Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Svakodnevica /

Dom /

Najam stana

Pozdrav svima, Zanimaju me Vaša iskustva i mišljenja o jednoj meni baš teškoj temi. Dragi i ja tražimo stan. Oboje imamo rekla bih prosječne plaće u struci. Školovani smo, ali to nisu plaće koje mogu pokriti ove standarde. Prisiljeni smo naći drugi stan i nevjerovatno mi je kakve se rupe iznajmljuju za 400-500€…. Plus režije, hrana, auto… na kraju mjeseca ne ostane ništa… pratim razne savjete kako uštedjeti, na vikendici imam vrt, posadila sam već neko povrće, ali s 25 godina mi preživljamo, a ne živimo… o godišnjem ni ne razmišljamo.. Povremeno čuvam djecu, kućne ljubimce, radim sve dane u tjednu u smjenama… očajna sam. Vjerujem da se ne osjecam samo ja tako.. podijelite svoja iskustva i utjehe. Malo bolji stan kao da je nemoguce naci. Voljela bih odvojenu spavacu sobu i ne namjestaj iz rata… eto ako netko nudi do 450€ molim Vas javite se, Novi Zg, Utrine, Zaprude, Travno, Dugave, Veliko Polje…
2023 04 22
Preselite se na vikendicu.
2023 04 22
> malllaaaa: > Preselite se na vikendicu. Nemoguca misija jer je izvan grada i nije bas povezana javnim prijevozom, a mi imamo jedan auto. Treba i poprilicno ulagati u nju, nije uredena za zivot.
2023 04 23
> Miha21: > > malllaaaa: > > Preselite se na vikendicu. > Nemoguca misija jer je izvan grada i nije bas povezana javnim prijevozom, a mi imamo jedan auto. Treba i poprilicno ulagati u nju, nije uredena za zivot. Onda ulažite u tuđe (kredite). Svaki mjesec 300-400€... A svoga nemate. Imate sada preko APN-a subvencionirane kredite za adaptaciju vlastite nekretnine gdje država snosi dio rate. Proučite uvjete. Imate preko Fonda za zaštitu okoliša natječaje za ugradnju solarnih panela za proizvodnju struje gdje oni subvencioniraju dio troškova. Uredite malu gredicu, zasadite svog krumpira/luka/ takve kulture koje uspijevaju u lošim uvjetima, veći prinos na maloj kvadraturi, makar nešto svoje da imate, ali znate da je organsko i da ne morate kupovati makar to. Neko stablo voćke? Lješnjak/orah npr? Eno sadnice limuna u Konzumu 6 €. Čudesa se daju napraviti kada imaš vlastitu nekretninu. Stisneš gu*icu godinu dvije dana i stvoriš si raj na zemlji. Što se tiče mobilnosti, danas se nađe polovni autić za male novce. Ne mora se voziti nešto na lizing direkt iz salona. Školovani ste, stručni ste kako kažete, trebali biste biti traženi. Ako nemate male djece, posla preko glave, na svakom koraku. I da skratim priču, imate vlastiti dom i ne punite tuđe džepove i ne kukate po forumima kako je skupo. Samo malo mašte i inicijative.
2023 04 23
Ako je stvarno ruševina, ma skršite to do kraja, potaracajte teren, temelj imate, nadam se priključak vode/struje i dovezite si mobilnu kućicu. Nađu se jako povoljne, sa svim namještajem i sanitarijama, shema ključ u ruke, u pola godine si riješite stambeno pitanje. Puno sam i rekla.
2023 04 23
Uff jedva čekam financirati tuđe kredite preko APN-a. :)
2023 04 23
> Desinićka: > Uff jedva čekam financirati tuđe kredite preko APN-a. :) Za to običan svijet nije kriv. To je ideja genijalaca sa vrha. Nisu se sjetili da gradovi i općine investiraju u stanove pa te iste stanove daju ljudima u povoljniji najam od tržišnog koji će se oduzeti od cijene stana ukoliko si ga čovjek želi kupiti. Lakše je obične ljude uvaliti u kredite pa da ih banke gule desetljećima i oduzimaju im nekretnine zbog par mjeseci neplaćanja zbog xyz razloga... Ali ako već postoji ta opcija, zašto da se narod ne skuči? Što običnom narodu preostaje? Krov nad glavom je postao luksuz što je bolesno! Zašto da se pune džepovi privatnicima, pa kad se zađe u neke godine da si ne može priuštiti najam od penzije jer će većini primanja biti ispod tržišne cijene najma ... Ali kao i mnoge druge stvari i ovo se zloupotrijebilo. Nažalost.
