Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Prehrana, recepti, ekologija /

tema za šeranje recepata ;-)

kao što se vjerojatno dalo primijetiti, ja jako volim kuhati, a imam i vrt (toliko eko koliko može biti usred grada). zato mislim da bi bilo baš dobro da imamo temu gdje bismo pisale recepte koje znamo i volimo, za dobivanje novih recepata i nove inspiracije :-) z početak, podijelit ću što sam danas kuhala za ručak, a imam i jedno pitanjce ako netko zna. daklem, ručak: -moja verzija minestrone juhe: na maslinovom ulju sam ispržila tanke trakice poriluka i češnjak, dodala tanke šnitice mrkve i peršina, prelila s tri čaše vode i ubacila kockice tikvice i grašak. ubacila sam i sitne komadiće piletine, žlicu domaće vegete, žlicu kurkume i žlicu đumbira za boju i pustila sve da se krčka nekih pola sata. -skuhala sam lonac domaće bezglutenske tjestenine, i moju verziju bolonjeza (luk, češnjak, mrkva, mljevena puretina i domaći umak od cherry rajčice), pomiješala t i stavila u vatrostalnu posudu, prelila vrhnjem za kuhanje i jajem i stavila komade mozzarelle, i zapekla 15-ak minuta na 200. -samljela sam dvije šake badema i 5 datulja i pomiješala s maslacem i utisnula na dno kalupa za torte. smiksala sam jedno vrhnje za šlag s 2 abc sira, cejlonskim cimetom i žlicom meda i stavila na podlogu od badema. gore sam premazala žlicom pekmeza od jagode i poslagala voće koje trenutno imam u vrtu (ribizl, aronija i marelice) super ručak :-) a sad pitanje: imamo dosta marelica ove godine, drvo je baš dobro rodilo, a nisu šrpicane pa brzo propadaju (ne prodajem ih, prije nego što krenu takvi komentari, jednostavno ih ima više nego što možemo pojesti), pa bih htjela napraviti liker. ako imate kakav dobar recept,pliz šerajte. have a nice day <3
2017 06 15
ajme što si vrijedna, ja skuhala žgance i prelila jogurtom i sad noge gore i uživam, no kad vidim kako ljudi oko mene uživaju u kuhanju dođe mi da se pokrenem baš dobra tema, motivirat će me valjda....čekam i neke ljetne torte koje se ne peku....i gotove su za max. pola sata
2017 06 15
Lajkam temu i nadam se da se neće brzo zagubiti u moru svakakvih ovdje, jel kako to već biva ;) Moj prijedlog je da zavirite u Sašinu kuhinju, ako već niste, kod njega svakodnevno pronalazim hrpu super jednostavnih ideja i recepata, što slanih, što slatkih. Jučer smo po treći put u valjda 10ak dana pravili njegov najjednostavniji kolač na svijetu s pudingom, petit keksom i voćem mmm prefin je!! A za ručak sam danas pravila puretinu, sinoć stavljenu u marinadu maslinovog ulja, soli, vegete, papra, malo nabacala začinskog bilja, jutros stavila u pleh, dodala mrkvu narezanu na kolutiće, 2 crvena luka na kolutove, 2 češnjaka kojima sam samo skinula vanjsku opnu i pekla cca sat i pol na 180 pod folijom, podlijevala vodom 2-3 puta i bila je jaaako mekana i ukusna :) Uz to pire krumpir i zelena salata.
