Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Svakodnevica /

Škola, fakultet, posao, karijera /

Policijska akademija

Pozdrav cure, zainteresirana sam za upis na policijsku akademiju, imam završenu četverogodišnju školu medicinske struke i ovo mi je zadnja prilika s obzirom na godine (27). Voljela bih čuti više informacija/osobnih iskustava..Je li moguće upasti na akademiju ukoliko nemam nikakvu vezu, kakve su obaveze tokom školovanja, jel nužno živjeti u domu ukoliko imam osiguran osobni smještaj u Zagrebu, postoji li mogućnost napretka i nastavka školovanja nakon završene akademije? Možda trenutno najvažnije pitanje - je li moguće nakon akademije dobiti posao-staž(?) u mjestu stanovanja? Unaprijed veliko hvala svima koji pruže bilo kakvu informaciju
2021 12 24
Pozdrav, iz vlastitog iskustva (nemam veze) i iskustva prijatelja (koji su imali poprilično dobru vezu), ako nemaš baš poprilično, poprilično dobru vezu nećeš upasti. I oni koji dobiju posao uglavnom budu smješteni za početak ili na granične prijelaze ili dolje na more, tipa Dubrovnik. A plaća policajca i život u Dubrovniku 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️. Probaj, ali da sada moram odlučiti ne bih ni pokušavala i radije bih otišla na tečaj za nokte i otvorila svoj salon. Najiskrenije.
2022 01 04
> Adriana90: > Pozdrav, iz vlastitog iskustva (nemam veze) i iskustva prijatelja (koji su imali poprilično dobru vezu), ako nemaš baš poprilično, poprilično dobru vezu nećeš upasti. I oni koji dobiju posao uglavnom budu smješteni za početak ili na granične prijelaze ili dolje na more, tipa Dubrovnik. A plaća policajca i život u Dubrovniku 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️. Probaj, ali da sada moram odlučiti ne bih ni pokušavala i radije bih otišla na tečaj za nokte i otvorila svoj salon. Najiskrenije. Hvala puno na odgovoru! Već sam jednom odustala od prijave s obzirom da sam svjesna kako sve to funkcionira, vezu nemam. Eto u zadnje vrijeme se piše kako veza više nije ni potrebna s obzirom na loše odazive i manjak prijava na akademiju pa sam mislila možda ove godine pokušati. Također me odbija činjenica da me mogu poslati raditi negdje van mjesta stanovanja, navodno oni koji ostvare tokom školovanja odličan uspjeh mogu birati hoće li raditi u mjestu stanovanja ili negdje drugdje..ako se i to ne odnosi samo na one s debelom vezom. Stvarno sam u velikoj nedoumici, nemam vise 19-20 godina pa da na to gledam kroz ruzicaste naocale, posao me zaista privlaci ali me strah da je mogucnost napretka gotovo nemoguca bez veze. Ti si se prijavljivala, koje godine?
2022 01 04
Možda je stvarno sada bolja situacija :), ja sam ti bila davno 10', a neki moji prijatelji koju godinu poslije. Probaj, još ako ti je ovo zadnja godina da možeš 💪, i ako ne uspije, barem ćeš moći reći da si probala.. možda sam malo previše pesimistično prvi put odgovorila zbog svog iskustva, oprosti.
2022 01 05
I naravno, uvijek poslije možeš na kriminalistiku, to je mene i privuklo ;)
2022 01 05
> Adriana90: > I naravno, uvijek poslije možeš na kriminalistiku, to je mene i privuklo ;) Da li je za studij Kriminalistike potrebno proći isto testiranje tjelesno motoričke sposobnosti kao i za policijsku akademiju? Ili se radi o drugačijim testiranjima? Maturantica sam i htjela bi silno ići na studij Kriminalistike, ali prvo na policijsku akademiju, a informacije eto ovako bitne ne mogu naći ni na njihovim stranicama
2023 02 06