2023 04 23
Znam samo da vam je teško, kao što je svakome na početku. Kad si mlad, završiš faks, nemaš ništa osim svog znanja. Ni stana, ni auta, ni vilice ni lonca. Mi 6 godina nismo mogli podići kredit jer nismo imali stalna zaposlenja. Nijedna banka nam to nije htjela dati. Iako su mi primanja bila veća nego kasnije plaća, sve banke su nas odbile. To je bilo odvratno. Onda sam morala naći vezu da podignem kredit i banci potpisala da joj dajem točno duplu cifru. Jer, ipak smo u Hrvatskoj. Baš sam bila ljuta na cijeli svijet, jer moraš progutati govno. Tako da- nije koliko se trudiš- nego kakvi su zakoni i pravila. Hoću baš taj posao i crnčim za njega, ako treba honorarno. Ne želim neki drugi. Mladima na početku sve treba, a država i zakoni i banke vrlo su nemilosrdni prema mladima. Sad mi ništa ne treba, imam 5 servisa za jelo i više od onoga što mi treba. Plaća se godinama povećava prema stažu. Čovječe, na početku bi trebala biti najveća! Želiš da ti mladi ostanu u državi??? Pa učini nešto! Ja nemrem podnijet te političare, oni samo za svoju guzicu rade, koriste svoje pozicije za sve i svašta, a mladima ništa. U podstanarstvo treba unijeti reda, trebaju biti neki kriteriji. Dovoljno je nepravedno da netko ima 10 stanova, a netko nijedan. E, al treba nabiti cijene da bi se više zaradilo. Rupe, da, rupe se iznajmljuju s vlakom koji ti svako jutro prolazi uz prozor da i pločice otpadaju. Iznajmljuju se stanovi sa 100 falingi. Nisam sigurna da najmodavac ne zna što je lijepo posložen stan za iznajmljivanje, nego ajmo se riješit viška od babe pa ćemo to sve podstanarima. Želi vam sreću u traženju! E, da, u moje vrijeme su bili POS-ovi stanovi, prvi u ponudi. Mi predali papire i bili 3003. na listi! Sretno!!!!
2023 04 23
Mislim da je cura samo pitala renta li koja od korisnica stan u Utrinama odnosno na području NZ do 450€. Jasno mi je i zašto... Dok dođe do oglasnika, cijena poraste.
2023 04 24
> Desinićka: > Uff jedva čekam financirati tuđe kredite preko APN-a. :) Kaj ti to znači? Već ih financiraš.
2023 04 24
Budite uporni, najčešće se zapravo preko poznanika još može naći nešto što valja od stanova, koliko-toliko pristupačno. Ovo sve po oglasima, ako i valja brzo ode. Možete se jedino prošetati po navedenim kvartovima i zalijepiti obavijest da tražite stan i ostaviti kontakt. Možda se netko javi i tako. Vrijedi i to pokušati. Ovo sve ostalo što ste naveli... Pravog savjeta nemam. Većina živi tako kao i vi. Trudi se. Ako imaš već kredit za auto - teško je otvoriti opet za nekretninu. Posadiš nešto u vrtu - padne jaka kiša, mraz i uništi trud. A tu su štetočine koje pojedu posađeno. Onda popravljaj auto, registriraj ga... Mah... možemo puno toga nabrajati. Jedino ako imate već kredit, pokušati taj zatvoriti i uzeti novi veći, a zatim prodati vikendicu i naći si neku kućicu s vrtom da ne izgubite mogućnost sadnje za vlastite potrebe. Jedino tako, odvažit se i pokušati. Jer oko 400 eura mjesečno je stvarno dobra cifra i možete otplaćivati kredit, ali ipak biti u svome.