2017 06 15
predobri su mi ovi recepti za puretinu u marinadi i kolač s višnjama <3
2017 06 15
Odlična tema! <3 Volim kuhati i svaki dan kuham ma koliko god da sam umorna s posla... Ja sam sinoc dinstala junetinu za danas s umakom i rizom kao prilog + salata naravno Imam bas slanutak i super ako netko ima neku dobru inspiraciju sta s njim :") Za desert lubenica x-) Osobno da imam puno marelica, imala bih i puno teglica marmelada/pekmeza :")
2017 06 16
Danas tjestenina. Mislim se između: - mašnica s porilukom, tikvicama i zrnatim sirom iz Sašine kuhinje (hvala, Maleficent) ili - špageti aglio olio - za one koji ne znaju, evo recept: Odmah zakuhati vodu za špagete (Barilla 7). U drugu posudu (ja koristim širu i višu tavu) na maslinovo ulje baciti tanke listiće češnjaka (6-7 režnjeva), čili (koristim mrvljeni ljuti) i sitno sjeckani peršin (može, ali ne mora). Kratko popržite da češnjak ne zagori, zaista kratko. U međuvremenu se do pola skuhaju špageti u posoljenoj vodi i onda se dio vode od kuhanja špageta doda češnjaku i čiliju, i zajedno sa špagetima se sve zajedno dovrši dok ne bude al dente. Posoliti po potrebi. Ne stavljam papar jer je dosta ljuto od čilija. Eto, nešto tako jednostavno, gotovo u 20 minuta, a čisto savršenstvo okusa. :)
2017 06 16
hej hej ;-) super mi je da se skupljalju pomalo super recepti! što se marelica tiče, nismo baš od pekmeza, nikada ga ne pojedemo, pa sam odlučila radije napraviti liker :-) ja sam danas radila varijantu paelle: izdinstala na luku piletinu, dodala mrkvu, grašak i tikvice i integralnu rižu, začinila đumbirom i kurkumom, i dok je još bilo vruće, poslagala gore čitave dagnje i poklopila- za desetak minuta dagnje su se otvorile (skuhale na pari). savršenstvo okusa; a brzo i jednostavno :-)
2017 06 16
Mi jako volumo aglio olio, a ono što mi je super da klinci u njemu pojedu dosta peršina. Kuham tako da stavim špagete i koju minutu prije kraja protisnem 2-3 režnja češnjaka na vruće maslinovo ulje, čim odmekani dodajem špagete onom žlicom za špagete tako da ide i dosta vode. Dodan soli i papra i kad se voda ukuha (cca minutu) ugasim i dodam cca pola vezice sjeckanog peršina i promješam. U tanjuru si naribamo parmezana ili nekog sličnog sira preko. Prije sam stavljala peršin na ulje, ali ovako svježi mi ima bolji okus. Ovo jelo mi je pravi spas, gotovo za 15min, a fino i zdravo!
2017 06 16
upravo sam nabrala puno kantu crvenog ribizla... sve ideje dobrodošle ;-)
2017 06 18
Šta se kuha? :) Ja jučer: - pileći batak u pećnici s mrkvom + 2 salate: krumpir salata s bučinim uljem, i šarena salata (crveni grah, kukuruz šećerac, zelena paprika, paradajz, luk, začini). Šarena salata je ostala za večeru. Danas: - lazanje s par vrsti sira (gouda, mozzarella, gorgonzola, parmezan), rajčicom i tikvicama.
2017 06 21
wow, bravo :-) predobro izgledaju macaroons :-)
2017 06 21
> ABBA1977: > Šta se kuha? :) > Ja jučer: > - pileći batak u pećnici s mrkvom + 2 salate: krumpir salata s bučinim uljem, i šarena salata (crveni grah, kukuruz šećerac, zelena paprika, paradajz, luk, začini). Šarena salata je ostala za večeru. > Danas: > - lazanje s par vrsti sira (gouda, mozzarella, gorgonzola, parmezan), rajčicom i tikvicama. <3 bučino ulje u svemu <3
2017 06 21
Argentinski ćevap pohani . pola kile mljeveno mesa , po želji, skuhaš 4. velika krumpira ,oguliš i na reži ga na kocke onda ,ga ocijediti izradi kao pire krumpir bez ikakve masnoće i kad ti se ohladi dodaj u meso, začini, vegeta ,biber ,crvena paprika ,1.cijelo jaje , i na reži list od peršina na sitno peršin . dobro promiješati s rukama da ti se sve poveže , i onda uzmi hrpicu i pravi ćevape , i brašno , jaje ,krušne mrvice ,i na vrućem uju peci ,ne na jakoj vatri, stavi na papirnati obrus , da ti upija masnoću, uz to ti ide umak, 1.kiselo vrhnje ,majoneza ,i 5. kiseli krastavaca kojeg na reži na sitne kockice , i sve pomiješati , uz to prilog po želji . Dobar tek svima koji budu ovo pravili, djeca obožavaju ovo jelo.
2017 06 21
> mirnaz: > wow, bravo :-) predobro izgledaju macaroons :-) Hvala ☺️ Dođi ih probati 😁
2017 06 21
> knjigoljupka: > > mirnaz: > > wow, bravo :-) predobro izgledaju macaroons :-) > Hvala ☺️ > Dođi ih probati 😁 možno ;-) a i knjige jako volim :-) kindred spirits.
2017 06 21
1 2 3