Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Sport i dijeta /

Kako skinuti kile...

Pozdrav cure! Trebam pomoć... Imam 66 kg, voljela bi skinuti bar 6 jer mislim da je na moju visinu ovo malo puno (168cm). Ok, ne vidi se to toliko na meni jer mi skoro sve u stomak ide pa ga skrivam vješto raznim bluzicama i majicama, ali voljela bi napokon imati ravan stomak. Redovito sam počela vježbati, izbacila sam kruh i slatko pa ćemo vidjeti rezultate. Za neke rigorozne dijete nikako nisam, jer znam da ih se neću cijeli život pridržavati a ne bi voljela da mi se kile duplo vrate. Ide ljeto, obožavam kupanje i sunčanje i zato bi napokon voljela biti fit. Pomoć, savjeti.. :)
2018 05 02
E da, doručak mi je veliki problem. Radim tako da mi treba nešto što mogu na poslu "nabrzaka" pojesti. Skoro ništa ne jedem za doručak jer ne znam što bi me moglo držati a da nije sendvić, pašteta na kruhu ili tako nešto sl.
2018 05 02
Smoothie, voće s pahuljicama/zobenom kašom i jogurtom (u zdjelici ili zapečeno), zobena kaša s dodacima, integralni tost pa uz njega voće ili kuhano jaje, ili male palačinke od banana ako imate vremena 😊 Moja je prijateljica prije par godina tako pod pauzom jela palačinke od mekinja, probala sam gric i bilo je čak okej :') Sad će vam sezona svakojakog voća pa semožete stvarno igrati :
2018 05 02
Podrzavam taj nacin mrsavljenja bez prave dijete 😊To bi se mozda trebalo nazvati mijenjanje losih navika sto je super. I rezultat ce biti siguran i dugotrajan. Takodjer ne jedem slatko, najvaznije je izdrzati prvih 3 dana, pa je mozda neki 7.-8.kritican, a mozda i recimo 12.-13. A dalje je sve lako. Uopce mi ne nedostaje nista od slatkisa i sada vise ne brojim dane, prvih 15ak jesam a sada ima bar 30ak, istovremeno evo stoji par oku privlacnih kolaca kraj mene i nemam zelju za probu :) I vazno je ne prekrsiti to ni za rodjendane i sl. Ja kad popustim na 2-3 uzastopna rodjosa sve je gotovo, praznim police ,:)
2018 05 02
Ja sam prošlo lito imala 72kg na visinu od 165 cm no nitko nebi ni pomislio da imam toliko kg 😂 mene je to zaista kopkalo i nisam se dobro osjećala i odlučila sam promijeniti način ishrane. Za doručak jedem zobene kašu, ali s vodom ili voće ili heljdin kruh sa sirom itd. Imam 5 obroka na dan. 3 glavna i 2 u sredini. Pijem do 2.5 l vode, ponekad do 3 ako sam vani i bavim se nekom aktivnošću pogotovo sad dok je jako toplo. Nisam si ništa uskratila što se tiče slatkiša, priuštim si kad mi dođe volja. Tako sam spala na 66kg. Polako i zdravo. Vrlo je važno da se ne opterećujete previše pogotovo zato jer niste u kategoriji gdje Vam je zdravlje u pitanju :D što se tiče kruha i tjestenine, kruh skoro niti ne jedem, a tjesteninu sam zamjenila s rižom :)
2018 05 02
Sve treba jesti u umjerenim količinama. Sretno u skidanju kila :D
2018 05 02
Melinda razumijem te u potpunosti jer i ja sam naizgled mršava ali sve mi je u trbuhu. Vježbam do prošle godine 10.mjesec i jedem 4-5 manjih obroka, kruh sam izbacila, ubacila puuuno povrća i salate. Rezultati se vide ali ima tu dosta posla i odricanja. Često znam napraviti za na posao palačinku: 1 jaje, 2 žice zobenih mekinja, 1 žlica abc sirni namaz , to sve pomiješaš i pečeš na dobroj i jako ugrijanoj tavi (ovo je jako važno!) svaku stranu po cca 2min. To je u biti meni više kao neka tortilja jer ju ja punim sa slanim kombinacijama ali valjda može i na slatko npr pomiješaš grčki jogurt i šumsko voće itd...
