Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljubav, obitelj, djeca, psihologija /

Za buduće mame /

Nova trudnoća za vrijeme porodiljnog

Cure, da li netko zna kolika je naknada za porodiljni ako se ostane ponovno trudan dok si na porodiljnom. Ja se za koji mjesec trebam vratiti na posao, pa me zanima koliko mjeseci trebam raditi da bi imala pravo na punu naknaduna novom porodiljnom. I koliko bi ona iznosila ako odmah sada ostanem trudna i uopće se ne vratim na posao?
2015 03 14
Hej, ja sam imala takvu situaciju, ali sam radila izmedju 4 mjeseca. Ista procedura, uzimaju ti prosjek zadnjih 6 mjeseci, s tim da su od toga mi 3 mjeseca bila 0kn, ali mi je dobro ispalo, primala sam punu placu za prvih 6 mjeseci drugog porodiljnog.
2015 03 14
Sestrra je imala sličnu situaciju..i mislim da je rekla da između dva porodiljna mora raditi 2 mjeseca najmanje
2015 03 14
moraš imati minimum 2 isplaćene plaće znači 3 mjeseca rada
2015 03 14
mene zanima ista situacija,ali ja sam ovako i onako prijavljena na minimum,a ostatak dobivam na ruke(sam dobivala) tako da meni to ne igra ulogu,bez obzira radila 3 mjeseca ili samo produžila bolovanje isto mi je zar ne? [:zaljubljen]
2015 03 14
Ok, hvala puno!!
2015 03 14
Ja sam ostala trudna kad je kčer bila 11 mjeseci. Kad je navršila godinu dana nastavila sam sa čuvanjem trudnoče i kad sam rodila imala sam cijelo vrijeme samo 1600 kn jer sam nastavila jedno na drugo, a nisam imala ona tri mjeseca rada između. Ali najbolje ti je da nazoveš Hzzo, tražiš odjel za porodiljne naknade, zamoliš za informaciju, kažeš točno koja ti je situacija i oni će te uputiti što ti je najbolje i najisplativije. Ja sam stvarno uvijek imala samo pozitivna iskustva sa njima.
2015 03 15
Amber vrlo ti je jednostavna situacija.. Imaš pravo na stari godišnji iz 2014 kojeg moraš iskoristiti do 30.06 vrati se na posao, uzmi stari godišnji odmor u rajanju xy, stekla si pravo na novi godišnji odmor u trajanju od xy - radi koliko trebaš (jer neznam koliki ti je go) stekni uvjete i uzmi novi godišnji odmor i nakon GO odi na komplikacije (ukoliko ih dobiješ jer čujem da su se i tu dr postrožili) ali odi do HZZO - a oni će ti reći koliko trebaš imati isplaćenih plaća (a to su 3) i onda kombinatorika kako to izvesti je na tebi (najbolje je sa kombinacijom GO) i ako imaš sreću da dobiješ komplikacije. Sretno i čestitam na trudnoći
2015 03 15