Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Teškoće u razvoju (osobna iskustva, preporuka knjiga....)

Pozdrav svima... Ovako, zanima me što više je moguće o osobama s teškoćama u razvoju, prvenstveno djece. Cerebralna paraliza, autizam, downow sindrom, mentalna retardacija, hiperaktivnost...sve! Ako može preporuke nekih knjiga koja se dotiču te tematike, ne mora biti nužno 'profesionalna' literatura, može i neka zanimljiva štiva... Također me zanimaju vaša iskustva u doticaju s takvom djecom, ali i starijim osobama, može i neki razgovor u inbox, ako ne želite javno, mada mislim da to nije nikakva sramota jer su takva djeca stvarno divna i puna ljubavi. :)
2016 08 27
Imate na you tubeu baš stručnjake koji pričaju o tome
2016 08 27
Bez persiranja molim, imam 22. godine. :') I hvala, od sveg guglanja, youtube mi nije pao na pamet. Idem odmah. :")
2016 08 27
Dječak koji je volio prozore (autizam) . Knjiga ima bezbroj, pogledajte katalog knjižnica Grada Zagreba. Ali ovu knjigu gore obavezno pročitati.
2016 08 27
Ee na to sam već negdje naletila, odmah stavljam na popis. Mislim da u ponedjeljak odma letim u knjižnicu... može još, ako nekome padne još što na pamet. :) Hvaala! :)
2016 08 27
Ja sam volontirala u školi za osnovno i srednje obrazovanje za ljude sa poteškocama u razvoju... Odrađivala sam kreativne radionice. Na početku, kad sam se tek pripremala na to, bio me strah (zbog predrasuda) mislila sam da moram bit ne znam kakav doktor da bi im pristupila, nisam znala kako da pricam sa njima, kako da se ponašam... Prva dva dana su bila čudna, trebalo mi je da se ufuram jer nije isto raditi sa njima i "normalnim" ljudima, mislim na podučavanje (ja u ulozi učitelja nekih konkretnijih zadataka) treba im malo više vremena i strpljenja :) osim toga, sama komunikacija i druženje je skroz jednostavno i normalno... divni su :) čiste duše... Billo mi je užitak doci svako jutro tamo, opustit se i biti sa njima ono što jesam... nisam do tada uopce shvacala da inace, među "normalnim" ljudima non stop pazim. Pazim da budem pristojna, da nekog ne uvrijedim, da netko ne pomisli nešto krivo, da ne otkrivam previše o sebi ili drugima... hrpa još kocnica koje nam društvo namece, koje su tu nekako non stop,spontano! bila sam sretnije i opuštenija sa njima nego kasnije,u svom društvu! ne da inace nešto na silu glumim nego...ne znam, teško je to objasniti... ajmo reci da sam uz njih bila mnogo opuštenija i da su iz mene izvlačili (spontano) ono najbolje. Pozitiva i osmjeh. Dobro, to su kreativne radionice pa je samim time i njima bilo opuštenije. To je bilo prije 5 godina i definitivno me to iskustvo promjenilo na bolje :)
2016 08 28
ako imaš nekih konkretnih pitanja, pitaj ;) e da, ja sam radila sa odraslim ljudima ne djecom.
2016 08 28
Citala sam odlicnu knjigu Moja kisna djevojcica (Davina).
2016 08 28
Toplo preporučam knjigu: " rođen jednog plavog dana", napisala osoba s autizmom, tocnije Aspergerovim sindromom.
2016 08 28
Ja sam prošlu školsku godinu radila u osnovnoj školi kao asistent u nastavi, pomagala sam jednoj curici... a sad čekam da ove školske godine opet počnem radit u školi. :) Trenutno volontiram u jednoj udruzi gdje su djeca s poteškoćama u razvoju, problemima koje sam gore navela... Ta djeca su najdivnije osobe koje sam ja ikad upoznala, obožavam ih... Jedva čekam da odem njima i onda kad završim, jedva čekam da se vratim. Ja ne mogu opisat taj osjećaj kad sam s njima i dobijem neku pozitivnu reakciju od njih, prekrasno. Ima svega, svašta doživiš, svega se nagledaš, ali na kraju svega želiš toj djeci pomoć na bilo koji način, izvuć im osmijeh na lice, neku pozitivnu reakciju. Znam da je to nešto čime se želim bavit i posvetit ostatak života da toj djeci i općenito ljudima napravim što je bolje moguće... Želim naučiti što više o tome kako bi im na najbolji mogući način mogla pomoć. Zato se raspitujem. Zahvaljujem puno na odgovorima i prijedlozima, ako netko još ima što za predložit ili prokomentirat, tu sam negdje. :D
2016 08 29
Radim s osobama s invaliditetom. Imam dosta materijala i kontakte. Što ti točno treba? Slobodno se javi.
2016 08 30
Moram jednostavno pohvaliti ovu temu. Došle su mi doslovno suze na oči dok čitam. Jako lijepo da postoje ljudi koji su suosjećajni i dragi i koji vide jednu drugu dimenziju u životu. Svaka čast svima vama koji ste takvi. Čovjek se zamisli i vidi da ipak postoji nešto uzvišeno.
2016 08 31
Predivno cure svaka vam cast ...tema za svaku pohvalu
2016 09 07