Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Prehrana, recepti, ekologija /

INSTANT kaše

Pozdrav drage moje, Jeste li probale ove navikane Dr Oetker kaše, i ove sve ostale koje su dostupne po trgovinama? Jel vas drže sitima? Jel debljaju? Kakva su vaša iskustva. Pišiteee! :=)
2019 04 02
Ja sam ih jedno vrijeme stalno jela, same po sebi me nisu baš predugo držale sitom, ali sam ja stavljala u njih banane, orahe, brusnice, smokve i sl. Ukusne su i nisam primjetila da sam se udebljala od njih, ali ipak su mi draže moje koje si sama kuham. 😊
2019 04 02
Odlične su za nekoga tko nema vremena za pripremu prave zobene kaše. Meni predstavljaju odličan i zdrav obrok na poslu jer tu nemam mogućnosti pripremati ništa složenije. Ima raznih okusa, sa dodatkom voća ili orašastih plodova, probala sam ih gotovo sve i od raznih proizvođača. Mogu se unutra dodati proteini, orašasti plodovi, voće.... sve to još upotpunjuje okus. No, valja imati na umu da su te kaše prepune šećera i ostalih dodataka kao i umjetnih boja i okusa pa, ako si u mogućnosti, izbjegavaj ih i spravljaj si prirodnu kašu. Inače, mene jako dugo drže sitom i u vrijeme moje redukcijske dijete i specijalnog režima prehrane jako su dobro odigrale ulogu i pomogle u gubitku tjelesne težine.
2019 04 02
Ne vidim im svrhu, stavrno. Em zobene možeš namočiti navečer pa ujutro samo dodati voće, orašaste što već ili ako ju kuhaš ujutro- trebaju ti valjda 2min. Ako nosiš na posao, stavit u prikladnu posudicu, ima toga na tržištu hrpa. Sve polugotovo je krcato aditivima i šećerima.
2019 04 02
Sama kupis zobene i ubacis u njih suseno voce komadice,orasaste plodove, tamne cokolade sjemenke lana ili chiu sezam... i imas isto to bez secera. Najbolje da ih prelijes mlijekom/vodom dan prije zbog fitinske kiseline da bi bile lakse probavljive. Ja ih recimo jedem sa maslacem od kikirikija naravno onim koji je cisti kikiriki a ne fejk i pun palminog ulja soli i secera. Meni je osobno zobena kasa draza naravno mislim bas na lomljenu zob,a ne pahuljice jedino kaj se ona namace i treba je kuhat barem 20min.
2019 04 02
Meni na poslu super dođu.. Jbg, i one i obične pahuljice ili sl, u suprotnom ne bi ništa pojela.
2019 04 02
Te gotove kaše su fine i vrlo praktične, al imaju u sastavu sastojke koji ne valjaju. Kako kuhate pravu zobenu kašu? Koja je razlika zob- zobene pahuljice prerađene?
2019 04 02
Meni su te gotove kaše preslatke i ne sviđa mi se njihova konzistencija. Radije si malo zagrijem mlijeko, pa dodam zobene, kukuruzne pahuljice (bez šećera), meda ili stevije, malo lanenih sjemenki i prstohvat začina za medenjake i to je to. Omekša sve već za dvije minute.
2019 04 02
Ja dodam vode preko zobenih i kad voda uzavrije kuham 2-3 min. Dodam nekog voća najčešće šumsko, žličicu maslaca od kikirikija, cimet, bademi. Ponekad lanene, chia.. Ima masu komvinacija
2019 04 02
Glukoza, fruktoza, sojino ulje, modificirani škrob i ostale gadosti, čemu uopće kupovati instant kad večer prije posla možeš spremiti istu stvar doma?
2019 04 02
> kkorina: > Sama kupis zobene i ubacis u njih suseno voce komadice,orasaste plodove, tamne cokolade sjemenke lana ili chiu sezam... i imas isto to bez secera. Najbolje da ih prelijes mlijekom/vodom dan prije zbog fitinske kiseline da bi bile lakse probavljive. Ja ih recimo jedem sa maslacem od kikirikija naravno onim koji je cisti kikiriki a ne fejk i pun palminog ulja soli i secera. Meni je osobno zobena kasa draza naravno mislim bas na lomljenu zob,a ne pahuljice jedino kaj se ona namace i treba je kuhat barem 20min. Kako mislite lomljenu zob? Ja zobene jedem sa grozdjicama, chia sjemenkama i malo jogurta da se napravi “smjesa”. Nisam cula za namakanje..
2019 04 02
Postoji cjelovito zrno zobi i zobene pahuljice, a može se namakati i jedno i drugo. I od jednog i od drugog može se napraviti kaša..
2019 04 03
Hvala! Gdje se kupuje cjelovita zob?
2019 04 03
> kkorina: > Sama kupis zobene i ubacis u njih suseno voce komadice,orasaste plodove, tamne cokolade sjemenke lana ili chiu sezam... i imas isto to bez secera. Najbolje da ih prelijes mlijekom/vodom dan prije zbog fitinske kiseline da bi bile lakse probavljive. Ja ih recimo jedem sa maslacem od kikirikija naravno onim koji je cisti kikiriki a ne fejk i pun palminog ulja soli i secera. Meni je osobno zobena kasa draza naravno mislim bas na lomljenu zob,a ne pahuljice jedino kaj se ona namace i treba je kuhat barem 20min. Gdje kupiš taj maslac od kikrikija?
2019 04 03
Par puta sam jela te gotove kaše, ali za moj ukus su previše slatke i sadrže dosta šećera. A i nisu me dugo držale sitom tako da mislim da se ne isplati kupovati to
2019 04 03
1 2