2023 04 24
> Lunass: > Budite uporni, najčešće se zapravo preko poznanika još može naći nešto što valja od stanova, koliko-toliko pristupačno. > Ovo sve po oglasima, ako i valja brzo ode. Možete se jedino prošetati po navedenim kvartovima i zalijepiti obavijest da tražite stan i ostaviti kontakt. Možda se netko javi i tako. > Vrijedi i to pokušati. > Ovo sve ostalo što ste naveli... Pravog savjeta nemam. Većina živi tako kao i vi. Trudi se. > Ako imaš već kredit za auto - teško je otvoriti opet za nekretninu. > Posadiš nešto u vrtu - padne jaka kiša, mraz i uništi trud. A tu su štetočine koje pojedu posađeno. > Onda popravljaj auto, registriraj ga... > Mah... možemo puno toga nabrajati. > Jedino ako imate već kredit, pokušati taj zatvoriti i uzeti novi veći, a zatim prodati vikendicu i naći si neku kućicu s vrtom da ne izgubite mogućnost sadnje za vlastite potrebe. Jedino tako, odvažit se i pokušati. Jer oko 400 eura mjesečno je stvarno dobra cifra i možete otplaćivati kredit, ali ipak biti u svome. :") odlično napisano
2023 04 24
S obzirom da ste u Zagrebu teško ćete naći bilo kakav stan ispod 400 eura. Najamnine su strašno poskupljele (kao i sve ostalo je'l te), htjeli Vi to ili ne morat ćete najmanje 600 eura odvojiti (to je ZG). Nemojte se obeshrabrivati svi su nekada bili podstanari i to je normalno jer danas čovijek ne može bez kredita kupiti bilo kakvu nekretninu ovdje u Hr (osim ako ne ode van). To da ljudi svašta iznajmljuju za masne novce Vam potpisujem, no na Vama je da odlučite hoćete li biti "u toj rupi s namještajem iz rata" ili nećete. Naoružajte se strpljenjem, živcima, voljom dečka po sjednite za njuškalo Vi pročešljate svaku grupu na favebook-u koja je namijenjena za najam stanova u Zg i naći ćete nešto, kada se najmanje nadate. Najbitnije je dobro raspodijeliti novac. Svatko neka preuzme jedan dio troškova na sebe npr. Vi hranu, on stan i režije ili obrnuto. Uvijek možete otvoriti štednju na koju ćete moć uplaćivati po nešto novca pa kasnije taj novac podići. Sretno!
2023 04 24
> PretrpaniOrmar: > > Lunass: > > Budite uporni, najčešće se zapravo preko poznanika još može naći nešto što valja od stanova, koliko-toliko pristupačno. > > Ovo sve po oglasima, ako i valja brzo ode. Možete se jedino prošetati po navedenim kvartovima i zalijepiti obavijest da tražite stan i ostaviti kontakt. Možda se netko javi i tako. > > Vrijedi i to pokušati. > > Ovo sve ostalo što ste naveli... Pravog savjeta nemam. Većina živi tako kao i vi. Trudi se. > > Ako imaš već kredit za auto - teško je otvoriti opet za nekretninu. > > Posadiš nešto u vrtu - padne jaka kiša, mraz i uništi trud. A tu su štetočine koje pojedu posađeno. > > Onda popravljaj auto, registriraj ga... > > Mah... možemo puno toga nabrajati. > > Jedino ako imate već kredit, pokušati taj zatvoriti i uzeti novi veći, a zatim prodati vikendicu i naći si neku kućicu s vrtom da ne izgubite mogućnost sadnje za vlastite potrebe. Jedino tako, odvažit se i pokušati. Jer oko 400 eura mjesečno je stvarno dobra cifra i možete otplaćivati kredit, ali ipak biti u svome. > :") odlično napisano ❤
2023 04 25
@sanjaurban @lunass hvala puno, divne rijeci i savjeti. S obzirom da smo mladi, neiskusni dobro dode ovakva tema i malo poticaja… 😘 Hvala i drugima curama i zenama koje su doprinjele temi❤️ Malo cemo stisnuti zube i dalje cemo hladne glave i pametno
2023 04 25