2018 05 02
Eto i mene s trbuhom :) nisam debela, ali ni mršava, na 159 cm imam 60 kg (sve u trbuhu i cickama), s tim da sam u tjedan i pol skinula 2,5 kg. Ujutro jedem voće, jogurt (sensia ili fortia), smoothie ako imam vremena si ujutro zmućkam. zobene me napuhuju i nije mi dobro a ostale pahuljice su pune šećera tak da niš od toga. i da, pijem kavu bez šećera, čaj i 2dc soka od naranče (to sve kroz jutro). Oko jedan pod pauzom neka salata, juha ili čuspajz i s tim popijem jednu šumeću jabičnog octa i jedem oko 5 kad dođem s posla što već ima (što je mama skuhala, ne izvoljevam) i isto uz to jedan jabučni. Ne jedem kruh i slatko i iza 6 više ništa. Ako mi baš dođe kriza pojedem pola jabuke, koju jagodu ili naranču. I pokušavam ići pješke, biciklom, penjat se po stepenicama i tak :)
2018 05 02
Ja sam isto na putu promjene navika (isto nisam za dijete jer nemaju smisla) :) Zadnja 3 mjeseca to radim i ide mi super. Meni su najveći problem bili slatkiši (jednu ogromnu Milku dnevno sam obično pojela + druge gluposti). Ali kak cure kažu.. Prvih par dana je koma bez slatkiša, a onda je super. Sad mi je mrak kad si napravim jogurt, bananu, med i cimet. Preslatko mi je čak :') Ali ja nisam rigorozna pa jednom tjedno odem na palačinku, pojedem na ročkasu grickalice i tak. Najbolje su mi se pokazale sitnice koje sam promijenila. Pijem samo vodu i čaj. Npr. čaj uvijek bez ikakvih sladila pijem, u kafiću ne pijem vruću čoksu (ko nekad) nego zeleni čaj. Kad mi se jede nešto, ne pojedem bezveze nego promislim šta ću. Jedem zdrave krekere i one rižine kekse umjesto kruha. Umjesto majoneze uglavnom jedem jogurt. Za doručak jedem shake (s vodom umjesto mlijekom)/smootkie/zobenu s raznim kombinacijama. Uzmem bučine koštice kad mi se jede čips. I tako puno malih promjena dovede do rezultata :) To su moji poroci koje sam promijenila, ali mislim da se za sve može tako pomalo :) Još i vježbam doma, guza mi se super oblikovala i tak :D
2018 05 02
E pa dobro cure moje..ja imam 160 i 53 kg ja bi se rado jos 3-4 kile udebljala ali ne idee.. Molim pomoc 😁😁😁
2018 05 02
> Rudic22: > E pa dobro cure moje..ja imam 160 i 53 kg ja bi se rado jos 3-4 kile udebljala ali ne idee.. > Molim pomoc 😁😁😁 :') :') to mi je oduvijek bio san :')
2018 05 02
Meni je san isto potreba za debljanjem 😅 Ali mi koji volimo papati ne mozemo se valjda ni naci u toj situaciji 😄 Ipak, imam frendicu koja je trazila "dijete" za debljanje..i dok sam ja ocima gutala tu njenu "dijetu" na papiru 😆 ona je zakljucila da vise jede bez "dijete".. i probala je te je snjom pocela gubiti kilograme (nije puno ali krenulo je padati) 😁 Takvi geni, metabolizam.. 😕
2018 05 02
Ne bi vjeerovali ali i u teretani se mozete udebljati. Prehrana je najbitnija, sve ovisi cime hranis tijelo i sto zelis napraviti od njega. :)
2018 05 03
Da, mi koji volimo papati moramo paziti koliko i šta papamo :) Slažem se da je većina toga u prehrani, to svi ovi fitness gurui naglašavaju :') Ali ima veze i genetika i stres i metabolizam i aktivnosti, sve pomalo :)
2018 05 03
Slazem se, stres je najgori i nedostatak sna. Kada je covjek umoran, apetit ce povecava jer organizam “trazi energiju”. I to je jedan od faktora debljanja, tako da bi trebalo mijenjati i taj dio koliko god je moguce
2018 05 03
1 2