Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Moda /

Bunde od pravog krzna - održavanje

Ženice molim vas pomoć Naslijedila sam bundu od pravog krzna od bake, bunda je stajala u ormaru 20 godina, nije nošena nije održavana, zato vas molim za savjet što mi je najbolje učiniti jer me strah da ne pukne koža jer je dosta kruta. Živim u Zadru gdje nažalost nemamo krznara tako da mi to nije opcija, čitala sam po internetu da je najbolje kad je kišno vrijeme staviti je na balkon da ju vlaga malo omekša, da li da je stavim u kesu pošto me strah da se ne smoći. Ima i onaj klasični ustajali miris pa isto ako tko ima savjet kako se toga riješiti. Hvala unaprijed <3
2024 02 13
Probajte kontaktirati nekog krznara i poslati im bundu postom na ciscenje, posto nemate nijedan blizu
2024 02 13
Ne znam radije nebi riskirala na taj nacin, mislila sam ako netko ima neke kucne savjete
2024 02 13
Da, tako sam i ja čula, staviti vani kad je vlažno vrijeme, mora se dosta zračiti da se malo taj miris ublaži, ali kožne i krznene stvari će uvijek imati svoj miris. Jedino ne kužim kako mislite da je kruta? Jel to kožni ili krzneni kaput? Krzno s kožom? U Zg-u se ne bave čišćenjem samo krznari već i kemijske čistionice koje čiste sve ostalo. Ako ju mislite nositi i lijepa vam je možda ipak treba neki profesionalni tretman nakon tolikih godina?
2024 02 14
Taman svoju spreman iman neke prijedloge ali ne znan sta da ti savjetujem za krzno koje nije ugledalo svjetla 20 godina. Smatram da je najpametnije poslat krznaru, to ti nije nikakav rizik jer ti nikakav kucni tretman nece pomoc ali ako inzistiras Mos provat ovo Prvo zastitnu platnenu vricu u kojoj je VALJDA bila, operi vricu i iznesi bundu na balkon nek stoji bar 2-3 dana nema veze sta je toplo. U platnenu vricu stavi desetak-15 zrna kave vrati bundu i drzi dok ne izade odor. jedno 15-ak dana U rasprsivac pomisaj regenerator za kosu 1 zlicu na 1dcl vode, promuckaj dobro i poprskaj krzno te lagano procesljaj i pusti da se osusi, tribala bi zivnit. To je za sva krzna koja nisu nosena nekih 5-6 godina , ja kad vracan nazad u vricu ubacin cocollino blue jastucic ![](http://upload.mojekrpice.hr/hr/images/message/417fcc9c98e029ae3adf0ae12026936c.jpg) mos probat ali kad se krzno isusi samo ti profesionalni krznar moze pomoc oni imaju frizidere i sprejeve.
2024 02 18
Ja imam od Nutrije, iskreno nemislim je vise nositi ali godisnje tj kad je sunce i lijepo vrijeme okrenem naopako i na prozracivanje. Od pocetka cuvam je u platnenoj vreci na vjesalici sa lavanda vrecicama i u dzepovima i na vjesalici, nije ni malo kruta vec kakova je i bila. Jel se kod Vas radi o koznoj bundi sa kombinacijom krzna., onda je to druga prica. Ne preporucam nikako vlagu pa u ormar to ni u ludilu jer bi se svasta moglo dogoditi. Da nestali su krznari koji su se tim bavili ali vjerojatno neke cistione to rade treba istraziti.
2024 02 19