridržavanja pojavili se isti problemi zbog kojih sam ga i radila..tako da je u mom slučaju bio bacanje love..
2016 11 10
> kristinanu1996: > Ne pijem, ne pusim, ne pijem kave i nisam pod stresom i opet isto. Konstantno me svaki dan boli zeludac, a ne znam od čega. Ne Jedem ljuto,začinjeni, masno. Ne Jedem sirovo voće i povrće osim zelenih salata i od voca samo banane. Ostalo je sve kuhano ili peceno pod folijom sa mrvicom masl.ulja I sve opet po starom 😠 jedino sto Jedem bas dosta mliječnog, voćni jogurt, puding, čokolino i sl 😂 Probaj na tjedan dana izbaciti zelenu salatu, banane i kravlje mlijeko i mliječne proizvode. Vodi dnevnik prehrane cca 10 dana i notiraj koju si hranu konzumirala i nakon koje si osjetila bol u želucu, ne odmah, nego čak i nakon par dana. Ako sama sebe ne testiraš i ne dođeš do zaključka koja ti hrana radi probleme, ovaj test od par tisuća kuna je bacanje love u vjetar. Gastroenterolog ti je nakon dijagnoze trebao dati savjet što jesti, a što ne, a ne filati te tabletama i na taj način još više uništavati želučanu sluznicu. Možda jedan obilniji obrok podijeliti na više obroka dnevno. Ne znači da onu vrstu hrane od koje sada imaš probleme, za par mjeseci nećeš moći normalno i bez nuspojava konzumirati. Jedno pitanje. Osjećaš li bolove u donjem dijelu leđa?
2016 11 10
Ja sam ga radila 2 puta. jednom na 500 namirnica iz kose, jednom na 250 iz krvi. Nije to loša stvar, ali se teško pridržavati svega, posebno kad ideš na 500 namirnica jer dobiješ info o 10 vrsta rajčice, 3 vrste brokule, pa različitih oblika paprike itd.... nema šanse popamtiti sve.... i sad jednu smiješ drugu ne.... Npr. meni je ispalo da glavičastu brokulu (kakva god to bila) smijem a neku drugu, zaboravila sam koju,ne.... :D smijeh! jedino što možeš je uzeti tu knjižicu i nosati je uvijek sa sobom.... po meni, bacanje novaca, jer ti se to mijenja kroz dogledno vrijeme, a na kraju ispadne da se dosta toga preklapa sa prehranom po krvnim grupama, jedno 80% toga.... a s druge strane, mislim da ti ipak najbolje poznaješ samu sebe i primijetiš kako se osjećaš nakon određene hrane kad je pojedeš...
2016 11 11
1 2