Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ostalo /

Razgovori /

dječji tekući račun ...kako ,koji...

Pozdrav! Da li bi mi netko mogao dati savjet o otvaranju racuna za 9 godisnje dijete...Radi se o tome da u kasici ima skoro 1000kn,i glupo mi da to stoji u njenoj sobi,a opet je to nesto njezino i ona stedi i skuplja i ne bi da mjesam sa svojim novcima. Gledala sam sada HPB Djecji racun,cini mi se kao idealan,pise da se moze stavljati i dizati novac kako zelis... Pa me zanima nesto tako,da li koja od Vas vec to koristi. Nebih stednju na koju cu imati obvezu uplate,nego kako skupi tako da i stavi iz kasice na racun. Ili ako pozeli nesto kupiti da bez puno komplikacija dignemo novac s racuna. Ima li koja od vas kakav dobar savjet i sikustvo u slicnoj situaciji. Planiram do banke,ali ipak bi prije cula vasa iskustva. Hvala
2016 09 30
Vodi računa da ne možeš samo tako dignut novce s dječjeg računa. Postoje neka ograničenja, nisam sigurna kako je po novom zakonu, 10ts.kn ili nešto bez odobrenja CZSS. To si provjeri :)
2016 09 30
Dobro se raspitaj..,ja sam tako prije nekoliko godina otvorila djetetu račun u zagrebačkoj,bez obveze redovite uplate,isto tako da se stavi kad nešto skupi..,i požalila >:( banka je stalno uzimala nešto za kojekakve troškove,tako da je iznos na računu bivao sve manji i manji :@
2016 09 30
Moje dijete ima tekući u zagrebačkoj, ne plaćamo ni lipe naknade. Ima Maestro beskontaktnu karticu,e zaba (net banking). Do 29.-te godine starosti može koristiti taj račun bez naknade. Što se tiče podizanja i uplata, normalno sve kao na bilo kojem tekućem računu. Karticu dobije dijete na svoje ime, roditelj koji otvara račun,pinove,token..
2016 09 30
Dječja štednja erste banke ne uzima nikakvu proviziju, daje kamate, uplaćujete kada želite, ali novac se nažalost ne može podizati dok ne istekne rok na koji ste stavili novac. Ali to ni nije tako loše, da se skupiti lijepo. :) A ako želite podizati, možda da stavite na svoj račun i da se držite toga da su to novci djeteta.
2016 09 30