Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljubav, obitelj, djeca, psihologija /

Za buduće mame /

Pomoć-vaša iskustva ako ih imate

Otvaram temu, jer znam da ovdje ima puno mama pa možda neka bude htjela podijeliti sa mnom svoje iskustvo ako je to prošla u trudnoći. Imam natečene noge, točnije samo stopala, a nedavno su mi se pojavili mali plikovi u crvenim nakupinama i svrbe, tako je i po trbuhu. Odjednom su buknule crvene strije po kojima su ti mali plikovi i isto me sve svrbi. Vadila sam kompletne nalaze krvi i urina, sve je ok. Nikakvi problemi s jetrom ili nečim drugim. Na nedavnom pregledu me doktorica pregledala i rekla da su otečene noge normalne u 9.mjesecu trudnoće. Novi pregled mi je zakazan u ponedjeljak. Ali to toliko iritira. Mažem bademovim uljem, ali crvenilo je i dalje tu. Ali moram se skoro svaka dva sata trackati s tim, ipak mi barem tako malo smiri kožu. Za posjet dermatologu trebam se naručiti, a prije ću u rodilištu završiti. Znam da ovo nije zdravstvena stranica, ali svaki savjet je dobro došao i bila bih zahvalna ako je neka od vas prošla slično da me barem uputi što da radim, što pitati na sljedećem pregledu, tražiti li nekakvu još pretragu? Hvala puno ❤
2022 06 18
Pozdrav, natecene noge imala sam i ja, nisam nista mogla obut, sreca pa je ljeto bilo.. Struje takoder, buknile su u danu, cijelu trudnoću nisma imala ni jednu, mazala sa svacim ali svejedno su izbile i to jako.. Mene su svrbile te strije, ali nisam imala plikove nikakve.
2022 06 18
Proći će..❤
2022 06 18
Hvala vam ❤ Mirnija sam kad znam da su mi nalazi krvi u redu, ali opet je to toliko iritantno. Još sam i blijede kože pa se to jako vidi. Ne smeta me ni što se vidi, nego što svrbi. Pretpostavljam da i ove vrućine pogoduju još više tome, pogotovo nastanku tih sitnih plikova.
2022 06 19
Slikajte to i pošaljite doktorici opće prakse na email ako imate takvu mogućnost (tako mi radimo prema uputi doktorice). Ne treba za sve dermatolog. Ona će znati po vrsti crvenila. Meni je bademovo ulje dosta jako. U jednom momentu sam ga počela nanositi na lice i pojavljivalo mi se crvenilo pa sam prestala. Možda crvenilo nema veze s trudnoćom nego s livadnim travama. Meni se to zna dogoditi u prirodi u lipnju, osip, crvene fleke. Kasnije u srpnju i kolovozu toga nema..
2022 06 19
Sanja, hvala na prijedlogu. Budem pokušala kontaktirati doktoricu, jedino što ona slabo mailove prati, mora se zvati na telefon pa doći u ambulantu. Ginekologica je sad spojila produženi vikend, jer je bio blagdan u četvrtak pa opet nisam mogla ni do nje. A meni ti plikići baš naglo buknuli u ova 2-3 dana. Jedino što imam pregled u ponedjeljak u bolnici pa ću reći da me to još više muči, iako se i prošli put vidjelo na trbuhu, pomalo je svrbilo, ali nije me nitko savjetovao ništa, samo su gledali je li nalaz krvi u redu. Sad se i na stopalima pojavilo, a već su oko mjesec dana natečene. Moguće je da ima veze i s travama, nekom vrstom alergije, nisam na to računala i nije me mučilo, a u trudnoći se izmjeni dosta toga. Jedino što nisam nešto ni boravila pretežito vani, jer po danu zbog vrućina ne mogu, tek navečer sjedim na svježem zraku. Ne znam ni što stignem sada u vezi pretraga, jedino ako me u bolnici ne ostave na promatranju.
2022 06 19
Proći će većini noge u trudnoći otječu, meni su baš jako jako a bilo je sve u redu, nije loše se posavjetovati za crvenilo sa obiteljskim liječnikom ali mislim da se nemorate toliko bojati., ja bih recimo izbacila to ulje ako ste to počeli samoinicijativno uzimati pa vidjela sa obiteljskim liječnikom sa čim to mazati., u puno slučajeva znam da je bilo otjecanje nogu u trudnoći. a bilo je sve u redu. Svako dobro i sretno. <3
2022 06 19