Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

mojekrpice.hr /

Pomoć na stranici /

laštik ilitiga gumi-gumi :-)

....sjećam se da smo ga nekad igrali non stop po ulici i stvarno uživali u tome. htjela bih naučiti svoju curicu, ali kad sam krenula skontala sam da sam dosta koraka zaboravila :( uz pomoć frendica, susjeda i inih različitih izvora uspjeli smo se sjetiti većine, ali nam još fali djelova, konkretno, nitko se ne može sjetiti broja 9 i kako idu koraci kad visina pređe struk? znam da je još bila mala i velika matura ( to je bila zvijezda? ), i šta se radilo na "prstić"? evo, ako se tko sjeti..... ( znam da se u različitim podnebljima igralo različito, sve ideje i sjećanja su dobrodošla, pa ćemo smiksati i sklopiti neki novi gumi gumi današnje generacije ;) ) hvala!
2016 08 13
u gumi-gumiju su se uvijek igrale "školice", mislim da je ta o kojoj pričate "Ajskafe" devetka je kombinacija 4 i 5 (4: zapetljanac, korak, korak, preskok) (5: pet brda) a zvijezde idu tek nakon vrata, umjesto preskoka. ali lako moguće da današnji klinci imaju svoje "školice", ma naučit će među djecom :-)
2016 08 13
ajooj kad' je to biloooo hvala ti na podsjetniku,.na djetinjstvo,mladost,.ja sam bila niska i sitna i nikad' me nisu birali,. :s
2016 08 13
> mirnaz: > u gumi-gumiju su se uvijek igrale "školice", mislim da je ta o kojoj pričate "Ajskafe" > devetka je kombinacija 4 i 5 (4: zapetljanac, korak, korak, preskok) (5: pet brda) > a zvijezde idu tek nakon vrata, umjesto preskoka. > ali lako moguće da današnji klinci imaju svoje "školice", ma naučit će među djecom :-) -mirna ne znam od kuda ste, mi smo to zvali " ajmo na laštik" :-), a dugo godina već živim u zg i tu su skroz drugačija pravila igre, negdje se podudaramo, ali u osnovi je dosta razlika -ovo šta ste napisali za 9-ku, šta nije to 10-ka? -znači od struka je bio preskok? -i zvanje mi je takvo da sam dosta među djecom, ali nitko više ne igra tu igru, pa nikako skupiti sva pravila ,:) -ništa tanja, organizirat ćemo neki turnir pa ćemo vas uključiti u igru, barem do struka :')
2016 08 13
iz Zagreba, i tu se zove gumi-gumi :-) a zvanje mi je profesorica u školi. onak, igraju klinci, ne više toliko, ali igraju. vidim da je među njima postao puno popularniji trokut od klasičnog gumi-gumija. i imaju klinci nekakve svoje nove "školice", igrala sam s njima kad sam ih vodila na more. e, te nove ne znam, a li u ajskafu je ovo devetka, a deset brda je desetka. i sve smo skakali do vrata, onda su išle zvijezde, zapetljavanje nogu u gumu i razbijanje koljena. :-D :-D :-D
2016 08 13
> mirnaz: > iz Zagreba, i tu se zove gumi-gumi :-) > a zvanje mi je profesorica u školi. onak, igraju klinci, ne više toliko, ali igraju. vidim da je među njima postao puno popularniji trokut od klasičnog gumi-gumija. i imaju klinci nekakve svoje nove "školice", igrala sam s njima kad sam ih vodila na more. e, te nove ne znam, a li u ajskafu je ovo devetka, a deset brda je desetka. > i sve smo skakali do vrata, onda su išle zvijezde, zapetljavanje nogu u gumu i razbijanje koljena. :-D :-D :-D i mi, i mi :') meni je na poslu malo manji dobni uzrast, možda zato nema toliko interesa :D ....a cure na poslu su mi objašnjavale ovaj " trokut", koliko se ja sjećam kod nas se to nije igralo :/ ali super, hvala ti, poslužit će sve ove informacije, krećemo odmah danas! <3 .....sad kad me ukoči od skakanja..... :')
2016 08 13
ovo kad curke drže laštik na vratu a ti skačeš s lijeve na desnu stranu se zvalo USA-USA-USA-SA ono sa zvijezdom Rade Končar! (ha, šta je sve morao podnosit) danas ne mogu vjerovat da smo to mogli preskočit, ova današnja djeca jedva hodaju! hvala za podsjetnik na lijepa vremena o:)
2016 08 13
Hahaha je ra -de kon-car...i kod nas
2016 08 13
Igralo se u parovima to se sjećam ...
2016 08 13
Na roditelji hr ima dosta starih igara sad sam nasla (neznam staviti link) ima i gumi gumi ..sve njemačke britanske ...ja sam utipkala kako se igra gumi gumi ..eto pa ako pimogne
2016 08 13
hvala cure! na roditelji hr nisam našla pravila, ali jesam neku vrstu na lukinom portalu; koga zanima ima još opis svakakvih starih igara ( na lukinom portalu ), kad sam vidjela neke naslove baš su mi izmamili osmjeh na lice :") p.s. danas nismo skakali, jer nam se pola ekipe razbolilo, al sigurno hoćemo čim prije! :)
2016 08 14
> blanka2: > > mirnaz: > > u gumi-gumiju su se uvijek igrale "školice", mislim da je ta o kojoj pričate "Ajskafe" > > devetka je kombinacija 4 i 5 (4: zapetljanac, korak, korak, preskok) (5: pet brda) > > a zvijezde idu tek nakon vrata, umjesto preskoka. > > ali lako moguće da današnji klinci imaju svoje "školice", ma naučit će među djecom :-) > -mirna ne znam od kuda ste, mi smo to zvali " ajmo na laštik" :-), a dugo godina već živim u zg i tu su skroz drugačija pravila igre, negdje se podudaramo, ali u osnovi je dosta razlika > -ovo šta ste napisali za 9-ku, šta nije to 10-ka? > -znači od struka je bio preskok? > -i zvanje mi je takvo da sam dosta među djecom, ali nitko više ne igra tu igru, pa nikako skupiti sva pravila ,:) > -ništa tanja, organizirat ćemo neki turnir pa ćemo vas uključiti u igru, barem do struka :') ahaha,.možeeeee!Barem će se netko sa mnom igrati :") <3
2016 08 14
Predivna ideja o oživljavanju igre! Kad sam bila manja igrali smo skolice koje su se zvale: Garfield(najpopularnija), Engleska skolica , i Vještice skolica. Pokušala sam ih zapisati još kao srednjoskolka jer sam shvatila da zaboravljam :") , ali negdje se u nekoj od brojnih selidbi zagubio taj dragocjeni ilustrirani manuskript. :')
2016 08 14
Predivna ideja o oživljavanju igre! Kad sam bila manja igrali smo skolice koje su se zvale: Garfield(najpopularnija), Engleska skolica , i Vještice skolica. Pokušala sam ih zapisati još kao srednjoskolka jer sam shvatila da zaboravljam :") , ali negdje se u nekoj od brojnih selidbi zagubio taj dragocjeni ilustrirani manuskript. :')
2016 08 14
eh, šteta Uljeshura, ako se sjetiš javi! :D mi još ne skačemo, ali smo zato danas igrali "boje" i "care care gospodare" :")
2016 08 15
Mojekrpice su zajednica u kojoj možete prodavati, kupovati i mijenjati odjeću
Kupi - Prodaj

Nema naknade za prodaju.

100% zaštita kupca.

Više informacija