Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Nesanica i paraliza zna - što pomaže?? :(((

Hej ljudii, imam 21 godinu i unazad 3 mjeseca, počela sam malo pretjerano izlaziti van,...Samo kreneš i kao neka opsesija odjednom svaki vikend, nekad i preko tjedna. Uz to radim noćne smjene u jednom klubu što rezultira time da mi je potpuno poremećen san. Koliko god ja bila umorna, ja odem spavat i nemogu.. Ili me uhvati neka panika pa nemogu zaspat ili paraliza sna ili uopće nemrem zaspat. Ne dešava se prečesto, ali 2-3 x tjedno,( nekad manje ) da probdijem noći budna. Pijem matičnjak, kamilicu prije spavanja, pomognu mi da zaspim brzo ali ne i da ostanem u snu. Ja znam da je jedini i najbolji lijek za to da sama vratim ravnotežu time da prestanem izlaziti van toliko, te da počnem lijezati i buditi se u isto vrijeme. I evo to pokušavam zadnjih par dana, no kad i pokušam ranije leći da se naspavam, nemogu zaspat užasno dugo. Ponekad, vrlo rijetko ali ako je kritično uzmem normabel, no neželim ga uzimati više. I sada me zanima čemu da se okrenem - triptofan, valerijana, melatonin, pasiflora?? Iskustva neka? Voljela bi nešto na prirodnoj bazi čisto da nekih barem dva tjedna odem lijezati u isto vrijeme a da mogu odmah zaspat. Neki pomagatelj ssamo da me malo vrati u bio ritam pa da se kasnije iz toga vadim sama, jer trenutno mi ne uspjeva :( Kažem, znam za melatonin (no za njega tvrde da može nauršiti prirodnu proizvonju melatonina), valerijana je navodno dobra? U kojem obliku, kapsulama ili tinktura? Hvala!
2017 06 24
Probaj se rijesiti stresa, ako ga imas jel, pokusaj se naspavati preko dana jer se to zna dogadati zbog nedostatka sna i nemoj spavati na ledima tad je najvjv da ce ti se to dogoditi, a za tablete ne znam
2017 06 24
Od tableta definitivno najbolji je Persen (na biljnoj je bazi) uvijek mi pomogne kad ne mogu spavati. Pokušaj vježbati ili više se kretati, izaći na zrak/u prirodu. To će organizmu sigurno puno pomoći kao i zdrava prehrana puna vitamina i minerala. Nadovezala bi se i složila sa prethodnim komentarom- definitivno smanjiti količinu stresa! I sama jako loše spavam ako sam pod stresom tako da i on može biti veliki faktor kod tebe. Ako se ovo sve odulji probaj se posavjetovati sa lječnikom.
2017 06 24