Pozdrav svima!
Imala sam ideju da svatko podijeli svoj broj 1 najdraži recept, za najfiniji brzinski ručak. Zasad imam možda 5 takvih recepata u stalnoj rotaciji, ali voljela bih da ih imam više, i istovremeno podijeliti s vama svoj.
PROTEINSKA PILETINA TIKKA MASALA (2 porcije)
2 filea od pilećih prsa
3 žlice skyra/grčkog jogura/bilo kojeg jogurta
1 žlica kurkume
1/2 žlice garam masale
1/2 žlice češnjaka u prahu
1/2 žlice soli, ili po ukusu
1 luk
1 žlica koncentrirane rajčice
1 žlica passate, ili po potrebi
1 žlica vrhnja za kuhanje, ili po ukusu
2 tortilje ili naan
Nasjeckajte pileća prsa na sitne komadiće, dodajte začine (kurkumu, garam masalu, sol i češnjak) i jogurt i sve zajedno promiješajte. Zdinstajte luk dok ne postane proziran. Dodajte koncentriranu rajčicu i nakon 3 minute dodajte začinjenu piletinu. Smanjite vatru tako da se malo krčka. Ako je presuho, dodajte passate, ako ne - nema potrebe. Kad je meso skoro gotovo, dodajte vrhnje za kuhanje. Poslužite zarolano u tortilje ili, kako se tradicionalno jede, uz naan.
Ovaj recept svim mojim ukućanima već izlazi na uši jer ga pripremam oko 2x tjedno ,:) Ja ga obožavam jer je brz i jednostavan, a meni preeefin.
Pozdrav svima!
Imala sam ideju da svatko podijeli svoj broj 1 najdraži recept, za najfiniji brzinski ručak. Zasad imam možda 5 takvih recepata u stalnoj rotaciji, ali voljela bih da ih imam više, i istovremeno podijeliti s vama svoj.
PROTEINSKA PILETINA TIKKA MASALA (2 porcije)
2 filea od pilećih prsa
3 žlice skyra/grčkog jogura/bilo kojeg jogurta
1 žlica kurkume
1/2 žlice garam masale
1/2 žlice češnjaka u prahu
1/2 žlice soli, ili po ukusu
1 luk
1 žlica koncentrirane rajčice
1 žlica passate, ili po potrebi
1 žlica vrhnja za kuhanje, ili po ukusu
2 tortilje ili naan
Nasjeckajte pileća prsa na sitne komadiće, dodajte začine (kurkumu, garam masalu, sol i češnjak) i jogurt i sve zajedno promiješajte. Zdinstajte luk dok ne postane proziran. Dodajte koncentriranu rajčicu i nakon 3 minute dodajte začinjenu piletinu. Smanjite vatru tako da se malo krčka. Ako je presuho, dodajte passate, ako ne - nema potrebe. Kad je meso skoro gotovo, dodajte vrhnje za kuhanje. Poslužite zarolano u tortilje ili, kako se tradicionalno jede, uz naan.
Ovaj recept svim mojim ukućanima već izlazi na uši jer ga pripremam oko 2x tjedno ,:) Ja ga obožavam jer je brz i jednostavan, a meni preeefin.