Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Slobodno vrijeme i hobiji /

Putovanja, odmori /

Americka viza

Ubrzo planiram otici u Ameriku, vec sam jednom bila i tad sam dobila turisticku vizu na 3 mjeseca no sad bi trazila na duze vrijeme dali znate koje je najduze vrijeme koje bi mogla ostati s turistickom vizom? I mislila sam mozda traziti radnicku vizu(imam vec nekog tko bi me zaposlio) no zanima me koliko je tesko nju dobiti, dali znate kakva je procedura za to? Hvala! :)
2016 01 09
Sve ti pise na web stranici ambasade
2016 01 09
najduže što možeš dobiti turističku vizu je godinu dana, za multiple entry, a to dobivaju oni koji su u Hrvatskoj stlno zaposleni. učenici i studenti dobiju na 3-6 mjeseci, nezaposleni ne mogu dobiti uopće. što se radne vize tiče to je izuzetno teško, osim ako si lječnik specijalist, programer ili predavač na fakultetu. za ostala zanimanja, za koja bez problema kadar mogu naći i tamo, vize se ne izdaju. kompletnu proceduru imaš na stranici američke ambasade, ali uključuje kontaktiranje potencijalnog poslodavca, affidavite, najčešće i immigration lawyer, skupo je, dugotrajno i najčešć neuspješno. pokušaj dobiti odlaskom na brod ili preko neke od au pair agencija, a na duže vrijeme možeš dobiti i preko ccusa, ako te zanima rad u ljetnim kampovima work and trvavel je također moguć, ali vrlo skup, i isto na godinu dana. eto, sretno.
2016 01 09
Radnu vizu možes dobiti ako ti poslodavac u USA potpiše da radis za njega od tad i tad(u tvom slucaju i pismo namjere da ćette ttek zaposliti) prilaže se uz molbu tj zahtjev za vizu i to je to..barem u mojem slučaju bilo... I to je bilo to,koliko ugovor traje sam mogla biti....
2016 01 09
Ja planiram otici i raditi neki ne tako bitan posao ali ako poslodavac bas jamci za mene i zeli da ja dodem dali cu onda moci dobiti? Aurora2011 dali si ti imala neki bolji posao pa su te lakse pustili ili imala nesto jednostavno?
2016 01 09
E sad veoma je bitna razlika u tome što je tebi "bolji posao " Sve je to individualno,pa ti ne znam sto odgovoriti. Ja sam isla direktno za agenciju raditi i morala sam potpisati ugovor skoro mjesec/dva prije samog odlaska..takva je bila procedura tad... Mislim da se nista bitno nije promjenilo osim provjere osoba kod ulaza u zemlju zbog trenuzne situacije u svijetu jell.. Mozda ti se prolongira na dva mjeseca ali svakako potpisani ugovor od strane poslodavca ( koji provjeravaju ) ti je bitna stavka i nije na odmet. Sretno :)
2016 01 09
član moje obitelji radi u USA. Ima deficitarno zanimanje čak i za USA. Znam da to nije nimalo jednostavno, kada je dobivao Privremenu radnu dozvolu H, tražili su da firma iz USA pošalje sa njihove burze rada da od svih 300 milijuna amerikanaca ne postoji taj profil radnog mjesta popunjen. I to je od svih komplikacija bio najveći problem sa dobivanjem radne vize. Nadalje, oni u jednom trenu objave koliičinu radnih viza koju izdaju i čim se to popuni nema šanse da ju itko izvan kvote dobije. Pa kud od svih zemalja na kugli zemaljskoj baš u USA? Tamo je po nekom mom saznanju najteže upasti ovako kako i o čemu pišemo
2016 01 10
Katjazg, hvala puno na odgovoru i da znam da je jako tesko i komplicirano doci tamo, a zasto USA zato sto tamo imam polubrata i polusestre koji bas zele da sad dodem kad sam zavrsila skolu i da vidim dali bi mi se tamo svidjelo ziviti na jedno vrijeme (vec sam jednom bila kod njih prije par godina samo na mjesec ipo) i sad za pocetak nama je bitna neka viza na sto duze vremena pa neznamo dali da uzmem radnu ili turisticku(ako uzmem radnu oni vec imaju neki posao gdje bi me ubacili ali za taj posao mogu i tamo naci zaposlenika pa sad nismo sigurni dali bi mi onda dopustili preko toga ili da odma trazimo nesto drugo) a opet ako uzmemo turisticku tad se nakon nekog vremena nebi mogla zaposliti pa sad stvarno neznamo sta cemo.
2016 01 11
Cure su ti nesto netocno odgovorile. Turisticku vizu mozes dobiti maximalno na 3 mjeseca (sto znaci da u drzavi smijes boraviti 3 mjeseca) ali ovisno kako ti oni odrede, mozes dobiti na godinu dana ili na 10 godina (sto ne znaci da smijes tamo ostati 1 god ili 10 god, vec smijes ulaziti u zemlju koliko hoces ali ne boraviti duze od 3 mjeseca!) Radnu vizu ne mozes dobiti ako nisi student (w&t), ta viza ne traje godinu dana kao sto je netko gore napisao, vec maximalno 4 mjeseca. Opcija ti je upisati fakultet (veoma skupo) plus, s obzirom da imas rodbinu tamo, to ti moze dodatno otezati dobivanje vize jer si potencijalni imigrant. Ako u Hrvatskoj nisi student ili ako ne radis, turisticku vizu ne mozes dobiti.
2016 01 13
Zna li neko dali se moze otici u Ameriku na slijedeci nacin Ja osobno nemam uvjeta za dobivanje vize Pa me zanima dali bih mogao i na koji nacin otici ukoliko mi cura dodje u Zgb koja inace zivi u Americi i ima americko drzavljanstvo i ovdje se ozenimo Dali mi i tada treba viza ili nesto drugo
2019 01 05
Zna li neko dali se moze otici u Ameriku na slijedeci nacin Ja osobno nemam uvjeta za dobivanje vize Pa me zanima dali bih mogao i na koji nacin otici ukoliko mi cura dodje u Zgb koja inace zivi u Americi i ima americko drzavljanstvo i ovdje se ozenimo Dali mi i tada treba viza ili nesto drugo
2019 01 05