Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Svakodnevica /

Dom /

Mravi u kuhinji

Drage dame ima li netko iskustva s mravima u kuhinji? Kako ih se riješiti u stanu? Probali smo kućice iz DM-a, cimet i neopitroid, nakratko nestanu ali se ponovo vrate i ta borba traje već 3 godine. Hranu moramo držati dobro zatvorenu, sve po posudama. Omiljeni su im sir, med i arborio riža... Nekako mi ih je i žao, tako su vrijedni. Sipala sam bila i sol i deterdžent, ni to mi ništa ne pomaže. Ima li tko išta slično? Mali su i žuti...
2016 08 14
pozdrav imala sam sličan problem i u top shopu sam kupila ne znam kako se piše ali čita se Pestriđek rješava sve kukce,mrave i štetočinme,uključi se u struju i traje 3 godine nije skupo,oko 95kuna,probaj
2016 08 14
uf, dala bih i 1000 kn samo da ih se riješim, fala na savjetu, probat ću!
2016 08 14
meni to cudo samo trosilo struju
2016 08 14
pronađi od kuda dolaze,a ove gluosti iz "topšopa" ne kupuj jer je to glupost. na nešto idu, mravi ne dolaze bezveze.
2016 08 14
PestReject iz TopShopa je glupost koja kao na temelju "radiovalova" tjera sve od zmija do buha. kao i sve iz TopShopa, porez na budale. Možeš si točno tu aplikaciju, s tim imenom, skinut na mobitel, pa ćeš vidjeti koliko je efikasna :') najbolje je napraviti kako ti reče Tratinčica, zovi profesionalce. navodno je efikasno prosuti sodu bikarbonu po rubovima prostorije. i definitivno naći izvor problema, odn. odakle dolaze i na šta idu.
2016 08 14
Prije smo svako malo imali najezde mravi, pogotovo kad bi netko u zgradi bušio, preuređivao nešto pa su ih valjda time uznemirili. Napravili smo čišćenje po svim kutevima, rubovima zidova nekim sredstvom za te bube (nažalost nije bio po standardima eu tako da su maknuli iz prodaje :s ), i poslije toga smo stavili lovorov list po svim ormarima kuhinjskim, u špajizi.. svugdje gdje ih je bilo.. Evo nisam vidjela mrava u svom stanu već 4 godine ;)
2016 08 14
svako malo mijenjaju putove jer zaobilaze zamke, stižu iz raznih pukotina zidova i kroz kuhinjske elemente, dakle u zidu su i to vrlo visoko, na petom smo katu pojavili su se kad su susjedi renovirali stan i mi smo ostavljali zamke od sira no to ih je samo kratkotrajno uništilo..
2016 08 14
ja osobno ne bih deratizirala/dezinficirala stan, odnosno to bi mi bila zadnja opcija. ako imaš pukotine u zidovima probaj ih zatvoriti sa "pu pjenom" ili sl.
2016 08 14
ja sam imala taj problem...nije bio konstantan, pojavljivali su se u par navrata i uvijek sam se čudila odakle se stvore.. nakon kaj sam sve živo isprobala, konačno sam odlučila pomaknuti sav namještaj, sve sve sve, i počistila sam detaljno... uzme vremena ali eto...i našla sam njihovo leglo ispod sudopera. i otkada sam to riješila, nema više mravaca :D
2016 08 14
Za opstanak im je od hrane nužnija voda jer mogu jesti skoro sve što nađu (a u potragu za hranom idu i desetke metara od legla). Zato ih se često nađe u kupaonici, kuhinji i oko sobnih biljaka. Zagletajte sve rupe uz toplovode, vodovod, kanalizaciju, pukotine u zidovima, silikonizirajte kadu i sl. Nemaju leglo na očitim mjestima, nego u štokovima vrata i prozora, u zidu, u parketu, namještaju, razvodnim kutijama i sl. nedostupnim mjestima, a kako je to problem zgrade, a ne jednog stana, dolaze i od susjeda zajedničnim instalacijama (posebno se drže toplovoda zimi jer vani ne bi preživjeli na tim temperaturama). Drugo, mislim da se profesionalno prskanje radi u 2 navrata s razmakom od nekoliko tjedana (dok novi mravi prođu ciklus rasta). U svijetu su odustali od te metode jer ne daje dobre rezultate, već postavljaju gel mamce. Nemoj bacati novce na one iz DM-a jer su oni za obične crne/ vrtne mrave. Za ove druge mrave kod nas mamce imaju samo DDD službe. Nazovi predstavnika stanara jer se to rješava na razini zgrade kao i žohari - ne možeš riješiti samo jedan stan. On nek zove zavod za javno zdravstvo ili službu s kojom imate ugovor o DDD mjerama za zgradu. Napomeni da imaš faraonske mrave, a sigurna sam da ih imaju i tvoji susjedi.
2016 08 14
Prije nego poduzmete neke akcije, pridržavajte se higijenskih mjera kao za žohare. Redovito praznite smeće, ne ostavljajte hranu van frižidera, a suhe namirnice u hermetički zavorenim kutijama. Oni su i zdravstveni problem jer su prijenosnici bakterija, a ujedno ih privlači krv i ljudske izlučevine pa su opasni u bolnicama, ali i kod kuće ako imate malu bebu, stariju ili bolesnu osobu.
2016 08 14
fala na svim odgovorima budem vidjela još što ću i kako ću kuda onda špricaju iz DDD službe? jel to štetno za ljude??
2016 08 14
spricaju uz rubove zidova gdje bi mravi prolazili i imali gnijezdo...nije otrovno za ljude, otkad su mi tako rijesili mrave nikad vise ih nisam vidjela, a godinama su bili tu i ne treba suglasnost predstavnika zgrade da pospricaju malo mrave u tvom stanu, nije to neka velika operacija istjerivanja, vise smrdi farba kad krecis stan nego taj sprej za mrave
2016 08 14
Dječji puder, od toga bježe...presjeci im put
2016 08 15
1 2 3 4