Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Informacije za korisnike /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Poklon od kume za vjenčanje

Pozdrav! Sad sam prvi put vjenčana kuma i zanima me koji su sve troškovi i obaveze za kumu. Hvala😄
2023 06 27
Bok, po meni je to vrlo individualno. Ovisi što i koliko možeš pokloniti. Neki imaju vrlo visoka očekivanja, a i običaji se razlikuju od kraja do kraja. Ja sam financirala dio djevojačke (dio za kuću, kupila tortu, kupila ukrase) , dala novac u dar te mladenki poklonila komad nakita za uspomenu uz neke sitnice (privjesci, spavaćica, okvir za slike, buket cvijeća).
2023 06 28
ovisi kakvi su obicaji kakvi su mladenci kolko su povezani s tobom tj kako se dogovorite..Mi smo financirali djevojacku/momacku.. crkvu nisamo mi nego mladenci platili ...dar normalno novcano i poslije svadbe sam kupila svakome po znak paznje spremila im u jednu kutiju parfemcice i picence :) opet kazem moza je nekom to previse financijski svako se pokriva koliko moze kumovi se nebi trebali ni birat po dzepu pa tako da nemas neke obaveze koje su zakonom uvedene ti odlucujes sta ces i koliko :)
2023 06 29
Sve ovisi o dogovoru s mladenkom. Od obaveza, mi smo se dogovorile da ja organiziram cijelu djevojačku, ali da dio troškova podijelim sa svima koji su pozvani. Pomogla sam savjetima za odabir za nekih stvari za vjenčanje, odabiru vjenčanice... Na samom vjenčanju pomogla sam u svemu što je tražila za pomoć, najviše da vodim računa o atmosferi, zadovoljstvu gostiju i popunjenosti plesnog podija :) Za poklon smo se dogovorile za jedan personalizirani poklon kao uspomenu na prijateljstvo. Mislim da treba iskomunicirat s mladenkom želje i očekivanja :D
2023 08 06