Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

mojekrpice.hr /

Ideje /

Obojani pulover - help

Cure moje, Kako spasiti obojani pulover? Slučajno je ubačen u veš i crvena majica mi je pustila boju. Jako volim ovaj pulover i ne mogu ga prežaliti. Dalje nisam nigdje našla isti. Riječ je o bijelom puloveru s Guess oznakama uzduž cijelog rukava. Nakon pranja je roza boje. Obojao se i ostali veš koji je uglavnom pamuk i to sam uspjela skinuti. S pulovera mi ne ide. Probala sam Ariel, ocat, Vanish, bijeli Domestos, maramice za skupljanje boje, maramice za izbjeljivanje, onaj prasak iz DM-a u kantici. Tata nije skužio da je obojano i veš je osušen u susilici. Tek kada sam ga izvadila, skužila sam. Ima li netko takav možda isti pulover u S ili M veličini? Znate li možda nešto što još nisam pokušala? Svaki savjet ili preporuka dobro su došli. Riječ je o ovakvom puloveru jer u web trgovinama ne mogu naći takav model za primjer. ![](http://upload.mojekrpice.hr/hr/images/message/1477208253b0248a7398758a0768a254.jpg)
2024 01 08
Ako je bijela boja u pitanju može varikina, samo oprezno s njom, staviti samo na mrlju i dosta brzo isprati.
2024 01 08
Aaah, ta nesretna crvena, i uvjek u bijelom vešu, to se mojoj mami često dešavalo😂😂😂Pitanje je koji je sastav pulovera, ako je sintetika moglo bi se kroz nekoliko pranja isprati boja. Ocat inače fiksira boju tak da bolje da ga nisi koristila, a i šteta je tretirat ga toliko kemikalijama ako je neki finiji materijal, i neznam dali bih se usudila domestos koristiti, ako je to bas za robu, ok, možda staviti u veš mašinu na 40,ako nije vuna. Ja bih radije nosila rozi pulover ako je boja ravnomjerna.
2024 01 08
Varikina, pomijesati dcl varikine u toplu vodu te namociti i ostaviti da stoji nekih 15 do 20 minuta, zatim oprati na 30 stupnjeva tako sam nekad dosta stvari spasila. Isto sam nekad dobila stolnjak krem boje damst nije mi se boja svidjela i izbjelila varekinom u bijeli kakav sam htjela te iskuhala i sve 5. Ali to su stvari od pamuka a dzemper neznam pokusajte nemate sto izgubiti ., ili ce izbjeliti ili nista. A ocat nikako niste smjeli on boju ucvrscuje. Na srecu dugo mi se to nije dogodilo sad jako pazim dok ranije u zurbi stalno i sve uspjela s njom rijesiti savjet moje mame.
2024 01 08