Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Informacije za korisnike /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

savjet: psi i strah od petardi

naš udomljeni pesek se užasno boji inače grmljavine i jakih zvukova, a sada mu je pogotovo sa petardama i vatrometima jako stresno.. probala sam s onim ogrlicama i tabletama za smirenje iz pet centra ali apsolutno nemaju nikakvog učinka, nije mu pomoglo ni ono vezanje marame oko srca da se osjeća sigurno, ništa mu lakše nije ni kad je u stanu s nama. inače imamo i štene od 6 mjeseci koje se ne boji, ali mu ni ona nije nikakva utjeha, kao ni mi, baš je cijelo vrijeme prestrašen i više ne znam kak bi mu pomogla.. Uzeli smo od veterinara normabele za novu godinu al voljela bi kad bi bila ikakva alternativa koja bi mu pomogla sve ove dane jer se kod nas neprekidno puca, pa ako netko ima ideju.. ne moram ni spomenut da su susjedi potpuno nerazumni pa im neopisivo ide na živce njegovo lajanje i cviljenje :s :s :s
2016 12 28
i mene zanima, i moja kokerica ludi od straha >:( zna sva drhtati od straha
2016 12 28
Jooj, poludit s tim -.- Moj se nije bojao do jucer, i napadne ga prvo pas i onda bacili neku jaku petardu, i sad na svaki zvuk cvili, ide kod mene.. Ne smijem ga ostavit samog :( Ovdje kod nas pucaju stalno, i to one ko granate se čuju, i to još djeca od 10-ak god..
2016 12 28
mogu mislit :( jadne životinje a moram priznat da i ja povremeno skočim kada bliže pukne.. ne znam pomaže li ovo sa linka,piše oglice, sprej..možda imaju još nešto pa vrijedi pitati. Možeš im poruku poslati,meni uvijek rado daju savjet kada zapnem sa nečim jer sam nova u svijetu pasa :")
2016 12 28
a ljubica :-( i moj se boji, i tu nažalost nema neke pomoći. i nije štene, ima 11 godinica <3 znali smo s njim otići na Sljeme, tamo se slabije čuje, pa bi odozgora gledali vatromet. njemu je jako važno da nije sam, pa ga uvijek povedemo sa sobom gdje god išli. sretno :-)
2016 12 28
Moj se ne boji grmljavine...ali petardi da... Bitno je da se osjecaju zasticeno. Znaci ako zeli da ga držite u narucju...ucinite to.. Moj je cijelu noc proveo pokraj nasih nogu..sto nikada nije...i pustili smo ga... Lijepo je spavao...jer se tu osjecao zastićeno :)
2016 12 28
> Brdosuza: > Moj se ne boji grmljavine...ali petardi da... > Bitno je da se osjecaju zasticeno. > Znaci ako zeli da ga držite u narucju...ucinite to.. > Moj je cijelu noc proveo pokraj nasih nogu..sto nikada nije...i pustili smo ga... > Lijepo je spavao...jer se tu osjecao zastićeno :) Slazem se, moj dodje kod nas u krevet i odma je mirniji i spava.
2016 12 28
Zavezati mu glavu da slabije čuje? ,:) Sportski "vostani" cepici za uši?(oblikuju se kao glinamol po potrebi)
2016 12 28
Nemam psa, ali kolegica svog zatvoru u podrum, grijani, i upali mu glazbu za Novu godinu. Kaže da pali!
2016 12 28
I mi imamo taj problem :/ Već pet godina nam se doček Nove godine svodi na traumatične pokušaje da nekako umirimo jadnu uplašenu kujicu. Ona se toliko plaši da ne pomažu ni zagrljaji na krevetu, ni normabeli, ni neka druga sredstva... onda smo prošle godine slučajno otkrili rješenje: nafrljimo neku glasnu muziku koja priguši zvukove pucanja izvana, i tako nama osiguramo glasan tulum, a njoj tek blago iznenađenje - ali nema panike, drhtanja, cviljenja... i svi sretni i zadovoljni!
2016 12 29
> MilaElena: > Nemam psa, ali kolegica svog zatvoru u podrum, grijani, i upali mu glazbu za Novu godinu. Kaže da pali! E, to je to! Očito im je glazba dobro rješenje :")
2016 12 29
Kad zagrmi ili pukne petarda, vatromet, pas vjerojatno gleda u tebe i trazi pomoc. Ako vidi na tebi zabrinutost ili ako si i ti uplasena to ce jos pogorsat stvar. Kad vidis da te gleda djeluj smireno, zijevaj, lezi i pravi se da spavaš i slicno. Ako vidi da si ti smirena bit ce mu lakse...Nemoj ga tjesit, mazit i slicno, neka vidi da se nema cega bojat.. Nažalost nista drugo ne pali a i ovo je samo kratkotrajno rješenje AKO upali... :( jedino pozatvarat sva vrata i prozore i psa smjestit u prostoriju di se najmanje cuju zvukovi iz vana.....
2016 12 29
Obavezno budem isprobala s glazbom :) hvala zenske :* :*
2016 12 29
> lucija1202: > Kad zagrmi ili pukne petarda, vatromet, pas vjerojatno gleda u tebe i trazi pomoc. Ako vidi na tebi zabrinutost ili ako si i ti uplasena to ce jos pogorsat stvar. Kad vidis da te gleda djeluj smireno, zijevaj, lezi i pravi se da spavaš i slicno. Ako vidi da si ti smirena bit ce mu lakse...Nemoj ga tjesit, mazit i slicno, neka vidi da se nema cega bojat.. Nažalost nista drugo ne pali a i ovo je samo kratkotrajno rješenje AKO upali... :( jedino pozatvarat sva vrata i prozore i psa smjestit u prostoriju di se najmanje cuju zvukovi iz vana..... sam u sobi da se još više prestraši, moraš ga uzet u krilo i nunati.....
2016 12 29
Meni je veterinar preporučio normabel.. prošle godine smo joj dali i malo se ošamutila i prespavala novu godinu i vatromet i vjerojatno cemo tako i ove godine.. ali samo za novu, ne svaki dan haha :)
2016 12 29
1 2