Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Sport i dijeta /

Dijastaza trbušnih mišića nakon poroda

Pomoooć!! Nakon poroda mi je fizijaterapeut rekao kako imam dijastazu od 4 prsta, te da moram raditi trbušnjake kako bi se taj razmak smanjio.. Briga o djetetu me dosta izmori i nisam se baš pridržavala vježbanja.. Sad namjeravam zapeti s tim jer mi trbuh izgleda kao da sam u 4.mjesecu trudnoće.. Imate li vi iskustva s tim i kako to riješiti? Svaka pomoć je dobrodošla : )
2019 04 03
Hmm nekada se radi dijastaze treba pridrzavati uputa, tipa ne dizati nesto tesko i izbjegavati klasicne trbusnjake. Ja bih na Vasem mjestu potrazila misljenje fizijatra i trazila objasnjenje za odredjene vjezbe, kako ih izvoditi ... jer ima mnogo “varijacija na temu”. Mozda nisam u pravu ali prilazila bih svemu tome s oprezom, da ne bi kasnije doslo do hernija i slicno.
2019 04 05
Ja sam jednom prilikom na you tubu pronašla dosta snimaka vjezbica koje možete i trebate raditi sa tim problemom. I ja imam dijastazu, ali manje, 1 prst. Na početku sam izbjegavala klasične trbusnjake i plank, a jačala bočne. Sad idem na fitness, radim sve i sve je ok. Dijastaza je još tu, stanje se nije ni poboljšalo ni pogorsalo. U svakom slučaju, popričajte sa nekim tko je stručan. Sretno!
2019 04 06
Ja isto imam dijastazu pa sam išla kod fizijatra te na fizikalnu terapiju. Rekli su mi nikako ne raditi trbušnjake, plank i slične vježbe. Treba raditi laganije vježbe stiskanja tih mišića.
2019 04 09